Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: "Kurbadam" jāpierāda, "Liepājai" jāpārkāpj

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Viedoklis: "Kurbadam" jāpierāda, "Liepājai" jāpārkāpj
"Kurbadam" pēc ilgstošajām neveiksmēm papildus motivācija nav jāmeklē - gatavi segt pat divatā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas čempionātā hokejā cīņu par zelta medaļām turpina tikai četras spēcīgākās komandas - pirmais trijnieks, kuru veido "Liepāja", Rīgas "Mogo" un Ogres "Kurbads", un Rīgas "Prizma", kas regulāro čempionātu noslēdza piektajā vietā. Ērika Miļuna vadītā komanda godīgi atzīst, ka galvenais mērķis ir piepildīts, kamēr "Kurbadam" beidzot jāpierāda, ka lielo spēļu spiediens netraucē.

Atbildības slogs negulstas uz mūsu pleciem, jo galvenais uzdevums - iekļūšana pusfinālā - ir izpildīts. Pēc Rīgas "Prizmas" spēlētāju un treneru domām, tas ir viņu lielākais pluss, un atziņa lieliski nodemonstrē spēku samēru pusfināla sērijā starp viņiem un regulārās sezonas labāko komandu "Liepāju", kas 30 maču laikā savāca turpat divreiz vairāk punktu.

Lai aizķertos, Ērika Miļuna vadītajai komandai būs nepieciešams brīnums, jo vienīgā līnija, kurā izdodas sastādīt konkurenci sāncenšiem, ir vārtsargi. Pieredzējušais Edgars Lūsiņš, kurš nevairās no atraktīva spēles stila, pēc piecu maču diskvalifikācijas izciešanas ieskrējies un devis komandai iespēju par panākumu cīnīties ik katrā spēlē.

Tomēr pat ar 60 sausajām minūtēm uzvarai nepietiek - vēl jāgūst vārti. "Prizmas" uzbrukuma smailē ir Vitālijs Hvorostiņins, taču viņš bija rezultatīvs tikai vienā no četrām ceturtdaļfināla cīņām. Smagumu uz saviem pleciem nācās nest 18 gadus vecajam aizsargam Eduardam Hugo Jansonam, kurš iemeta divas no trim uzvaras ripām.

"Liepājai" uzbrukumā ir dominējošie Māris Diļevka (1,8 punkti vidēji mačā) un Bruno Zabis (1,78), komanda visas sezonas garumā trenējusies divas reizes dienā, kamēr konkurenti reizēm aizvadīja vien divas trīs nodarbības nedēļā. Atšķirībā no sāncenšiem, kurzemniekiem ir četras sabalansētas maiņas uzbrukumā un - vēl svarīgāk - stabili aizsargi.

Ja pirmajā spēlē "Prizmai" ar zobiem izdosies izplēst uzvaru, sērija varētu ievilkties līdz pieciem mačiem, taču panākumu un ceļazīmi uz finālu tāpat gūs liepājnieki. Ja viņiem izdodies uzvarēt pirmajā duelī, sērija beigsies ar 3-0. Rīdzinieku rīcībā ir pārāk maz ieroču, lai kādu no lielā trijnieka pieveiktu trīs reizes piecos mačos.

Pagājušās sezonas fināla atkārtojumā starp Rīgas "Mogo" un Ogres "Kurbadu" ir iespējams viss. Uzvara ar 2:1 vai uzvara ar 7:5. Mežonīga atspēlēšanās. Pagarinājumi visās spēlēs. Vienas vai otras komandas uzvara ar 3-0. Vienas vai otras komandas atspēlēšanās no 0-2. Asumi, intrigas un emocijas.

Cīņā starp divām spēkos tik līdzvērtīgām komandām uzmanība jāpievērš sīkumiem, un lielu lomu varētu spēlēt psiholoģiskā pārliecība. "Kurbads" zaudēja pagājušās sezonas finālā. "Kurbads" zaudēja Latvijas Kausa finālā, izlaižot 3:0 pārsvaru. Arī regulārajā čempionātā ogrēniešiem bijušas problēmas ar handikapa noturēšanu pret "Mogo".

Protams, nedrīkst aizmirst arī piekto martu, kad "Kurbadam" viesos bija jāuzvar "Liepāja", jo tas garantētu uzvaru regulārajā čempionātā. Tika piedzīvots zaudējums ar 1:3. "Kurbadam" jāpierāda, ka izšķirošajos mačos spiediens netraucē. Kamēr tas netiks paveikts, nav iemesla pārmest tiem, kas netic komandas izredzēm. Ir jāpārliecina par pretējo.

