Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins rezervē, Korpisalo teicams sniegums "Blue Jackets" uzvarā

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Merzļikins rezervē, Korpisalo teicams sniegums "Blue Jackets" uzvarā
Jonass Korpisalo. Foto: Zumapress.com

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēc Latvijas laika agrajā spēlē pirmo uzvaru sezonā izcīnīja latviešu vārtsargu pārstāvētā Kolumbusas “Blue Jackets”, kas ar 3:2 pārspēja pagājušās sezonas pēdējās vietas īpašnieci Detroitas “Red Wings”.

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins šajā mačā palika rezervē, bet Matīss Kivlenieks ir "Blue Jackets" takša sastāvā jeb rezerves sastāvā. Kolumbusas vārtos stājās soms Jonass Korpisalo, kurš aizvadīja teicamu spēli, vairākkārtīgi glābjot savu komandu un atvairot 35 no 37 metieniem.

Spēli apņēmīgāk iesāka “Red Wings”, izdarot vairākus metienus pa vārtiem, bet vārtsargs Korpisalo darbojās pārliecinoši. Nedaudz vēlāk spēle izlīdzinājās. Piektajā minūtē lielisku iespēju atklāt rezultātu izniekoja “Blue Jackets” uzbrucējs Robinsons, kurš izgājienā viens pret vienu ar vārtsargu nespēja raidīt ripu vārtu tīklā. Neiemet tu, iemetīs tev- spēles septītajā minūtē Detroitas komandu vadībā izvirzīja bijušais Rūdolfa Balcera komandas biedrs Bobijs Raiens, kurš pēc komandas biedra uzvarēta iemetiena un precīzas piespēles, trieca ripu vārtos. Korpisalo, kurš brīdi iepriekš spēja špagatā atvairīt sarežģītu metienu, šajā situācijā bija bezspēcīgs. Perioda vidusdaļā “Blue Jackets ”amerikāņu aizsargs tika pie iespējas pirmo reizi karjerā izpildīt soda metienu, bet to nespēja realizēt. Pirmā perioda turpinājumā komandas apmainījās ar bīstamiem metieniem, bet abu komandu vārtsargi darbojās visai droši.

Visu otro periodu spēle ritēja līdzīgā cīņā. Perioda sākumā “Red Wings” nopelnīja pirmo iespēju spēlēt vairākumā, taču tajā neko ievērības cienīgu neizveidoja. 36. minūtē dāņu uzbrucējs Olivers Bjorkstrands, kurš pagājušajā sezonā bija Kolumbusas komandas labākais snaiperis, izlīdzināja rezultātu. Viņš pirmais tika pie pretinieku spēlētāja nobloķētas ripas un raidīja to vārtu augšējā stūrī. 38. minūtē lielisku iespēju izvirzīties vadībā neizmantoja kolumbietis Brūns Dženers, kad pretinieku komandu fantastiskā veidā glāba vāciešu vārtsargs Greiss.

Trešā perioda sākumā savu komandu mazākuma atstāja pirmo “Red Wings” vārtu autors Raiens, bet “Blue Jackets” šo iespēju nespēja realizēt, trāpot pa vārtu pārliktni. Pēc vairākuma “Blue Jackets” turpināja spēlēt aktīvi, un tas nesa augļus- sākumā vārtus no aizvārtes guva francūzis Aleksandrs Teksiers, bet pēc tam pārsvaru dubultoja komandas līderis Pjērs Luks Dubuā, kurš izgājienā viens pret vienu ar vārtsargu raidīja ripu vārtos. Perioda otrajā pusē Kolumbusu vairākkārtīgi glāba Korpisalo, kā arī veiksme, jo spēles pēdējās minūtēs Marka Stāla mestā ripa trāpīja pa vārtu pārliktni. “Red Wings” spēles beigās nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un Entonijs Manta samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr rezultātu izlīdzināt neizdevās.

Jau naktī uz trešdienu abas komandas tiksies atkārtoti.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

1 2 36 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2021-01-18 22:11, pirms 3 gadiem
Korpisalo sniegums bija teicams, taču mazliet citādāk - pirmajos divos periodos viņam vairākas reizes vienkārši paveicās, jo atsitot ripas sev priekšā, DET uzbrucēji nebija pietiekoši izmanīgi un veiksmīgi, lai atrisināt visus jautājumus laicīgi.

