Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Īstbornā tiksies ar Pavļučenkovu, Sevastovai panākums kvalifikācijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Īstbornā tiksies ar Pavļučenkovu, Sevastovai panākums kvalifikācijā
Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunnedēļ Īstbornas WTA 500 turnīrā sacentīsies ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, kļuva zināms sestdien notikušajā izlozē. Savukārt valsts otrajam numuram Anastasijai Sevastovai svētdien gaidāms kvalifikācijas fināls.

WTA ranga 43. vietā esošā Aļona Ostapenko pēc nesekmīgā starta Birmingemā, kur zaudēja 2. kārtā, tika pie Īstbornas turnīra "wild card". Viņa Īstbornā spēlēs piekto reizi (6-4 bilance), šajā turnīrā labāko rezultātu sasniedzot 2018. gadā, kad tika līdz ceturtdaļfinālam.

Ostapenko dominējusi sāncensībā pret 19. vietā esošo Anastasiju Pavļučenkovu, sakrājot 4-1 bilanci. Viņa krievieti uzvarēja arī vienīgajā mačā uz zālāja – 2016. gadā Birmingemā ar 7:6(2), 6:1. Pavļučenkovai jaunnedēļ Anglijā būs pirmais iznāciens kopš karjeras labākā rezultāta sasniegšanas – "French Open" fināla.

Anastasija Sevastova (WTA 57.) pirmajā zālāja seguma mačā kopš 2019. gada Vimbldonas ar 6:0, 7:6(3) apspēlēja Japānas tenisisti Nao Hibino (84.), kurai tas ir jau 11. zaudējums pēc kārtas uz zālāja seguma. Viņa pēdējo uzvaru guva 2016. Hertogenbošā, kur pārvarēja vienu kārtu WTA 250 turnīrā, toreiz gūstot savu vienīgo zālāja uzvaru WTA pamatturnīros (1-6).

Sevastova pēc vieglā pirmā seta otrajā tika nobreikota divreiz. Pēc sestā geima, kas pabeigts ar dubultkļūdu, Anastasijai bija 2:4 deficīts, uzreiz atspēlējoties. Hibino otro breiku ieguva 12. geimā, kad Sevastova neizservēja maču. Hibino breikbumbu realizēja ar diagonālo "backhand" uzbrukumu, kas Sevastovai bija neaizsniedzams.

Sevastovai pret Hibino ir perfekta 3-0 bilance. Pirmie divi mači bija uz cietā seguma – 2015. gadā ITF turnīrā Indijā ar 7:5, 6:3 un 2017. gadā "Australian Open" ar 6:4, kad Hibino izstājās muguras savainojuma dēļ.

Tiekot kvalifikācijas finālā, Sevastova nopelnījusi 13 reitinga punktus. Viņa svētdien par vietu pamatturnīrā sacentīsies ar amerikānieti Kristīnu Makheilu (#96) vai ķīnieti Linu Džu (#99).