Liels eksāmens sagaida arī galveno treneri Pēteri Ostošovu. Viņam sarūpēts Latvijas mērogam iespaidīgs pastiprinājums - aizsargs Artūrs Salija un uzbrucēji Artūrs Mickevičs un baltkrievs Artjoms Karkotskis. Ja ar to nepietiks, varbūt problēma nav laukumā.

"Kurbada" spēlētāji, kuri finālā zaudēja arī 2014. gadā, kad nācās atzīt pastarītes "Prizmas" pārākumu, gan publiski, gan sarunās zem četrām acīm lielajos zaudējumos vainoja izvēlēto taktiku. Centra uzbrucējs Ronalds Cinks, kurš tagad pārstāv "Mogo", to salīdzināja ar skriešanu sienā ar aizvērtām acīm - zini, ka nestrādās, bet tāpat turpini.

"Mogo" vārtsargs Henrijs Ančs pēc uzvaras Latvijas Kausā teica: zināju, ka neielaidīšu, un zināju, ka uzvarēsim. Pārliecība viņa galvā valdījusi arī pēdējās divās finālsērijās; tieši Ančs kļuva par "Kurbada" ļaunāko murgu pirms diviem gadiem un saņēma vērtīgākā spēlētāja balvu.

Viņš, taktika un pārliecība par saviem spēkiem liek prognozēt "Mogo" uzvaru četrās spēlēs. Tomēr nevienā no mačiem uzvarētājs nebūs zināms ātrāk par pēdējo minūti.

Pulksten 18:30 laukumā dosies "Liepājas" un "Prizmas" spēlētāji, un maču tiešraidē vērojiet Sportacentrs.com televīzijā. Otrs duelis sāksies par 45 minūtēm vēlāk. Sestdien komandas tiksies atkārtoti, turklāt abas spēles sāksies vienlaikus - 17:00. Sportacentrs.com televīzija piedāvās "Mogo" un "Kurbada" tikšanās tiešraidi.

Pusfināla spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēle
18.0318:30Liepāja – Prizma
19:15Mogo – Kurbads
19.0317:00Liepāja –Prizma
17:00Mogo – Kurbads
22.0319:00Prizma – Liepāja
19:30Kurbads – Mogo
23.03Prizma – Liepāja (ja nepieciešams)
Kurbads – Mogo (ja nepieciešams)
26.03Liepāja – Prizma (ja nepieciešams)
Mogo – Kurbads (ja nepieciešams)

Par Sportacentrs.com TV kanālu:

Sportacentrs.com TV kanāls no 2016. gada 1. janvārā ir pieejams visā Latvijā bezmaksas apraidē. Ik mēnesi iespējams skatīties vairāk nekā 30 tiešraides dažādos sporta veidos, kā arī aktuālās intervijas ar Latvijas sportistiem un sporta dzīves cilvēkiem.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-18 14:30, pirms 8 gadiem
malači, malači, uzdzen ažiotāžu!
tik skatieties, lai šoreiz komentators arī būtu pie pults un nebūtu visādu aplauzienu ar translācijām.

     [+] [-]

, 2016-03-18 14:32, pirms 8 gadiem
Viedoklis no cilvēka, kurš pēc vienas TRTD uzvaras virsrakstā sāk runāt par uzvaru sērijas uzsākšanu (u.c. dažādi brīnumi), nav vērā ņemams. Delete

  +2 [+] [-]

, 2016-03-18 14:57, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Viedoklis no cilvēka, kurš pēc vienas TRTD uzvaras virsrakstā sāk runāt par uzvaru sērijas uzsākšanu (u.c. dažādi brīnumi), nav vērā ņemams. Delete
Bet nu vismaz solis pareizajā virzienā ir sperts! Savādāk šeit tikai par vietējo futbolu ir visādi viedokļu raksti, bet hokejs tiek ignorēts. Un vēl sūdzas, ka vietējam futbolam Latvijā maz uzmanības...

  +1 [+] [-]

, 2016-03-18 15:16, pirms 8 gadiem
Labs raksts!

     [+] [-]

, 2016-03-18 16:49, pirms 8 gadiem
Kurbada, kā arī pirms tam ASK Ogre, tradīcijās ir sīvā cīņā uzvarēt pusfinālā, lai finālā atkal zaudētu. Nekā personīga, tikai novērojumi. ASK 5 reiz spēlēja finālā, Kurbads jau 2. Titula Ogrei kā nav, tā nav