Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Freizere-Praisa Dimanta līgā atkārto sev piederošo sezonas labāko rezultātu 100 metros

Agris Suveizda

Freizere-Praisa Dimanta līgā atkārto sev piederošo sezonas labāko rezultātu 100 metros
Šellija Anna Freizere-Praisa. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Jamaikas sprintere Šellija Anna Freizere-Praisa sestdien Parīzē Dimanta līgas vieglatlētikā posmā atkārtoja šīs sezonas labāko rezultātu 100 metru distancē.

Karstajos laikapstākļos notikušajās sacensībās 35 gadus vecā Freizere-Praisa 100 metrus skrēja 10,67 sekundēs, atkārtodama rezultātu, kuru uzrādīja maija sākumā Nairobi. Otro vietu ar finišu 10,99 sekundēs ieņēma britu sprintere Derila Neita, bet divas sekundes simtdaļas lēnāka bija kotdivuāriete Marija Žozē Talū. Četras sekundes simtdaļas pirmajam trijniekam zaudēja poliete Eva Svoboda, kura laboja personīgo rekordu.

Freizere-Praisa izdarījusi nopietnu pieteikumu, lai pēc mēneša Jūdžinā būtu galvenā favorīte uz uzvaru pasaules čempionātā. Nākamajā nedēļā viņa ar savu tautieti Eleinu Tompsoni-Heru cīnīsies Jamaikas nacionālajā atlasē. "Jūtos labi, arī tehniski skrējiens bija labs. Mērķis vienmēr ir labs tehniskais izpildījums, tad arī būs rezultāts. Skriet 10,6 sekundēs - to spēj tikai dažas sprinteres," uzsvēra Freizere-Praisa, kura pasaules čempionāta 100 metru sprintam jau kvalificējusies kā iepriekšējo meistarsacīkšu uzvarētāja. Pagaidām gan nav skaidrības, vai viņa skries arī 200 metru sprintu.

Tikmēr uz pusi garākā distancē vīriem uzvarēja Dienvidāfrikas Republikas vieglatlēts Luksolo Ādams, kurš finišēja 19,82 sekundēs. Olimpiskais čempions Andrē de Grase no Kanādas, kurš ceturtdien Oslo 100 metros bija pirmais ar 10,05 sekundēm, Francijas galvaspilsētā samierinājās ar ceturto vietu, finišēdams 20,38 sekundēs. Otro vietu ar jaunu Dominikānas Republikas rekordu - 20,03 sekundēm - izcīnīja Aleksandrs Ogando.

Sezonas kalendārā paredzēti 12 posmi. Iepriekš plānotie posmi Ķīnā Covid-19 uzliesmojumu dēļ tika atcelti.

Izmantotie resursi:
LETA