Kur Korpisalo patiešām ir izcils - viņam šī bija karjeras 5. spēle (no tām kurā viņš ir atbildīgs par iznākumu, kopumā gan 6.) pret DET un piektā uzvara pamatlaikā, t.i., DET vēl ne reizi nav sanācis kaut vai neizšķirtu pamatlaiku noformēt, ja vārtos ir Korpisalo. Individuālās statistikas cipari gan ir pabriesmīgi (88.35% atvairīto un ap 3.50 vārti vidēji spēlē), bet uzvaras ir un DET ir vienīgie pret kuriem soms nekad nav zaudējis.

  +3 [+] [-]

, 2021-01-18 22:15, pirms 3 gadiem
Stabils Korpi sniegums vārtus, droši nopelnījis vietu vārtos arī nākamajā spēlē!

  -3 [+] [-]

, 2021-01-18 22:18, pirms 3 gadiem
Korpis krasava, Elvis lai skatas un macas no meistara.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-18 22:30, pirms 3 gadiem
Korpisalo teicams sniegums, pipec! Pareizāk būtu, Detroitai teicams sniegums Korpisalo statistikas uzlabošanā un pirmā numura vietas izcīnīšanā

     [+] [-]

, 2021-01-18 22:33, pirms 3 gadiem
Vairākas reizes glāba, jā, bet arī aizsardzībā caurumi tika pielāpīti - ne tā kā iepriekšējā mačā.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-18 22:34, pirms 3 gadiem
Nez vai tomer nelaiz Korpi ari uz ritdienas speli vartos, calis pirmas 2 speles ir aizvadijis lieliski. Nav kur piekasities, ja vin, ka jau Minins mineja, daudz atsistas ripas prieksa, bet ta jau nav vina problema, ka pretinieks to nespej izmantot. Uzvara ir, tas ari galvenais. Kalnins atkal Nr1 vartusargs no latviesiem

  -1 [+] [-]

, 2021-01-18 22:38, pirms 3 gadiem
Domaju, ka Kalnins NHL nespeletu ipasi sliktak par Elvi, but vajadzigs laiks nedaudz, lai pierastu, bet Kalninam ir tads mentals nosverums, tas kas Elvim nekad nav bijis. Varetu teikt, ka Kalnins vienigais ienaidnieks jebkad aizbraukt uz Z-Ameriku ir vina vecums. Kautgan vartusargam varbut tas nav ari TIK kritiski.

     [+] [-]

, 2021-01-18 22:43, pirms 3 gadiem
T.G.H. rakstīja: Domaju, ka Kalnins NHL nespeletu ipasi sliktak par Elvi, but vajadzigs laiks nedaudz, lai pierastu, bet Kalninam ir tads mentals nosverums, tas kas Elvim nekad nav bijis. Varetu teikt, ka Kalnins vienigais ienaidnieks jebkad aizbraukt uz Z-Ameriku ir vina vecums. Kautgan vartusargam varbut tas nav ari TIK kritiski.
Vecums, augums, laiks, konkurence - 4 galvenie un acīmredzamie Kalniņa ienaidnieki ceļā uz NHL.

     [+] [-]

, 2021-01-18 22:48, pirms 3 gadiem
Kolumbusai vajag vārtsargu, kas tur komandu spēlē. Korpisalo pagaidām to dara, tāpēc neredzu iemeslu pašlaik rotēt vārtsargus. Elvim jāgaida sava iespēja, bet baidos, ka viņam nepatīk gaidīt savu kārtu, kas iespaido viņa sniegumu laukumā. Atkal nervu spēle.

     [+] [-]

, 2021-01-18 22:48, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vecums, augums, laiks, konkurence - 4 galvenie un acīmredzamie Kalniņa ienaidnieki ceļā uz NHL.
Vai esi ieverojis, ka Kalnins vartos biezi vien ienem poziciju, kura vinam nav jalec akrobatiski ar kajam un rokam gaisa, ka to biezi dara Elvis? Vins jau intervija teica, ka ta ir vina maksla vartos atras pareizas pozicijas un nekadi akrobatikas paragdemonstrejumi vinam nav vajadzigi, kamer par "lielo Elvi" to teikt nevaretu. Taka augumu vari izsvitrot, ne tapec vins netiek uz Z-ameriku. Laiks un vecums iet roku roka, un viens un taspats. Konkurence ir visur, nejau tapec vins ir izkarojis pirmo vietu vartos jau kamer Jokerit ir bijusi 3 vartusargi pa pedejiem 3 gadiem. Ja nu sanak kautkada veida vina agentam izdarit brinumus tuvakajos 2 gados, kautvia AHL varbut no sakuma. Bet lai tas notikti Jokerit sogad jatiek PO loti talu ar Kalninu ka Nr1 vartusargu. Taka diezvai

