Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" cīnās - trīs reizes atspēlējas, tomēr zaudē

Jānis Celmiņš

"Dinamo" cīnās - trīs reizes atspēlējas, tomēr zaudē
Pols Šehura šovakar guva divus vārtus
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas „Dinamo” hokejisti šovakar lauza pēdējo spēļu tradīciju, kad zaudētām spēlēm seko uzvaras. Mačā pret Ņižņijnovgorodas „Torpedo” rīdzinieki trīs reizes prata atspēlēties, taču beigās tomēr bija spiesti atzīt viesu pārākumu ar rezultātu 3:4. Divus vārtus „Dinamo” labā guva Pols Šehura.

Rīgas „Dinamo” komanda šovakar savā laukumā uzņem Ņižņijnovgorodas „Torpedo” komandu, kurai viesos zaudēja ar 2:3, šovakar lūkojot revanšēties. Rīgas komandas treneri šīs dienas mačam bija pieteikuši septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, jo pieteikumā bija ierakstīti četri jaunie hokejisti. Ārpus pieteikuma, no treneru rīcībā esošajiem hokejistiem, šodien palika vārtsargs Mikaels Tellkvists, aizsargs Guntis Galviņš un uzbrucējs Roberts Bukarts, kuri bija veseli. Vārtus šodien sargāja Māris Jučers, bet viņa dublieris bija Kristers Gudļevskis.

Spēli abas komandas sāka miegaini, taču pirmie pamodās viesi. Veiksmīgi nospēlējot aiz vārtiem, „Torpedo” noorganizēja pirmo vārtu guvumu šajā mačā. Tikai ar otro metienu pa Jučera sargātajiem vārtiem vārtus guva Maksims Potapovs. Spēles septītajā minūtē iespēja uzspēlēt skaitliskajā vairākumā radās mūsējiem, un, lai viena vīra pārsvaru realizētu, rīdziniekiem bija nepieciešamas vien 25 sekundes. Pēc Krišjāņa Rēdliha un Mika Indraša piespēlēm rezultātu līdzsvaroja Pols Šehura. Lai gan mūsējiem piederēja pārsvars, vārtus guva viesi. Burtiski ne no kā Mihails Varnakovs atguva vadību „Torpedo” – 2:1. „Dinamo” sniegums pirmajās 20 spēles minūtēs nedaudz nesavākts, taču cerīgs.

Otrā spēles daļa mūsējiem sākās neveiksmīgi. Tika noraidīts pirmo vārtu autors Šehura un rīdziniekiem nācās cīnīties mazākumā. Lai gan viesi uzbruka vētraini, vārtus gūt nespēja. Ko nespēja „Torpedo”, to pēc atgriešanās no noraidīto soliņa paveica Šehura. Labi nocīnījies vārtu priekšā, kanādietis guva savus otros vārtus, panākot līdzsvaru uz tablo – 2:2. Rīdzinieku prieki gan bija īsi. Jau mača 30. minūtē tika noraidīts Arvīds un rīdzinieki palika mazākumā. Mazākuma pirmajā sekundes lieliski aizsardzībā nospēlēja Gints Meija, izskrēja vienatnē pret Kovaļu, apspēlēja viņu, taču trāpīja… pa vārtu stabu! Neiemet tu, iemet tev – arī šoreiz šī paruna izrādījās patiesa. Jau pēc brīža Vladimirs Maļeņkihs skaitlisko vairākumu realizēja, atkal izvirzot „Torpedo” vadībā. Neatpalika arī „dinamieši” – labi uzbrukuma zonā ripu nogādāja Sotnieks, nometa to Indrašim, kurš no vārtu priekšas izdarīja metienu, taču Kovaļs vietā. Pirmais pie atlēkušās ripas bija Karsums, sev ierastajā stilā no vārtu priekšas gūstot trešos vārtus un panākot līdzsvaru – 3:3. Mačs turpinājās kā amerikāņu kalniņos – atkal mazākums mums (šoreiz vainīgs Žirū) un Martins Ternbergs to realizēja.

Pirms atlikušajām 20 mača minūtēm Rīgai vienu vārtu deficīts (3:4), taču trešdaļu „Dinamo” sāka piecatā pret četriem viesiem (20 sekundes līdz otrās spēles daļas beigām noraidīts tika Junass Andersons). Viena vīra pārsvaru izmantot mūsējiem neizdevās, taču „Dinamo” turpināja uzbrukt nedaudz vairāk, kamēr viesi darbojās nesteidzīgi un savu laimi meklēja pretuzbrukumos. „Torpedo” centās nosist spēles tempu, bet arī mūsējo centieni neapsīka. Lieliski viesu vārtos darbojās Kovaļs, taču arī „Dinamo” vārtu gūšanas momentu nebija daudz. Sešas minūtes līdz spēles pamatlaika beigām viena no tādām radās Žirū, taču atkal lieliski nospēlēja viesu vārtsargs. Pēc nepilnas minūtes iespēja izcelties radās arī, šodien kopumā nemanāmajam, Džeimijam Džonsonam, taču arī nekā, divcīņā pārāks Kovaļs un visā mačā pārāka viesu komanda – 4:3.

Rīgas „Dinamo” sastāvs:

Māris Jučers (Kristers Gudļevskis), Arvīds Reķis - Krišjānis Rēdlihs, Rodrigo Laviņš - Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks – Mārtiņš Porejs, Jēkabs Rēdlihs; Mārtiņš Karsums - Pols Šehura - Miks Indrašis, Aleksandrs Žirū – Džeimijs Džonsons - Ģirts Ankipāns, Elvijs Biezais - Andris Džeriņš - Gints Meija, Raitis Ivanāns - Māris Bičevskis - Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs.

