Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

LOK jurists par pabalstu ieturēšanu sportistiem: "Bija par maz laika diskusijai"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

LOK jurists par pabalstu ieturēšanu sportistiem: "Bija par maz laika diskusijai"
Aļona Ostapenko. Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) nevarēja izvairīties no pabalsta ieturēšanas sportistiem, jo bija pārāk maz laika diskusijai par līguma niansēm, Latvijas Radio raidījumā "Piespēle" uzsvēra LOK juridiskā dienesta vadītājs Raitis Keselis.

Kā ziņots, saskaņā ar LOK līgumu ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) pirms nepilnām divām nedēļām tika ieturēta pabalsta izmaksa tenisistei Aļonai Ostapenko, riteņbraucējiem Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam, jo konstatēta šo sportistu startēšana vienās sacensībās ar Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem. Pēc apstākļu izvērtēšanas un šo sporta veidu federāciju uzklausīšanas IZM pagājušajā nedēļā sadarbībā ar LOK sagatavoja grozījumus līgumā par valsts finansiālo atbalstu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportistiem, līdz ar to šie sportisti varēs turpināt saņemt līdzekļus no valsts budžeta.

IZM parlamentārais sekretārs Kārlis Strautiņš (JV) skaidroja, ka šāda situācija radās neprecīza līguma formulējuma dēļ.

"Sadzirdējām, cik šiem sportistiem ir būtiski piedalīties komercsacensībās, kas ļaut krāt punktus olimpisko spēļu kvalifikācijā. Noskaidrojot tos punktus, kas jāmaina, tas arī tika izdarīts," teica Strautiņš.

Keselis savukārt atzīmēja, ka vēl līdz 14. februārim nebija parakstīts līgums par šī finansējuma piešķiršanu un, tā kā līgumā ir arī LOK programmas, olimpiešu sociālā fonda pabalsti un LOV finansējums, bija nepieciešams to parakstīt pēc iespējas ātrāk.

"Kaut kādas iespējas paplašināti diskutēt par atsevišķu līgumu punktu interpretāciju mūsu rīcībā nebija. Bija jāveic visas nepieciešamās darbības, lai visi sportisti un arī sporta veterāni nepaliktu bez pabalstiem. Sportistus brīdinājām un tajā pat laikā teicām, ka strādājam pie paredzamām problēmām. Bija par maz laika diskusijai, lai kādu no līguma punktiem precizētu tādā formā, kādā tas ir tagad," stāstīja Keselis.

LOK juridiskā dienesta vadītājs kā pabalstu ieturēšanas iemeslus minēja līguma "valodnieciskus jautājumus, interpretāciju, pārlieku centību līdz pārcentības robežai un nepietiekami daudz laika abām pusēm jēgpilni par to diskutēt".

Pašreizējā līguma versijā ir pārformulēta attieksme pret sacensībām, kurās piedalās neitrālā statusā esoši Krievijas un Baltkrievijas sportisti, kā tas šajos gadījumos ir riteņbraukšanā un tenisā.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-20 14:14, pirms gada
Es vispār tik muļķu LOK un IZM sporta vadību patriektu ar visiem juristiem, jo jau sākumā bija skaidrs, ka norma ir neko nedodoša.

  +3 [+] [-]

, 2023-03-20 14:37, pirms gada
maz laika?

no 2022.gada 24.februāra ir pagājis gads...
nu lai pafilozofē līdz 2024.gadam...

  +2 [+] [-]

, 2023-03-20 14:38, pirms gada
Ja cilvēks sastrādā absolūtas muļķības, tad savu stulbumu attaisnot ar laika trūkumu ir vēl lielāka bezcerība. Ja būtu staipījuši gumiju un rīkojuši bezjēdzīgas apspriedes divas nedēļas no vietas, vai tad tiešām būtu cits rezultāts? Sakarīgs jurists nekad dzīvē nesēstos ierēdņa krēslā.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-20 18:39, pirms gada
Tam juristam nekad tachu nav konkreta viedokla, viss tikai rinkji un apkart. LOK normali sevi mulju loma nolicis gan ar so lemumu, gan biatlona divainajam izdaribam, bet finansejums gan trekns.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-20 23:34, pirms gada
1 gads pārāk maz?!

     [+] [-]

, 2023-03-21 00:50, pirms gada
Vēl daži mērgļi, kuri virs Latvijas cilvēku interesēm liek kovidšprici un Ukrainas karogu.