  -1 [+] [-]

, 2021-01-18 22:52, pirms 3 gadiem
T.G.H. rakstīja: Vai esi ieverojis, ka Kalnins vartos biezi vien ienem poziciju, kura vinam nav jalec akrobatiski ar kajam un rokam gaisa, ka to biezi dara Elvis? Vins jau intervija teica, ka ta ir vina maksla vartos atras pareizas pozicijas un nekadi akrobatikas paragdemonstrejumi vinam nav vajadzigi, kamer par "lielo Elvi" to teikt nevaretu. Taka augumu vari izsvitrot, ne tapec vins netiek uz Z-ameriku. Laiks un vecums iet roku roka, un viens un taspats. Konkurence ir visur, nejau tapec vins ir izkarojis pirmo vietu vartos jau kamer Jokerit ir bijusi 3 vartusargi pa pedejiem 3 gadiem. Ja nu sanak kautkada veida vina agentam izdarit brinumus tuvakajos 2 gados, kautvia AHL varbut no sakuma. Bet lai tas notikti Jokerit sogad jatiek PO loti talu ar Kalninu ka Nr1 vartusargu. Taka diezvai
Bet kāpēc viņam iet soli zemāk un pazaudēt gadus marinējoties pa AHL ar cerību izsist pāris spēles ''augšā'', ja viņš ir stabilts GK TOP2 līgā?

     [+] [-]

, 2021-01-18 22:58, pirms 3 gadiem
K-Rab rakstīja: Bet kāpēc viņam iet soli zemāk un pazaudēt gadus marinējoties pa AHL ar cerību izsist pāris spēles ''augšā'', ja viņš ir stabilts GK TOP2 līgā?
Pec intervijas vareja spriest, ka Jankam pasam gribetos aizbraukt uzspelet vel sava karjiera uz z-ameriku. Vins par neteica tikai NHL, bet ziemelamerika, ieskaitot AHL. Kapec ne? Cits jautajums vai turienes klubu sistemas vinu grib. To redzesim pec si gada KHL Play-Off un cik talu Jokerit tiks.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-18 22:58, pirms 3 gadiem
K-Rab rakstīja: Bet kāpēc viņam iet soli zemāk un pazaudēt gadus marinējoties pa AHL ar cerību izsist pāris spēles ''augšā'', ja viņš ir stabilts GK TOP2 līgā?
Kas teica, ka AHL ir zemāks līmenis nekā KHL??? Pēdējā laikā intervijās ar hokejistiem esmu pamanījis, ka tiek uzsvērts, ka AHL līmenis ir augstāks nekā KHL...

     [+] [-]

, 2021-01-18 23:05, pirms 3 gadiem
Nesaprotu, kāpēc Columbusa neaiztreidoja Elvi? Tādu algu tagad maksā par velti. Šaubos ka tiks daudz spēlēt, jo soms labi stāv.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-18 23:07, pirms 3 gadiem
T.G.H. rakstīja: Vai esi ieverojis, ka Kalnins vartos biezi vien ienem poziciju, kura vinam nav jalec akrobatiski ar kajam un rokam gaisa, ka to biezi dara Elvis? Vins jau intervija teica, ka ta ir vina maksla vartos atras pareizas pozicijas un nekadi akrobatikas paragdemonstrejumi vinam nav vajadzigi, kamer par "lielo Elvi" to teikt nevaretu. Taka augumu vari izsvitrot, ne tapec vins netiek uz Z-ameriku. Laiks un vecums iet roku roka, un viens un taspats. Konkurence ir visur, nejau tapec vins ir izkarojis pirmo vietu vartos jau kamer Jokerit ir bijusi 3 vartusargi pa pedejiem 3 gadiem. Ja nu sanak kautkada veida vina agentam izdarit brinumus tuvakajos 2 gados, kautvia AHL varbut no sakuma. Bet lai tas notikti Jokerit sogad jatiek PO loti talu ar Kalninu ka Nr1 vartusargu. Taka diezvai
Augums: nav jau Kalniņš nekāds "rūķis" un hokeja vārtsargiem, vismaz kā daudzi domā, nav jābūt jo garākiem, jo labāk, taču tik īsi vārtsargi NHL drīzāk ir izņēmums. Stāsts ir par to, ka ar tādu augumu kā Jānim, NHL pagājušajā sezonā spēlēja tikai 3 vārtsargi. Prototipa vārtsargi ir ar 190 cm.

