Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Septiņu stundu ilgā trillerī broky kopā ar "FaZe" triumfē "Masters" turnīrā Ķelnē

Rolands Eliņš

Septiņu stundu ilgā trillerī broky kopā ar "FaZe" triumfē "Masters" turnīrā Ķelnē
Helvijs broky Saukants kopā ar komandu svin uzvaru. Foto: HLTV

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants kopā ar "FaZe Clan" komandu šodien aizvadīja izcili saspringtu finālmaču, ar 3:2 pieveicot Ukrainas "Natus Vincere" komandu un kļūstot par "IEM Masters Cologne 2022" čempionu. Spēle ilga septiņas stundas.

• Datorspēles CS:GO sacensībās "IEM Masters Cologne" finālā "FaZe" cīnījās pret Ukrainas "Natus Vincere", un šo spēli bez mazākajiem iebildumiem varēja saukt par cīņu par šobrīd pasaulē labākās komandas godu, jo tikās divas pārliecinoši labākās komandas gan šajā turnīrā, gan visā sezonā.

• Fināls nelika par sevi vilties, un "FaZe" smagā piecu karšu cīņā ar 3:2 tomēr beigās salauza "NaVi" pretestību. Kā turnīra uzvarētāja broky komanda nopelnīja prēmiju 400 tūkstošu dolāru apmērā no gandrīz miljona dolāru lielā balvu fonda.

• Par turnīra MVP gan tāpat tika atzīts ukraiņu superzvaigzne Oleksandrs s1mple Kostiļevs no "Natus Vincere" komandas.

• broky maču pabeidza ar labāko statistiku savā komandā. Viņš atzīmējās ar 115:95 un reitingu 1.19. broky turpināja savu iespaidīgo 2022. gadu, kurā prēmijās vien nopelnījis 309 tūkstošus dolāru. Viņā esportista karjeras kopējā bilance ļoti pietuvojusies pusmiljonam (492 tūkstoši, saskaņā ar "EsportsEarnings" datiem).

• Lielisku spēli aizvadīja arī pieredzējušais norvēģis Hovards rain Nīgārds (110:98 un reitings 1.17), kā arī kanādietis Rasels Twistzz van Dulkens (109:95 un reitings 1.17), kurš vairākās sarežģītās situācijās uzņēmās iniciatīvu un pavērsa spēli par labu savai komandai.

• Atšķirībā no pārējām turnīra spēlēm, fināls tika aizvadīts līdz vienas komandas uzvarai trīs kartēs. Šoreiz bija nepieciešams izspēlēt maksimālo karšu skaitu, proti, piecas, kas noveda pie tā, ka fināls sākās 17:00 pēc Latvijas laika un beidzās pusnaktī.

"FaZe" maču sāka ar uzvaru "Inferno" kartē ar 16:13. broky pirmajā kartē sāka lēni, taču, kad ieskrējās, nebija apturams un aizveda komandu līdz uzvarai. broky pirmajā kartē izcēlās ar drosmīgu manevru, kas ļāva viņam divu sekunžu laikā no aizmugures iznīcināt gandrīz visu pretinieku komandu.

"FaZe" bija tuvu 2:0 iegūšanai "Overpass" kartē, kur pēc Twistzz varoņdarba, uzvarot ļoti nepateicīgā situācijā viens pret trijiem, ieguva vadību 11:8 un piespieda pretiniekus aizvadīt tā saukto ekonomijas raundu. Tam vajadzēja novest pie vadības 12:8, taču "Natus Vincere" sakoda zobus un atrada iespējas uzvarēt raundā, pavēršot spēles gaitu savā virzienā un pēc tam uzvarot ar 16:13.

"Ancient" karti Ukrainas komanda sāka ar dominanci un ieguva vadību 12:3, pēc tam arī 15:4. Taču "FaZe" nepadevās un izcēlās ar 11 (!) uzvarētiem raundiem pēc kārtas, izraujot papildlaiku. Šis lieliskais izrāviens gan palika bez taustāmiem rezultātiem, jo papildlaikā labāka tomēr bija "NaVi", uzvarot ar 19:16.

Sekoja "Mirage" karte, kurā broky pretiniekiem nedeva iespējas. Latvietis izcēlās ar statistiku 23:12, igaunis Robins ropz Kols nāca talkā ar 24:14, un "FaZe" droši uzvarēja ar 16:9.

Attiecīgi viss izšķīrās "Nuke" kartē, un nervu cīņa turpinājās līdz pat pašām beigām. Saspringtā mačā "FaZe" ieguva vadību 13:9, bet "NaVi" atkal saņēmās un ar S1mple priekšgalā uzvarēja piecos raundos pēc kārtas. Bet "FaZe" grūtajā brīdī izmocīja uzvarētu raundu, atguva iniciatīvu un vairs kļūdas nepieļāva, uzvarot ar 16:14.

"FaZe" līdz ar to kļuvusi par pirmo komandu, kas viena gada laikā spējusi uzvarēt Katovices "Masters", "Major" turnīrā un Ķelnes "Masters" turnīrā. "FaZe" šī ir ceturtā lielā uzvara šogad, un komanda triumfējusi trīs IEM sērijas turnīros. "IEM Grand Slam" balva tiks pasniegta komandai, kas uzvarēs četros turnīros, un "FaZe" būs vēl piecas iespējas parūpēties par šo sasniegumu, kas tiks atalgots ar viena miljona dolāru lielu prēmiju.

     [+] [-]

, 2022-07-18 00:17, pirms 2 gadiem
broky best, f navi

  +1 [+] [-]

, 2022-07-18 00:25, pirms 2 gadiem
Iespaidigs panakums. Cerams iedvesmos jaunos censonus.

  +4 [+] [-]

, 2022-07-18 00:29, pirms 2 gadiem
Vācijā esporta kultūra ir kaut kas neticams. Helvijam jau šī gada esporta panākumi ir neticami un būs grūti atkārtojami kādam citam latvietim.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-18 00:34, pirms 2 gadiem
Twists mvp

     [+] [-]

, 2022-07-18 08:12, pirms 2 gadiem
bļins ... es pat izlasīju šo rakstu ...
Roboti pārņems pasauli

     [+] [-]

, 2022-07-18 09:30, pirms 2 gadiem
mytila rakstīja: Iespaidigs panakums. Cerams iedvesmos jaunos censonus.
Iedvesmos uz ko, sēdēt vairāk pie datora?

     [+] [-]

, 2022-07-18 12:59, pirms 2 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Iedvesmos uz ko, sēdēt vairāk pie datora?
Pag,a kas tu slikts,ja cilvēks ar savu talantu un kas patīk un padodās pelna naudu???Kapēc visi tik ļoti heito esportu???Ne jau viņi 24/7 sēž pie pc...Bet kaut kāds savs laiks arī ir atpūtai,ceļojumiem...Kā mums visiem...Ta kā sēdēšana pie pc nav nekas slikts...