Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ārmstrongs apgalvo, ka bijušais UCI prezidents palīdzējis viltot pierādījumus

Rolands Eliņš

Ārmstrongs apgalvo, ka bijušais UCI prezidents palīdzējis viltot pierādījumus
Lenss Ārmstrongs
Foto:AP/Scanpix

Bēdīgi slavenais bijušais riteņbraucējs Lenss Ārmstongs „Daily Mail” organizētajā diskusijā ar savu bijušo asistenti Emmu O`Railiju, kura pirmā atklāja patiesību par dopinga lietošanu, apsūdzējis bijušo UCI prezidentu Heinu Verbrugenu pierādījumu slēpšanā.

Lenss Ārmstrongs, kurš dopinga lietošanas dēļ saņēmis mūža diskvalifikāciju, pēdējā laikā kļuvis arvien atklātāks par saviem pārkāpumiem un paziņojis, ka neslēps arī savu līdzzinātāju vārdus. Nule notikušajā intervijā „Daily Mail” Ārmstrongs izteicies, ka par dopinga lietošanu zinājis arī tā laika Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) prezidents Heins Verbrugens, turklāt ne tikai zinājis, bet arī palīdzējis slēpt pierādījumus.

No Ārmstronga apgalvojumiem izriet, ka Verbrugens 1999. gadā palīdzējis sagatavot recepti ar atpakaļejošu datumu, kas attaisnojusi aizliegtu vielu klātbūtni Ārmstronga organismā. Bijušais riteņbraucējs arī atklājis, ka no UCI saņemti ziņojumi par gaidāmajām dopingam pārbaudēm, līdz ar to komandai „US Postal” bijusi iespēja tām sagatavoties.

Verbrugens šīs ziņas atteicies komentēt, tiesa, agrāk viņš bija viens no lielākajiem Ārmstronga aizstāvjiem, kurš vēl 2011. gadā paziņoja, ka svēti tic amerikāņu riteņbraucēja nevainībai. Verbrugens arī atzinis, ka UCI informējusi riteņbraucējus (ne tikai Ārmstrongu), ja viņu dopinga analīzēs atklātie rezultāti bijuši ārpus normas. Verbrugens šobrīd ir UCI goda prezidents.

Savā intervijā Ārmstrongs arī vēlreiz uzsvēra, ka negrasās taupīt savus līdzzinātājus, kuri izsprukuši sveikā cauri, tiesa, viens no izņēmumiem būs „US Postal” bijušais ārsts Mišels Ferari, kurš 2000. gadā brīdināja viņu par UCI gatavotajiem EPO testiem. „Mēs visi gatavojāmies lietām tāpat kā iepriekš,” saka Ārmstrongs, „taču Ferari teica:”Nekādu EPO!” Tad nu mēs kādu laiciņu nelietojām, bet vēlāk atsākām, tiesa, ne tādos daudzumos.”

Ārmstrongs gan arī šajā diskusijas laikā nepaspēja izvairīties no klajām pretrunām. Vienā brīdī viņš sacīja, ka „būtu nepieciešamas 20 intervijas ar Opru, lai visu atklātu”, pēc mirkļa jau aizmirsies noteica, ka „nav drošs, cik daudz atklājamo lietu vēl palicis”.

Izmantotie resursi:
LANCE ARMSTRONG WORLD EXCLUSIVE: Drugs cheat...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-18 12:16, pirms 11 gadiem
Nu bet protams... riteņbraukšanas mārketingam tas bij aizdevīgi.
Tā pat vieglatlētikas mārketingam ir svarīgi, lai Bolts būtu tīrs... Kad Bolts beigs karjeru, tad arī cels augšā kādas vecās analīzes, kuras stāv kaut kur noglabātas...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-18 15:56, pirms 11 gadiem
Drīz jau izrādīsies, ka mazie, zaļie arī tajā visā ir iesaistīti...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-18 17:04, pirms 11 gadiem
Atkal Ārmstrongs atklāj sen zināmus faktus. Tikai vēl derētu atcerēties par summām, kuras Lenss ziedoja UCI...