Pozīcijas meklēšana ir laba lieta, taču mazajos laukumos un ar daudz "metošāku" un ātrāku hokeju tā pozīcija var arī neatrasties.

Laiks nav viens un tas pats, kas vecums. Vecums - nākošsezon Kalniņam jau būs 30. Tas nav vecums, kad nedraftētu un ZAmerikā nekad nespēlējušu vārtsargu pēkšņi kāds ņems pie sevis bez liela iemesla.

Laiks - viņam vēl vajag laiku, lai saprastu, kas ZAmerikā notiek. TOP jaunais vārtsargs Merzļikins ņēmās pussezonu (lai gan citā komandā viņam visdrīzāk būtu gads AHL). Kalniņam, visdrīzāk, viens gads būtu kā minimums, bet varbūt divi (to paturam prātā).

Konkurence - KHL viņš ir pirmais numurs, NHL viņam sevi jāpierāda. Francouzs, kurš līdzīgā, tomēr, labākā situācijā no KHL devās uz NHL (Avs), gan paveicās, gan arī viņš pats izmantoja iespēju. Malacis. Visādi citādi - kā iet sistēmu rotācijas vārtsargiem, turklāt, veterāniem... ļoti dažādi.

Gudļevskis, Kivlenieks, varbūt, nav labākie piemēri, taču arī viņi parāda cik ļoti jābūt īstajā laikā un vietā, rādot savu spēli.

Nu, tad, nu, lūk - mazs, ZA hokejā pilnīgi nepieredzējis, pavecs vārtsargs. Kam viņš tur ir vajadzīgs? Nē, "pamēģināt", jā, droši, jo sezonas laikā visādi var gadīties, pie mačiem pat ECHL vārtsargi tiek, bet tā, ka SPĒLĒT NHL!?

Jau kaut kad rakstīju - NHL komandām Kalniņā ir jāierauga kaut kas nu TIK UNIKĀLS, lai viņi ieguldītu naudu vārtsargā, kurš, nospēlēs pie viņiem, nu max dažas sezonas, ja ņem vērā, ka reti kurš vārtsargs pēc 35 gadu vecuma "ir faktors" NHL. 30 gadi tagad, 2 sezonas AHL, 3 sezonas NHL (labākajā gadījumā).

  +1 [+] [-]

, 2021-01-18 23:17, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: Kas teica, ka AHL ir zemāks līmenis nekā KHL??? Pēdējā laikā intervijās ar hokejistiem esmu pamanījis, ka tiek uzsvērts, ka AHL līmenis ir augstāks nekā KHL...
Negribu diskutēt par līgu līmeni (tēma, kura šeit jau ir malta uz riņķi vairākas reizes), tomēr uzskatu, ka ''Jokerit'' ir augstāks līmenis par jebkuru AHL komandu, iespējams kļūdos.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-18 23:21, pirms 3 gadiem
K-Rab rakstīja: Negribu diskutēt par līgu līmeni (tēma, kura šeit jau ir malta uz riņķi vairākas reizes), tomēr uzskatu, ka ''Jokerit'' ir augstāks līmenis par jebkuru AHL komandu, iespējams kļūdos.
Ne dēļ, kā pats arī minēji, nebeidzamās diskusijas, bet tīri novērojumiem - kad KHL ir mazāk naudas palicis un izlases tuvākie un tālākie kandidāti, OS dēļ, nesēž mājās, KHL līmenis ir krities. Vai tik ļoti, ka līdz AHL... nu nav jau tajā AHL nespējnieki arī. Vārtsargiem vispār AHL vienmēr ir bijis labāks variants meistarības audzēšanas ziņā.

