Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Žuninju pievienojas Anrī "Red Bulls", Lusiu atgriežas Brazīlijā

Agris Suveizda

Žuninju pievienojas Anrī "Red Bulls", Lusiu atgriežas Brazīlijā
Žuninju savā pēdējā preses konferencē Lionas "Olympique"
Foto: AP/Scanpix

Brazīliešu futbolists Žuninju karjeru turpinās Ņujorkas "Red Bulls", kā sastāvā ir arī franču uzbrucējs Tjerī Anrī. Šai komandai, visticamāk, pievienosies vēl viens francūzis Pegijs Lujindulā, kurš pārtrauks sadarbību ar PSG. Tikmēr brazīliešu aizsargs Lusiu lauzis līgumu ar Turīnas "Juventus" un karjeru turpinās Brazīlijas ceturtajā spēcīgākajā klubā "Sao Paulo".

Ņujorkas "Red Bulls" savā mājaslapā paziņoja par līguma noslēgšanu ar brazīliešu pussargu Žuninju, kuram janvārī apritēs 38 gadi. Brazīlietis karjeras sākumā vairākas sezonas pārstāvēja "Sport", bet tad sešus gadus aizvadīja "Vasco da Gama", kur kļuva par līdzjutēju mīluli. Žuninju divreiz kļuva par Brazīlijas čempionu, vienreiz ieguva "Libertadores" kausu, bet 2001.gadā pārvācās uz Eiropu, kur viņu noskatīja Lionas "Olympique".

Lionā viņš kļuva par īstu līderi gan laukumā, gan ģērbtuvēs un kļuva par kluba leģendu. Žuninju palīdzēja "Olympique" septiņus gadus pēc kārtas triumfēt Francijas čempionātā, un brazīlietis 350 spēlēs guva 100 vārtus, no kuriem 44 (!) guva ar tiešajiem brīvsitieniem. Pēc tam Žuninju pārcēlās uz Kataru, kur "Al Gharafa" rindās kļuva par čempionātu un turnīra vērtīgāko spēlētāju. 2011.gadā Žuninju atgriezās "Vasco da Gama", kur spēlēja par minimālo algu - 260 eiro. Tiesa, vienošanās paredzēja arī noteiktu daļu ienākumu no kluba reklāmas līgumiem. Kopš atgriešanās Brazīlijā Žuninju 50 mačos guva 14 vārtus.

"Red Bulls" rindās spēlē arī franču uzbrucējs Tjerī Anrī, kurš aizvadītajā sezonā 26 mačos guva 15 vārtus. Ņujorkas kluba rindās spēlēja arī 31 gadu vecais igaunis Joels Lindpere. Paredzams, ka bez Žuninju "Red Bulls" papildināsies arī ar 33 gadus veco franču uzbrucēju Pegiju Lujindulā - kā vēsta Le Parisien, futbolists janvārī plānojot lauzt līgumu ar PSG. "Red Bulls" MLS regulārajā sezonā 34 spēlēs izcīnīja 57 punktus un savā konferencē ieņēma trešo vietu. Konferences pusfinālā ņujorkieši gan piekāpās "D.C. United".

Tikmēr pie jauna kluba ticis cits brazīliešu veterāns Lusiu, kurš nule pēc mutiskas vienošanās lauza divu gadu līgumu ar Turīnas "Juventus". 34 gadus vecais centra aizsargs pievienosies Brazīlijas "A Sērijas" komandai "Sao Paulo". Kluba futbola direktors Adalbertu Baptišta atklāja, ka bija tuvu Lusiu iegūšanai jau jūlijā, tomēr beigās tas nebija iespējams. Brazīlietis karjeras laikā pārstāvējis Brazīlijas "Internacional", Vācijas klubus "Bayer" un "Bayern", bet kopā ar Milānas "Inter" kļuva par Čempionu līgas uzvarētāju. Šovasar Lusiu kā brīvais aģents pievienojās "Juventus", kur gan nespēja izturēt konkurenci - visos turnīros kopā Lusiu tikai četras spēles.

Žuninju tiešie brīvsitieni

Izmantotie resursi:
New York Red Bulls
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...

  +2 [+] [-]

, 2012-12-18 21:27, pirms 12 gadiem
Labs futbolists!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-18 22:17, pirms 12 gadiem
lielākā daļa sodasitienu praktiski vārtu devītniekos vai stūros.!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-18 22:24, pirms 12 gadiem
tie soda sitieni... vienkarsi neiespejami

  +3 [+] [-]

, 2012-12-18 22:44, pirms 12 gadiem
Un kurš vēl te runā par Bekhema, Ronaldu vai Ronaldinjo sodiņiem?!!!

  +4 [+] [-]

, 2012-12-19 00:07, pirms 12 gadiem
viens no visu laiku lielākajiem soda sitienu biediem vārtu vīriņiem, kāds jebkad bijis!

     [+] [-]

, 2012-12-19 01:15, pirms 12 gadiem
puslaiks rakstīja: viens no visu laiku lielākajiem soda sitienu biediem vārtu vīriņiem, kāds jebkad bijis!
nevis viens,bet pats labākais,pat Roberto Karlos nestāv klāt,kas paļāvās pārsvarā tikai uz savu spēku

     [+] [-]

, 2012-12-19 01:18, pirms 12 gadiem
Janli rakstīja: Un kurš vēl te runā par Bekhema, Ronaldu vai Ronaldinjo sodiņiem?!!!
starpība starp viņiem un Juninjo ir tā,ka pieminētie no desmit sitieniem vairāk kā pusi aizsūta pēc piena(kamēr Juninjo bija superaugsts precizitātes procents) un ar nekad nesit no tāda attāluma

  +1 [+] [-]

, 2012-12-19 03:09, pirms 12 gadiem
Dolārs1 rakstīja: Istaa vieta pensionaram! Tur ka pansionata, visus vecos savac...
Tiek ņemti ar nodomu popularizēt futbolu Amerikā un pievilināt līdzjutējus ar savulaik lieliskiem spēlētājiem. Kas tur tik slikts vai nesaprotams? Ja skonto paņemtu pensionaru Ronaldo un Zidanu stations būtu pilns neatkarīgi no viņu snieguma.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-19 10:58, pirms 12 gadiem
NilsK rakstīja: nevis viens,bet pats labākais,pat Roberto Karlos nestāv klāt,kas paļāvās pārsvarā tikai uz savu spēku
tā tikai šķiet, ka viņš paļāvās uz spēku, bet viņam tas bija 'perfekti atstrādāts un bieži vien viņš tās bumbas "iegrieza" vārtos, kas kopā ar milzīgo spēku, bija netveramas.

     [+] [-]

, 2012-12-19 12:12, pirms 12 gadiem
Žuninju soda sitieni tik tiešām ir kas īpašs. Kamēr viņš spēlēja Lionā, sanāca pasekot līdzi un varēja tikai priecāties, redzot, ka viņš tos izpilda gluži kā vienpadsmitniekus. Paspēlējis būs par minimālo algu, tagad droši vien jau pie "nedaudz" lielāka cipara tiks. Nav ko pārmest - karjeras norietā zvaigznes brauc tur, kur tiek spēlēt, saņem piķi un tiek uzņemti kā varoņi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-19 20:32, pirms 12 gadiem
Viens no mīļākajiem futbolistiem.