Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pasaules junioru un U23 čempionāts distanču slēpošanā tomēr notiks, sastāvā Eiduka un Vīgants

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules junioru un U23 čempionāts distanču slēpošanā tomēr notiks, sastāvā Eiduka un Vīgants
Patrīcija Eiduka. Foto no slēpotājas privātā arhīva.

Neskatoties uz radušajiem sarežģījumiem Somijas valdības uzlikto ierobežojumu dēļ, no 8. līdz 14.februārim Somijas pilsētā Vuokati paredzētais pasaules čempionāts distanču slēpošanā junioriem un U23 grupai tomēr notiks, ziņots Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) mājaslapā. Mūsu valsti plānots pārstāvēt sešiem slēpotājiem, tostarp līderiem - Patrīciju Eiduku un Raimo Vīgantu.

Kad 2020.gada rudenī poļi informēja, ka dēļ Covid-19 radītiem sarežģījumiem Zakopanē nevarēs notikt pasaules čempionātu junioriem un U23 grupai distanču slēpošanā, tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā, FIS rīkošanas iespēju uzticēja Somijai, distanču slēpošanu uzņemot Vuokati, bet tramplīnlēkšanu un ziemeļu divcīņu vienai no Ziemeļvalstu slēpošanas mekām Lahti. Taču pirms neilga laika, ņemot vērā radušos sarežģīto situāciju Somijā ar koronavīrusa ierobežojumiem, pasaules junioru čempionāta norise bija apdraudēta. Par laimi situācija ir uzlabojusies, un somiem nevajadzēs iet poļu pēdās, jo vietējās ārstniecības iestādes un organizatoru speciāli izveidotā komisija ir devuši zaļo gaismu čempionāta norisei februāra otrajā nedēļā.

Saskaņā ar Latvijas Slēpošanas federācijas izstrādātajiem atlases kritērijiem distanču slēpošanā mūsu valsti ir paredzēts pārstāvēt sešiem sportistiem. U23 grupā startēs abi šīs vecuma grupas līderi Patrīcija Eiduka un Raimo Vīgants, bet junioru grupā četri pārstāvji oficiāli tiks apstiprināti drīzumā. Aizvadītajos kontroltreniņos puišu vidū divus labākos rezultātus uzrādīja Patrīcijas jaunākais brālis Edijs Eiduks un Lauris Kaparkalējs, bet juniorēm labākā bija Samanta Krampe un Līva Šahno, kurai primārais sporta veids ir biatlons.