     [+] [-]

, 2021-01-18 23:22, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Augums: nav jau Kalniņš nekāds "rūķis" un hokeja vārtsargiem, vismaz kā daudzi domā, nav jābūt jo garākiem, jo labāk, taču tik īsi vārtsargi NHL drīzāk ir izņēmums. Stāsts ir par to, ka ar tādu augumu kā Jānim, NHL pagājušajā sezonā spēlēja tikai 3 vārtsargi. Prototipa vārtsargi ir ar 190 cm.

Pozīcijas meklēšana ir laba lieta, taču mazajos laukumos un ar daudz "metošāku" un ātrāku hokeju tā pozīcija var arī neatrasties.

Laiks nav viens un tas pats, kas vecums. Vecums - nākošsezon Kalniņam jau būs 30. Tas nav vecums, kad nedraftētu un ZAmerikā nekad nespēlējušu vārtsargu pēkšņi kāds ņems pie sevis bez liela iemesla.

Laiks - viņam vēl vajag laiku, lai saprastu, kas ZAmerikā notiek. TOP jaunais vārtsargs Merzļikins ņēmās pussezonu (lai gan citā komandā viņam visdrīzāk būtu gads AHL). Kalniņam, visdrīzāk, viens gads būtu kā minimums, bet varbūt divi (to paturam prātā).

Konkurence - KHL viņš ir pirmais numurs, NHL viņam sevi jāpierāda. Francouzs, kurš līdzīgā, tomēr, labākā situācijā no KHL devās uz NHL (Avs), gan paveicās, gan arī viņš pats izmantoja iespēju. Malacis. Visādi citādi - kā iet sistēmu rotācijas vārtsargiem, turklāt, veterāniem... ļoti dažādi.

Gudļevskis, Kivlenieks, varbūt, nav labākie piemēri, taču arī viņi parāda cik ļoti jābūt īstajā laikā un vietā, rādot savu spēli.

Nu, tad, nu, lūk - mazs, ZA hokejā pilnīgi nepieredzējis, pavecs vārtsargs. Kam viņš tur ir vajadzīgs? Nē, "pamēģināt", jā, droši, jo sezonas laikā visādi var gadīties, pie mačiem pat ECHL vārtsargi tiek, bet tā, ka SPĒLĒT NHL!?

Jau kaut kad rakstīju - NHL komandām Kalniņā ir jāierauga kaut kas nu TIK UNIKĀLS, lai viņi ieguldītu naudu vārtsargā, kurš, nospēlēs pie viņiem, nu max dažas sezonas, ja ņem vērā, ka reti kurš vārtsargs pēc 35 gadu vecuma "ir faktors" NHL. 30 gadi tagad, 2 sezonas AHL, 3 sezonas NHL (labākajā gadījumā).
Sie visi punkti iet zem viena kopeja - vina vecums. Visticamakais jau ka nesanaks, pietam, ja realas intereses jau nebija pagajuso sezon, kad vins bija uzvaram bagatakais vartusargs visa KHL, kautgan tagad kovids, netiek piesaistiti daudz Eiropiesi, tas saprotami. Pagaidisim si gad KHL PO, varbut vel pedejais salmins vinam piesaistit uzmanibu.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-18 23:25, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ne dēļ, kā pats arī minēji, nebeidzamās diskusijas, bet tīri novērojumiem - kad KHL ir mazāk naudas palicis un izlases tuvākie un tālākie kandidāti, OS dēļ, nesēž mājās, KHL līmenis ir krities. Vai tik ļoti, ka līdz AHL... nu nav jau tajā AHL nespējnieki arī. Vārtsargiem vispār AHL vienmēr ir bijis labāks variants meistarības audzēšanas ziņā.
Mana doma bija konkrēti par Kalniņu, nerunāju kopumā, bet taču acīm redzams ir tas, ka solis no ''Jokerit'' uz AHL bez jebkādas garatijas, viņa karjerā būtu solis atpakaļ, piekritīsi taču?

