Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Keinam hat-trick pret "Maple Leafs", čempionei "Avalanche" lieliska atspēlēšanās

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Keinam hat-trick pret "Maple Leafs", čempionei "Avalanche" lieliska atspēlēšanās
Patriks Keins un Makss Domi. Foto: USA Sports Today.Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītas vairākas regulārā turnīra spēles. Vienā no tām Patriks Keins ar trīs vārtiem sekmēja Čikāgas "Blackhawks" uzvaru pār Toronto "Maple Leafs". Aizraujošā spēlē uzvaru pār Edmontonas "Oilers" izcīnīja Kolorado "Avalanche". Spēle noslēdzās pagarinājumā (6:5).

• Čikāgas "Blackhawks" savā laukumā ar 5:3 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvaru ar trīs vārtiem jeb hat-trick sekmēja Patriks Keins. Viņš guva pirmos trīs Čikāgas vārtus.

• Karjeras laikā Keins pret "Maple Leafs" divas reizes izcēlies ar hat-trick. Pēdējo 40 gadu laikā pret Toronto bāzēto komandu vairāk šādu spēļu ir tikai pieciem spēlētājiem – divi no tiem ir Viens Greckis un Mario Lemjē.

• Karjeras laikā Keins trīs vārtus spēlē guvis deviņas reizes. Viņš ir visu laiku ceturtais labākais šajā rādītājā "Blackhawks" vēsturē. Keins vismaz trīs punktus spēlē iekrājis 104 reizes. Starp ASV dzimušajiem hokejistiem tas ir otrais visu laiku labākais rādītājs NHL vēsturē.

• NHL čempione Kolorado "Avalanche" pagarinājumā ar 6:5 uzveica Edmontonas "Oilers". Čempione otrā perioda astotajā minūtē nonāca iedzinējos ar 0:3, tomēr prata atspēlēties un uzvarēt.

• Džozefs Kompers atzīmējās ar 1+3, bet trīs punktus (1+2) iekrāja Natans Makinons. Makinonam šī bija 60. spēle karjerā ar vismaz trim rezultativitātes punktiem. Komandas vēsturē vairāk šādu spēļu ir tikai četriem spēlētājiem.

• Uzvaras vārti Miko Rantanena kontā. Šosezon Rantanens pagarinājumā vārtus guvis trešo reizi. Tas ir atkārtots komandas rekords. Aizvadītajā sezonā trīs reizes ar vārtiem pagarinājumā atzīmējās Keils Makars.

• Otavas "Senators" savā laukumā ar 7:2 sagrāva Sentluisas "Blues". Četrus no septiņiem vārtiem "Senators" guva otrajā trešdaļā. Ar 1+2 panākumā atzīmējās Breidijs Tkačaks un Alekss Debrinkats, bet 2+1 jaunā vācieša Tima Šticles kontā.

• Šticle 34. reizi karjerā noslēdza spēli ar vismaz diviem rezultativitātes punktiem. "Senators" vēsturē tas ir trešais visu laiku labākais rādītājs starp spēlētājiem, kuri nav sasnieguši 22 gadu vecumu.

• Uzvaru izcīnījusi arī Minesotas "Wild", kas savā laukumā ar 4:3 pārspēja Nešvilas "Predators". Raiens Hartmens uzvaru sekmēja ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

• Hartmens uzvaras vārtus guva 21 sekundi pirms pamatlaika beigām. "Wild" komandas vēsturē tie bija trešie visvēlāk gūtie uzvaras vārti. Markuss Folino 2021. gadā guva uzvaras vārtus astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām, kas ir komandas rekords.

NHL rezultāti, 20. februāris

SpēleRez.
Wild – Predators4:3
Senators – Blues7:2
Avalanche – Oilers6:5 P
Blackhawks – Maple Leafs5:3
Devils – Jets4:2

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/