Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Turīnā Mančestras "United" pret "Real Sociedad", Eiropas līgas 1/16 finālā darbs arī Treimanim

Agris Suveizda

Turīnā Mančestras "United" pret "Real Sociedad", Eiropas līgas 1/16 finālā darbs arī Treimanim
Davids Silva. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Ar 16 spēlēm šovakar sāksies arī UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrs. Laika zonas dēļ agrākā spēle gaidāma Ukrainā (jau plkst. 17:00 pēc Latvijas laika), astoņas spēles paredzētas plkst. 19:55, bet pārējās septiņas – plkst. 22:00.

Vienā no centrālajiem dueļiem Spānijas piektās vietas īpašniece "Real Sociedad" Turīnā uzņems Anglijas Premjerlīgas vicelīderi Mančestras "United", kas no līderes "Manchester City" gan atpaliek jau par desmit punktiem. Mančestras klubs Eiropas līgā nokļuvis no Čempionu līgas, kur pēdējā kārtā ar 2:3 zaudēja Leipcigā un finišēja tikai trešajā vietā, bet Sansebastjanas klubs Eiropas līgas grupu turnīrā bija otrajā vietā aiz "Napoli", bet priekšā "Alkmaar" un "Rijeka". Pirms pusotras nedēļas laukumā atgriezās viens no "Real Sociedad" līderiem un "Manchester City" leģendām Davids Silva, kurš iepriekšējos desmit gadus pārstāvēja "United" sāncensi.

Liela spēle gaidāma arī Lillē, kur tiksies Francijas un Nīderlandes līderes "Lille" un Amsterdamas "Ajax". "Lille" iepriekšējā kārtā gan zaudēja punktus pret "Brest" (0:0) un pārtrauca septiņu uzvaru sēriju, taču par punkta tiesu vēl apsteidz PSG, vārtus neielaida sestajā spēlē pēc kārtas. Grupu turnīrā "Lille" izcēlās ar lielu uzvaru viesos pār "Milan" (3:0). Savukārt "Ajax", kas Čempionu līgas grupu turnīrā ar septiņiem punktiem palika aiz "Liverpool" (13) un "Atalanta" (11), ir izcīnījusi astoņas uzvaras pēc kārtas un "Eredivisie" par sešiem punktiem apsteidz PSV.

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

Šovakar pie nozīmējuma ticis arī 35 gadus vecais galvenais tiesnesis Andris Treimanis, kurš kopā ar asistentiem Haraldu Gudermani un Alekseju Spasjonņikovu apkalpos Austrijas čempiones "Salzburg" cīņu pret "Villarreal", kad Spānijas čempionātā ieņem sesto vietu. Ceturtais tiesnesis būs no Baltkrievijas, bet video asistentu brigāde – no Nīderlandes. Pirms 11 dienām Treimanis iesildījās ar Grieķijas Superlīgas spēli starp Atēnu AEK un Saloniku PAOK, bet Eirokausu grupu turnīrā galvenā tiesneša lomā bija trijos mačos – Čempionu līgā starp "Manchester City" un "Porto" (3:1) un tad Eiropas līgā starp Eindhovenas PSV un Saloniku PAOK (3:2), kā arī Telavivas "Maccabi" un "Sivasspor" (1:0).

Treimanim šī būs ceturtā Eirokausu izslēgšanas spēle karjerā, un arī visas iepriekšējās bija Eiropas līgā. 1/16 finālā Treimanis ir tiesājis Prāgas "Slavia" un "Genk" tikšanos 2019. gadā un "Sevilla" un "Cluj" spēli 2020. gadā, bet 2019. gadā tika arī pie astotdaļfināla starp Londonas "Arsenal" un "Rennes". Latvisks piesitiens būs arī cita Austrijas kluba "Wolfsburg" mājas spēlē, kas ceļošanas ierobežojumu dēļ gan notiks Budapeštā. "Wolfsburg" pretī stāsies Anglijas "Tottenham", kas uz Ungāriju devusies 23 spēlētāju sastāvā un starp viņiem arī četri jaunieši, ieskaitot 18 gadus veco latviešu izcelsmes angļu futbolistu Denisu Cirkinu. Viņš rezervē bija arī divās grupu turnīra spēlēs. Neitrālā teritorijā notiks arī spēle starp Lisabonas "Benfica" un Londonas "Arsenal" (portugāļu mājas spēle būs Romā, bet angļu atbildes spēle – Pirejā), un interesanti, ka Viljarrealā, kamēr "Villarreal" spēlēs Zalcburgā, tiksies Norvēģijas "Molde" un Vācijas "Hoffenheim".

UEFA Eiropas līga, 1/16 fināla pirmās spēles

LaiksSpēleLaiksSpēle
17:00Dynamo Kyiv – Club Brugge19:55Young Boys – Bayer Leverkusen
19:55Braga – Roma22:00Antwerp - Rangers
19:55Crvena zvezda – Milan22:00Benfica - Arsenal
19:55Krasnodar – Dinamo Zagreb22:00Granada - Napoli
19:55Olympiacos – PSV Eindhoven22:00Lille - Ajax
19:55Real Sociedad – Manchester United22:00Maccabi Tel Aviv - Shakhtar
19:55Slavia Praha – Leicester22:00Molde - Hofenheim
19:55Wolfsberg – Tottenham22:00Salzburg - Villarreal