     [+] [-]

, 2021-01-18 23:27, pirms 3 gadiem
T.G.H. rakstīja: Sie visi punkti iet zem viena kopeja - vina vecums. Visticamakais jau ka nesanaks, pietam, ja realas intereses jau nebija pagajuso sezon, kad vins bija uzvaram bagatakais vartusargs visa KHL, kautgan tagad kovids, netiek piesaistiti daudz Eiropiesi, tas saprotami. Pagaidisim si gad KHL PO, varbut vel pedejais salmins vinam piesaistit uzmanibu.
Es piedāvāju citu vienu punktu - Kalniņš nav NHL vārtsargs, kā saka, pēc noklusējuma. Tāpēc interese par viņu ir minimāla.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-18 23:31, pirms 3 gadiem
K-Rab rakstīja: Mana doma bija konkrēti par Kalniņu, nerunāju kopumā, bet taču acīm redzams ir tas, ka solis no ''Jokerit'' uz AHL bez jebkādas garatijas, viņa karjerā būtu solis atpakaļ, piekritīsi taču?
Te vēl ir jāņem vērā arī svarīgs faktors, proti, izlases konteksts Jokerit> AHL viennozīmīgi

  +1 [+] [-]

, 2021-01-18 23:33, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Es piedāvāju citu vienu punktu - Kalniņš nav NHL vārtsargs, kā saka, pēc noklusējuma. Tāpēc interese par viņu ir minimāla.
Ja kalninam butu 24 gadi un vins speletu sadi ar sadu pasu augumu? Vai ari tad intereses nebutu? Domajams, ka butu gan. Ka jau Masalskis reiz teica, nevienam tur nav vajadzigs 30 gadigs vartusrgs no Eiropas bez pieredzes amerikas hokeja ligas.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-18 23:34, pirms 3 gadiem
T.G.H. rakstīja: Ja kalninam butu 24 gadi un vins speletu sadi ar sadu pasu augumu? Vai ari tad intereses nebutu? Domajams, ka butu gan. Ka jau Masalskis reiz teica, nevienam tur nav vajadzigs 30 gadigs vartusrgs no Eiropas bez pieredzes amerikas hokeja ligas.
Labāk par Elvi būtu parunājuši, kas viņam ir sagaidāms tuvākajā laikā?

     [+] [-]

, 2021-01-18 23:39, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pozīcijas meklēšana ir laba lieta, taču mazajos laukumos un ar daudz "metošāku" un ātrāku hokeju tā pozīcija var arī neatrasties.

vai tad somiem nav tikai mazliet lielāki laukumi nekā NHL?

  +2 [+] [-]

, 2021-01-18 23:46, pirms 3 gadiem
T.G.H. rakstīja: Ja kalninam butu 24 gadi un vins speletu sadi ar sadu pasu augumu? Vai ari tad intereses nebutu? Domajams, ka butu gan. Ka jau Masalskis reiz teica, nevienam tur nav vajadzigs 30 gadigs vartusrgs no Eiropas bez pieredzes amerikas hokeja ligas.
Ir jau pieminētais COL vārtsargs Francouzs. Viņš uz ZAmeriku devās 27 gadu vecumā. Pirmo sezonu pavadīja AHL, tagad - otrā sezona NHL.

BET

Viņš bija Čehijas līgas All-Stars un labākais vārtsargs, KHL TOP vārtsargs, Čehijas izlases vārtsargs 5 PČ un 1 OS, 3 gadus faktiski esot pirmajam Čehijas izlases vārtsargam.

Kas no tā visa ir Jānim?

Pāris nedēļas bijis KHL labākais vārtsargs, 1 spēle PČ un Ungārijas čempionāta zelts.

Ja viņš 24 gados spēlētu tā (tolaik viņš spēlēja Ungārijā)... nez vai kaut kas būtiski mainītos.

Ja viņš 20 gados spēlētu tā kā spēlē tagad - KHL un tik labi. Tad, varbūt, jā, taču. Arī tur būtu jābūt kaut kam ekstra interesantam. NHL komandas draftē garos vārtsargus. Tādā augumā kā Kalniņš, draftā tiek izvēlēti ~5% vārtsargu.

Protams, var cerēt, ka Jānis būtu viens no tiem (varbūt, ka arī būtu), bet tā ir jau ĻOTI lielu varbūtību uzdošana par īstenību.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-18 23:47, pirms 3 gadiem
moskis rakstīja: vai tad somiem nav tikai mazliet lielāki laukumi nekā NHL?
Vai tad Jokerits visur brauc ar savu laukumu?

