Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Aleksandrs Samoilovs kļūst par IZM Sporta departamenta vadītāju

Emils Ozerinskis

Aleksandrs Samoilovs kļūst par IZM Sporta departamenta vadītāju
Aleksandrs Samoilovs. Foto: Volejbols Latvija

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamentu turpmāk vadīs pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs, kurš darbu ministrijā uzsāks šī gada 10. jūlijā.

Aleksandrs Samoilovs tika izraudzīts atklātā konkursā, uz kuru kopumā bija pieteikušies 13 pretendenti. Samoilovam ir teicama reputācija, kā arī nepieciešamā izglītība un darba pieredze sporta nozarē. Līdzās ievērojamai starptautiskai pieredzei sporta sacensību dalībā un organizēšanā, Samoilovs ieguvis profesionālo maģistra grādu finansēs "Banku Augstskolā". Viņš kā pludmales volejbolists trīs reizes pārstāvējis Latviju Olimpiskajās spēlēs, kā arī vairākkārtēji izcīnījis godalgotas vietas Eiropas čempionātos un Pasaules kausos pludmales volejbolā.

"Izglītības un zinātnes ministrija ir gandarīta par konkursa rezultātu, jo sporta nozari valsts pārvaldē vadīs augsta līmeņa savas jomas profesionālis ar nevainojumu reputāciju. Tāpat īpaši uzteicams ir Aleksandra Samoilova redzējums par nepieciešamību ieguldīt bērnu un jauniešu sporta attīstībā un veselīga dzīvesveida popularizēšanā sabiedrībā," norāda izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

"Augstu novērtēju ministrijas aizsāktos nozares transformācijas procesus – veiksmīga sporta politika ne tikai sekmē sportiskos sasniegumus un veicina veselīgu dzīvesveidu, sniedz ekonomisko pienesumu tautsaimniecībai, bet arī spēcina iedzīvotāju patriotismu, spodrina Latvijas tēlu un atpazīstamību pasaulē un paaugstina starptautisko konkurētspēju. Šie bija arī vieni no svarīgākajiem aspektiem, lai pieteiktos ministrijas konkursā. Ar nepacietību gaidu iespēju pievienoties ministrijas komandai, lai kopīgi sasniegtu šos mērķus," uzsver Aleksandrs Samoilovs.

Galvenie Sporta departamenta direktora pienākumi būs nodrošināt sporta politikas veidošanu un īstenošanu, Latvijas nacionālās pozīcijas veidošanu Eiropas Savienības sporta jautājumos u.tml. Tāpat direktoram būs jāpārstāv ministrija un tās intereses starptautiskajās organizācijās, institūcijās, darba grupās, komisijās un sanāksmēs atbilstoši amata kompetencei.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

  +3 [+] [-]

, 2024-07-10 12:57, pirms 2 mēnešiem
Vov...

  -3 [+] [-]

, 2024-07-10 13:01, pirms 2 mēnešiem
...latviešu runas valoda ir ok, bet rakstīt māk?....tak sportisti skolu beidz jo ir sportisti...

  +3 [+] [-]

, 2024-07-10 13:11, pirms 2 mēnešiem
Ātri vien vecie buki Sašu pie vietas noliks, pašam reputācija perfekta, tad lai painteresējas kāda reputācija ir dažiem IZM sporta departamenta ierēdņiem. Cerams Aleksandram viss izdosies un izveidos savu komandu, ar veciem zirgiem nav aršana.

  +3 [+] [-]

, 2024-07-10 13:16, pirms 2 mēnešiem
laba izvēle, jo cilvēks ir gājis skolā, mācījies. mums sportā pilns ar vidējās vai nepabeigtās vidējās izglītības cilvēkiem, tāpēc jau tur kopumā ir ārprāta. samoilovs labi saprot no kurienes nauda.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-10 13:28, pirms 2 mēnešiem
Laba ziņa, cilvēks kurš zin to drēbi!
Lai veicas un sanāk! 🙏

  +1 [+] [-]

, 2024-07-10 13:40, pirms 2 mēnešiem
dakots rakstīja: ...latviešu runas valoda ir ok, bet rakstīt māk?....tak sportisti skolu beidz jo ir sportisti...
LSPA var būt,bet citās augstskolā jau tas neiet tik viegli cauri,varbūt kādas atlaides iedod,bet stipri šaubos vai tas ir Sašas gadījums. Cik intervijās teicis,ka uz vietas nevar nosēdēt vislaik kkas jādara.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-10 14:22, pirms 2 mēnešiem
Puszabaks rakstīja: Ātri vien vecie buki Sašu pie vietas noliks, pašam reputācija perfekta, tad lai painteresējas kāda reputācija ir dažiem IZM sporta departamenta ierēdņiem. Cerams Aleksandram viss izdosies un izveidos savu komandu, ar veciem zirgiem nav aršana.
Padomāju tieši to pašu. Cerams, ka Samoilovam izdosies saglabāt mugurkaulu un viņš nekļūs par kārtējo nomenklatūras izstrādājumu. Lai izdodaa!

Laikam retā reize, kad lielais vairums situāciju vērtē pozitīvi.

Kas pašam Sašam turpmāk ar spēlešanu? Tikai vietējie turnīri hobija līmenī?

  +1 [+] [-]

, 2024-07-10 14:25, pirms 2 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Laikam retā reize, kad lielais vairums situāciju vērtē pozitīvi.
Var jau būt, ka es vienkārši nezinu, taču neko neesmu dzirdējis par personālvadības prasmēm, finanšu plānošanas prasmēm, pieredzi vadošos amatos. Bez tā te neiztikt.

     [+] [-]

, 2024-07-10 14:38, pirms 2 mēnešiem
kasagrande rakstīja: Var jau būt, ka es vienkārši nezinu, taču neko neesmu dzirdējis par personālvadības prasmēm, finanšu plānošanas prasmēm, pieredzi vadošos amatos. Bez tā te neiztikt.
....redz, spēle divatā un augstā līmenī attīsta sporta IQ, jo viss ir jāpārredz un jāparedz...jautājums - vai spēj to pielietot birokrātijā?...pluss ir tas, ka viņš noteikti saprot, ka šajā jaunajā spēles laukumā draugu nav un viņš ir viens....jāmeklē partneri starp birokrātiem un politiķiem....un tad vēl jārēķinās, ka viņam esot ilgi publiskai personai, kāds ir savācis melno kladīti par viņu...Aleksandra gadījumā man aizdomas par sievietēm

  +1 [+] [-]

, 2024-07-10 17:05, pirms 2 mēnešiem
Pādomājot, kas mums vada LOK un salīdzinoši, dotais kadrs ir OK. Vismaz sporta virtuvi, kā sportists parzina, nav politiskais shēmotājs...cerams būs jēga.

     [+] [-]

, 2024-07-10 18:34, pirms 2 mēnešiem
vismaz nemahinēs, kā zaglīgais Šteinbergs

     [+] [-]

, 2024-07-10 19:42, pirms 2 mēnešiem
Noplūdis video ar Čakšu un IZM personāla atlases speciālistu par Samoilova kandidatūru:
https://m.youtube.com/watch?v=esG6t...