Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: Ambiciozais PSG sagrauj "Dynamo"

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

A grupa: Ambiciozais PSG sagrauj "Dynamo"
Zlatans Ibrahimovičs atklāja mača rezultātu
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar sākās UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs. A grupā ambiciozais PSG ar 4:1 sakāva Kijevas "Dynamo" - trīs no četriem vārtiem Francijas klubs iesita 13 minūtēs pirmajā puslaikā. Otrajā mačā "Porto" ar 2:0 viesos pieveica Zagrebas "Dinamo".

PSG bez īpašām problēmām sakauj "Dynamo"

Parīzes "Saint-Germain" uzņēma Kijevas "Dynamo". Uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs šodien izgāja PSG pamatsastāvā, līdz ar to kļūstot par pirmo futbolistu, kas Čempionu līgas grupu turnīrā izgājis laukumā sešu dažādu klubu sastāvā. Mājinieki jau no pirmajam minūtēm vairāk kontrolēja bumbu un bīstamāk uzbruka, līdz 19. minūtē izvirzījās vadībā – Žeremiju Menezu soda laukumā nogāza "Dynamo" kapteinis Mihaliks. Pendeli izpildīja Zlatans Ibrahimovičs. Kovaļs lēca uz vienu vārtu stūrī, bumba lidoja otrā un 1:0 PSG labā.

Mājinieki turpināja veidot uzbrukumu pēc uzbrukuma – no labām pozīcijām spēlēja Ibrahimovičs un Havjērs Pastore, taču pietrūka precizitātes. 29. minūtē Kovaļs vispirms glāba pēc Ibrahimoviča sitiena, pēc tam atvairīja arī Pastores sisto bumbu, taču mirkli vēlāk bija bezspēcīgs – pēc "Dynamo" aizsargu nepārliecinošas spēles no vārtu priekšas starpību dubultoja Tjagu Silva. Pāris minūtes vēlāk nepiesegtais Alekss pēc stūra sitiena vēlreiz sodīja Kijevu par neuzmanību – 3:0. Atlikušajā puslaikā viesiem bija viens cerīgs soda sitiens (bumba skāra sieniņu un atstāja laukumu), bet Kovaļam vēlreiz nācās glābt pēc Ibrahimoviča sitiena pretuzbrukumā.

Pēc pārtraukuma "Dynamo" pāris reizes pietuvojās PSG soda laukumam, taču reālas briesmas radīt nespēja. Mājinieki joprojām kontrolēja bumbu vairāk, bet tik bīstami uzbrukt vairs neizdevās. PSG padevās pāris bīstamas piespēles vārtu priekšā, taču "Dynamo" aizsardzība spēja laicīgi novērst briesmas. Puslaika otrajā pusē mājinieki samazināja aktivitātes (Ibrahimovičam gan bija iespēja, taču uzbrucējs netika līdz sitienam), līdz ar to lielāka brīvība uzbrukumā parādījās "Dynamo", kas to pašās mača beigās arī izmantoja. 87. minūtē Velozu ar meistarīgu sitienu pārspēja Salvatori Sirigu, gūstot viesiem goda vārtus. Pēdējo vārtu gan teica PSG un Pastore, kurš pretuzbrukumā pēc Nenes piespēles ceturto reizi pārspēja Kovaļu – 4:1.

"Porto" izcīna vērtīgu uzvaru Zagrebā

Otrā grupas mačā Horvātijas čempione Zagrebas "Dinamo" uzņēma Portugāles čempioni "Porto". Pirmajās minūtēs pārliecinošāku sniegumu rādīja Portu vienība, taču drīz vien pamazām iespēlējās arī mājinieki. 13. minūtē laba iespēja atklāt rezultātu bija "Dinamo" uzbrucējam Kopam, taču bumba lidoja nedaudz garām vārtu tālajam stūrim. Visai drīz viesi atguva mača kontroli, lieliem spēkiem dodoties uz priekšu un liekot "Dinamo" gandrīz nepārtraukti aizsargāties. 41. minūtē "Porto" daudzie uzbrukumi deva rezultātu – Alekss Sandru no laukuma malas ar zemu piespēli vārtu priekšā atrada Lučo Gonsalesu, kurš atklāja rezultātu. Ar 1:0 viesu labā puslaiks arī noslēdzās.

Arī otrajā puslaikā "Porto" radīja mājiniekiem pamatīgas problēmas, daudz kontrolējot bumbu un neļaujot mēģināt atspēlēties. Portugāles klubs pāris reizes tika pie labām standartsituācijām, taču Mutinju nespēja trāpīt bumbu vārtu taisnstūrī. 62. minūtē pēc stūra no pāris metriem uzsita Tonels, taču vārtsargs Heltons glāba "Porto". Viesiem jau pēc brīža bija lieliska iespēja dubultot starpību, taču Kelava atvairīja bumbu Rodrigesa sitienu. Vēlāk klubi vēlreiz apmainījās ar ļoti bīstamiem momentiem, bet pašās beigās "Porto" izdevās gūt otros vārtus – pēc Atsu piespēles Defūrs raidīja bumbu pāri uz priekšu izgājušajam Kelavam. 2:0, Portu trīs punkti.

UEFA Čempionu līga, A grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Paris Saint Germain – Dynamo Kyiv4:1 (3:0)Ibrahimovičs 19'(11m); Silva 29'; Alekss 33'; Pastore 90' – Velozu 87'
Dinamo Zagreb – Porto0:2 (0:1)Gonsaless 41'; Defūrs 90'+2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-09-18 23:54, pirms 12 gadiem
mitins rakstīja: tev nebus buut pirmajam
gaaaaaaay...

VIsmaz ČL ir iesākta pāŗliecinoši atšķiriba no Ligue

     [+] [-]

, 2012-09-19 00:01, pirms 12 gadiem
Nu nu nu , Porto
sasperjods rakstīja: neredzu PSG pretinieku šai grupā

     [+] [-]

, 2012-09-19 07:24, pirms 12 gadiem
nosaukt jau tos sešus klubus nevarēja?

     [+] [-]

, 2012-09-19 11:14, pirms 12 gadiem
thekurmis rakstīja: nosaukt jau tos sešus klubus nevarēja?
Ajax, Juventus, Barcelona, Inter, Milan un tagat PSG

     [+] [-]

, 2012-09-19 19:06, pirms 12 gadiem
Gonsalesam pirms mača tēvs nomira.. RIP.