     [+] [-]

, 2021-01-18 23:50, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vai tad Jokerits visur brauc ar savu laukumu?

nu bet, tā varētu teikt, ka ir sava priekšrocība Kalniņam, ka spēj pielāgoties dažāda izmēra laukumiem ...

     [+] [-]

, 2021-01-18 23:58, pirms 3 gadiem
moskis rakstīja: nu bet, tā varētu teikt, ka ir sava priekšrocība Kalniņam, ka spēj pielāgoties dažāda izmēra laukumiem ...
Bez paša laukuma izmēriem svarīgs arī tajos spēlētais hokejs. Ātrums, metienu skaits, metienu izpildes tendences, spēlē vārtu priekšā,utt.

ZAmerikas hokejs, lai arī ir pietuvojies Eiropas hokejam kā vēl nekad, tomēr, ir kaut kas cits un reti kuram sanāk ātra pārēja.

     [+] [-]

, 2021-01-19 00:01, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vecums, augums, laiks, konkurence - 4 galvenie un acīmredzamie Kalniņa ienaidnieki ceļā uz NHL.
Ir piektais - nauda.
Neies par divvirzienu Kalniņš .irsu plēst

     [+] [-]

, 2021-01-19 00:03, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Bez paša laukuma izmēriem svarīgs arī tajos spēlētais hokejs. Ātrums, metienu skaits, metienu izpildes tendences, spēlē vārtu priekšā,utt.

ZAmerikas hokejs, lai arī ir pietuvojies Eiropas hokejam kā vēl nekad, tomēr, ir kaut kas cits un reti kuram sanāk ātra pārēja.
No krievu kīperiem pēdējam kas pa taisno no KHL ielēca NHL ir Semjons Varlamovs, Vezinas ieguvējs Vasiļevskis pat AHL iesāka.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-19 00:06, pirms 3 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: No krievu kīperiem pēdējam kas pa taisno no KHL ielēca NHL ir Semjons Varlamovs, Vezinas ieguvējs Vasiļevskis pat AHL iesāka.
Varlamovam arī bija neliels AHL posms.

     [+] [-]

, 2021-01-19 00:09, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Varlamovam arī bija neliels AHL posms.
Sorjan, Jurec.
Sajaucu ar Bobrovski , tas no Kuzņas ieleca NHL, sievu sitējs Varlamovs no Loko sistēmas nāca

     [+] [-]

, 2021-01-19 04:19, pirms 3 gadiem
Pietiek apspriest, kas ieleca, kas nē, un kas Kalniņam spīd. Kalniņš labs golie, bet Amerika neapīd. Runājot par spēli Korpis ļoti labi jospēlēja, bet kopumā CBJ ir stipra ar G pozīciju, spēli skatoties neteikšu, ka Def un OFf bija savā pozīcijā. It īpaši pirmajā periodā, pirmajā DET dzīvoja CBJ zonā. Un vispār abiem džekiembkorpim un Merzim ir paveicies ar konkurenci, ka abi ir jauni, nav kā sēdēt kādam VET uz laieiem ēnā... Domāju treners zin ka, ka G līnija ir laba, tikai tie 5 atlikušie vēl slaistās vai nav ieskrējušies, kas šodien spēlē bija manāms, jo 3p aizvadīja daudz labāk, kā pirmajās 2 spēlēs...

     [+] [-]

, 2021-01-19 04:44, pirms 3 gadiem
mazhis07, treneris neapšauba, ka Elvis ir labs vārtsargs, bet man ir aizdomas, ka atšķirībā no Korpisalo, Elvim vajag ieskrieties. Bet pašlaik ieskrieties nav laika. Vēl AHL nav sācies, kur sūtīt vārtsargus pieredzes apmaiņā. Šī sezona ir tik īsa, ka jāvāc punkti jau uzreiz, tāpēc, manuprāt, soms jau ir nr 1. Elvim jāgaida savas iespējas un tās uzreiz jāizmanto, lai trenerim būtu jālauž galva par vārtsargu izvēli.

     [+] [-]

, 2021-01-19 08:20, pirms 3 gadiem
Šobrīd interesanta situācija.Vai Tortorella turpinās vārtsargu rotāciju,jeb ļaus spēlet Korpisalo līdz nākošajam zaudējumam?
1 2 36 komentāri