Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" un "Celtnieks" piedzīvo zaudējumus Baltijas līgā

Andrejs Siliņš

"Tenax" un "Celtnieks" piedzīvo zaudējumus Baltijas līgā
Artūrs Lazdiņš
Foto: Jānis Līgats

Sestdien Baltijas Handbola līgas spēlēs zaudējumus piedzīvoja Dobeles "Tenax" un Rīgas "Celtnieka" komandas, kas atzina attiecīgi Viļņas "Šviesa" un Minskas SKA pārākumu.

"Tenax" ciemojās Lietuvas galvaspilsētā, kur ar rezultātu 27:30 piekāpās vietējai "Šviesa" komandai. Dobelnieku labā Oskars Arājs guva deviņus vārtus, bet Egilam Politeram pieci vārtu guvumi. Tas bija "Tenax" trešais zaudējums sešās A grupas spēlēs, un komanda ieņem trešo pozīciju sešu komandu konkurencē.

Jau piekto zaudējumu sešās spēlēs piedzīvoja Rīgas "Celtnieks", kas tepat Rīgā, taču viesu statusā, ar rezultātu 24:25 atzina desmitkārtējās Baltkrievijas čempiones un aktuālās vicečempiones Minskas SKA pārākumu. Artūrs Lazdiņš bija rezultatīvākais Rīgas komandas spēlētājs ar 13 vārtu guvumiem.

"Celtnieks" ar vienu panākumu sešos mačos ieņem priekšpēdējo piekto vietu B grupā. Ceturtajā vietā, kas garantēs dalību izslēgšanas turnīrā, šobrīd ir Tallinas komanda. Tiesa, Igaunijas vienībai tāda pati uzvaru un zaudējumu bilance kā rīdziniekiem.

Rītdien "Tenax" Klaipēdā spēlēs pret vietējo "Dragunas", kas ar četriem panākumiem sešās spēlēs ieņem otro vietu A grupā. Savukārt "Celtniekam" Rīgā jāspēlē pret Zaporožjes ZTR - Ukrainas vicečempioni, kas ar pieciem panākumiem sešās spēlēs atrodas B grupas vadībā.

Lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā, pēc divu apļu grupu turnīra jāieņem vismaz ceturtā vieta savā grupā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv