Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Merdoks ar pēdējo akmeni ieved Lielbritānijas kērlingistus pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Merdoks ar pēdējo akmeni ieved Lielbritānijas kērlingistus pusfinālā
Deivids Merdoks ieveda Lielbritāniju pusfinālā
Foto: AP/Scanpix

Noslēgusies vienīgā pārspēle olimpiskajā kērlinga turnīrā vīriešiem starp Lielbritānijas un Norvēģijas izlasēm par iekļūšanu pusfinālā. Briti pēdējā endā spēja izraut uzvaru ar 6:5 un izslēgt no cīņas par medaļām Vankūveras olimpisko spēļu vicečempionus norvēģus.

Titulētās Norvēģijas un Lielbritānijas izlases pēc pamatturnīra ieņēma dalītu ceturto vietu, kas papildspēlē lika noskaidrot, kura ir labāka un pelnījusi pēdējo vietu pusfinālā. Pamatturnīrā abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu cīņu, desmitajā endā uzvaru ar 7:6 izraujot norvēģiem.

Arī otrais abu vienību duelis iesākās nedaudz piesardzīgi. Komandas pārmaiņus guva punktus līdz piektajam endam, kad norvēģi labi izmantoja pēdējo akmeni, gūstot uzreiz divus punktus (4:2). Rezultāts nemainījās līdz pat astotajam endam, kad norvēģi pieļāva nelielu kļūdu, nespējot izsist vienu no britu akmeņiem. Tā rezultātā ar savu pēdējo akmeni Lielbritānija varēja garantēt sev divus punktus, panākot izlīdzinājumu - 4:4.

Vankūveras olimpisko spēļu vicečempioniem norvēģiem devītajā endā bija uzdevums gūt vismaz divus punktus, vai arī noturēt pēdējā akmens tiesības ar tukšo endu, lai 10. endā iegūtu priekšrocību. Ar šo uzdevumu gan neizdevās tikt galā, jo pirms pēdējās metienu sērijas viens britu akmens palika mājā. Norvēģi bija spiesti ņemt punktu un zaudēt pēdējā akmens tiesības 10. endā. Tajā agresīvi spēlēja Norvēģijas kērlingisti, cenšoties iegūt iniciatīvu, kas mazinātu pēdējā akmens nozīmi. Ar savu pēdējo akmeni Norvēģija varēja izraut uzvaru, bet, izsitot britu akmeni no centra, tika izsisti arī divi Norvēģijas akmeņi. Briti ne brīdi nedomāja par neizšķirtu, bet gan par to, kā uzreiz gūt divus punktus un izcīnīt uzvaru. Ļoti precīzu metienu izdevās veikt Lielbritānijas izlases skipam Deividam Merdokam, kurš izrāva savai komandai vietu pusfinālā - 6:5.

Līdz ar to Lielbritānija pusfinālā spēlēs pret Zviedrijas izlasi, bet otro pāri veidos Kanādas un Ķīnas kērlingisti.

     [+] [-]

, 2014-02-18 10:53, pirms 11 gadiem
Nu neiet, neiet Ulsrudam! Gan EČ, gan šoreiz nācās piekāpties pašās izšķirošākajās spēlēs! Varēs reabilitēties PČ un ZOS Korejā!

Britu kērlingistiem veiksmīgākās ZOS pēdējos ciklos, atliek tikai gaidīt vai spēs aizcīnīties līdz medaļām!

     [+] [-]

, 2014-02-18 11:25, pirms 11 gadiem
Visu cieņu Merdokam, ka izvēlējās šo metienu, kas atnesa uzvaru ! Diez vai daudzi ietu uz šādu risku, it sevišķi, spēlē, kurā izšķiras cerības uz medaļu Olimpiskajās spēlēs. Džeks apzinājās, cik grūti būs nozagt ekstra endā.