Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Samoilovs pēc stāšanās Sporta departamenta direktora amatā pārtraucis sadarbību ar atsevišķiem sponsoriem

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Samoilovs pēc stāšanās Sporta departamenta direktora amatā pārtraucis sadarbību ar atsevišķiem sponsoriem
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM

LETA. Pēc stāšanās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktora amatā pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs pārtraucis sadarbību ar atsevišķiem sponsoriem, tostarp sporta totalizatora zīmolu, izriet no Samoilova paziņojuma sociālajos tīklos.

Sociālajos tīklos šajās dienās izvērsusies diskusija un izteikti pārmetumi par arvien vietām redzamo reklāmu, kurā Samoilovs reklamē ar azartspēļu zīmolu "LV Bet" saistītu tīmekļa vietni. Samoilovs ministrijā darbu sāka mēneša sākumā, taču internetā vēl parādās reklāmas, kurās viņš redzams.

Samoilovs apgalvo, ka reklāmas publikācija, kas izsaukusi diskusijas, bijusi ārpus noslēgtās vienošanas. Pēc Samoilova iebildumiem reklāma ceturtdien dzēsta.

Vienlaikus turpinās citas sadarbības ar sponsoriem, piemēram, "Lido", "Venden", "Sportland" un "Nike", jo turpinās Samoilova profesionālā sportista karjera. Tās noslēgsies vasaras izskaņā pēc Latvijas čempionāta pludmales volejbolā, kur startē arī Samoilovs.

"Augstu sasniegumu sports un tā pastāvēšana ir saistīta gan ar publiskā, gan arī privātā finansējuma piesaisti. Darba līgums ar Samoilovu iekļauj viņa kā profesionālā sportista sporta aktivitātes ārpus darba pienākumiem ministrijā atbilstoši Darba likumam un netraucējot darbam IZM. Noslēdzot profesionālā sportista karjeru, Samoilovs arī noslēdz sadarbību ar pašreizējiem sponsoriem," situāciju komentējusi Izglītības un zinātnes ministrija.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Samoilovs par IZM Sporta departamenta direktoru šovasar tika izraudzīts atklātā konkursā, uz kuru kopumā bija pieteikušies 13 pretendenti.

Kā norāda IZM, Samoilovam ir teicama reputācija, kā arī nepieciešamā izglītība un darba pieredze sporta nozarē. Līdzās ievērojamai starptautiskai pieredzei sporta sacensību dalībā un organizēšanā, Samoilovs ieguvis profesionālo maģistra grādu finansēs Banku augstskolā.

Kā pludmales volejbolists Samoilovs trīs reizes pārstāvējis Latviju olimpiskajās spēlēs, kā arī vairākkārtēji izcīnījis godalgotas vietas Eiropas čempionātos un Pasaules kausos pludmales volejbolā.

Iepriekšējais Sporta departamenta vadītājs, bijušais Daugavpils olimpiskā centra vadītājs Vladimirs Šteinbergs pameta darbu ministrijā pusgadu pēc stāšanās amatā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-07-27 08:47, pirms mēneša
Ierēdnim sponsori?

     [+] [-]

, 2024-07-27 18:59, pirms mēneša
sinogli rakstīja: Ierēdnim sponsori?
Nu ja,kāda tur alga-3,5 tūkstoši uz papīra,nepietiek !