Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules junioru čempionātā sporta dejās Latvijas pāri iekļūst pusfinālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pasaules junioru čempionātā sporta dejās Latvijas pāri iekļūst pusfinālā
Foto: Latvijas Sporta deju federācija

Latvijas Sporta deju federācija informē, ka Ķīnā notiekošajā pasaules čempionātā jauniešiem un junioriem Latvijas pāri standartdejās iekļuva pusfinālā, bet Latīņamerikas dejās - ceturtdaļfinālā.

17. un 18.jūlijā, Ķīnā norisinājās Pasaules Sporta deju federācijas oficiālais notikums - pasaules čempionāti jauniešu un junioru II vecuma grupās sporta dejās. Jauniešu grupā standartdeju programmā Latviju pārstāvēja divi deju pāri, kur abi iekļuva prestižajā pusfinālā. Latvijas vadošais jauniešu grupas pāris - Juris Zeiza un Eva Grāvere - no sporta deju kluba “Dzintars”, izcīnīja godpilno devīto vietu, savukārt viņu kluba biedri, Ivans Ignatenko un Estere Anna Sileniece,
ierindojās pusfināla 12.vietā.

“Mūsu dejotāju noskaņojums bija lielisks, jaunieši bija gatavi parādīt savu labāko sniegumu, kas arī izdevās, vienlaikus izbaudot deju un atmosfēru sacensību norises vietā”, tā treneris R.Piševs. Kopumā pasaules čempionātā jauniešiem piedalījās 60 deju pāri no vairāk nekā 32 valstīm. Par pasaules čempioniem šajā grupā kļuva mūsu kaimiņu dejotāji no Lietuvas - Prans Mitkuss un Juste Jančiunaite.

Savukārt, dienu iepriekš, 17.jūlijā, norisinājās pasaules čempionāts junioriem II Latīņamerikas dejās, kas ir 14-15 gadus veci juniori, kur Latviju pārstāvēja divi deju pāri. Romans Bogdanovs un Patrīcija Paula Vindele iekļuva ceturtdaļfinālā, dalot 22.-23.vietu ar Slovākijas deju pāri, savukārt, Raiens Dūša un Ksenija Aksjonova izcīnīja 32.vietu. Uzvaru šajā grupā 60 pāru konkurencē izcīnīja dejotāji no Vācijas.

Pasaules čempionātos ierasti valsti pārstāv divi deju dueti, nominējot divus labākos pārus pēc gada sākumā notikušajiem Latvijas čempionātiem vai, ja oficiālais turnīrs norisinās gada otrajā pusē, tad pēc reitinga tabulas un pāru novietojuma tajā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Sporta deju federācija