KHL regulārais čempionāts, 18. janvāris

Rīgas „Dinamo” - Ņižņijnovgorodas „Torpedo” 3:4 (1:2, 2:2, 0:0)
Vārti 3:20 Potapovs (Varnakovs, Elisons) 0:1, 7:01 Šehura (K.Rēdlihs, Indrašis) vair. 1:1, 17:08 Varnakovs (Jevsejenko) 1:2, 23:54 Šehura (Karsums, Porejs) 2:2, 31:14 Maļenķihs (Elisons, Varnakovs) vair. 2:3, 34:41 Karsums (Indrašis) 3:3, 36:36 Ternbergs (Jevsejenko, Makarovs) vair. 3:4
Metieni 27:33
Soda minūtes 6:4
Vārtsargi: Jučers - Kovaļs

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 337 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 21:46, pirms 11 gadiem
Ļoti baudāma, bet sāpīga spēle!
P.S. Es skatos to studiju starp periodiem un visu laiku domāju - Oļegs, tik nosvērts, ļoti gudrs un izstāsta visus mazos sīkumus, izanalizē. T"ads smaidīgs un dzīvespriecīgs izskatās. Tātad, par ko es brīnos - Maz esmu redzējis tik dzīvespriecīgus profesionāļus, kurš nesen beidzis savu karjeru! Labs speciālists. Varbūt būtu vērts padomāt par trennera profesiju!

 +27 [+] [-]

, 2013-01-18 21:47, pirms 11 gadiem
Var jau būt, ka Torpedo slikti spēlē izbraukumos - toties mūsējie slikti spēlē visur, arī mājās !!!

     [+] [-]

, 2013-01-18 21:47, pirms 11 gadiem
lai jau dinamo fani nenem launaa bet nu jučers jau nu svaks vartsargs... aizsargi jau nu nav bez vainas bet nu svaki buus ....svaki......... realizacija jau nu skarba neiet ta ripa mums vartos...labi ka netiekam play off.. ta buus mieriigaak
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2013-01-18 21:47, pirms 11 gadiem
Diemžēl Meriņš un Džeija nebija glābēji..
Slēpts komentārs: neitrals23

  -3 [+] [-]

, 2013-01-18 21:47, pirms 11 gadiem
Zbal jau!!!

  +6 [+] [-]

, 2013-01-18 21:47, pirms 11 gadiem
Diezgan skatāma spēle! Prieks kaut vai par to pašu!

  -3 [+] [-]

, 2013-01-18 21:47, pirms 11 gadiem
Biedri! Atceraties šo dienu, atceraties šo spēli! Šī fenomenālā uzvara ir pagrieziena punkts ceļā uz čempionu titulu. Mūsu mīļais ģenerālsekretārs Savickis izvirzīja uzdevumu izcīnīt Gagarina kausu un brašie Dinamo vīri to arī izdarīs ar glanci. Tikai šarlatāni atļāvās nozākāt mūsu mīļo komandu, bet tagad visiem diletantiem mutes būs ciet! Dinamo ir uzņēmuši kursu pretī Gagarina kausam un tagad neviens mums nestāsies ceļā, ne uz laukuma, ne ārpus tā. Spēlētāji iznīcinās pretiniekus, fani visus nīdējus. Mēs, visuzticīgākie fani, ne brīdi nepārstājām ticēt komandai, stāvējām salā pie Somijas vēstniecības lai glābtu komandu no diversanta Rautakalio un tagad mēs tiekam atalgoti par savu mīlestību pret komandu ar triumfālo uzvaras garšu! Tikai Rīga, tikai Dinamo!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 21:47, pirms 11 gadiem
Kā tur bija- Džonson&Džonson un nekādu asaru...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-01-18 21:48, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Draudzības spēle, tāpēc ne par to.

Sasperjods un Mr – jau 2 nedēļas strādā pie SC.COM slavenību grāmatas – „Es viņus pazīstu”
Mēs piedāvāsim kolorītāko komentētāju vārdnīcu.
Te maz ieskats tajā:

M
Māris no Kombuļiem
Vismaz 30 profilu īpašnieks. Izceļas ar absolūtu un neapgāžamu objektīvās taisnības noskaidrošanas principu asinsgrupas vietā, ka nespēj pat saderēt uz vienkāršiem sporta spēļu/turnīru iznākumiem. Bailīgs, bet labs argumentētājs. Vidējs IQ, taču augstāks par Šārounu Stounu.

P
Pulveris
Jūtams, ka ir bijis spēlētājs, kuru trenējis slikts neprasmīgs treneris. Spētu vadīt LHF treneru kolēģiju, jo ar savām diagnozēm ideāli norāda uz hokeja nākotnes bezperspektīvu. Augsts IQ.

Simeks
Sportā prot atsķirt pirkstu no plaušām, tomēr nekad nav ieguvis citu SC lietotāju atzinību. Mēģināja paslepus iekarot SC topu, krita nežēlastībā. Simeksa vēlienu no iedomātā kroņa varam salīdzināt ar Berijas krišanu Staļina nagos padomijas 50. gados. Ļoti augsts IQ, jo pie tādām zināšanām degvīna kultūrā nav zaudējis vēsturisko ķērienu. Ir aktīvs SJ profila sekotājs.
nu nav tev veciit visi majaas nu nav....

 +14 [+] [-]

, 2013-01-18 21:48, pirms 11 gadiem
Sakiet, ko gribat, bet formas foršas.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-18 21:48, pirms 11 gadiem
Jautrs mačs,kurā uzvarēja tas,kuram vairāk vajadzēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 21:49, pirms 11 gadiem
Breakpoint rakstīja: Var jau būt, ka Torpedo slikti spēlē izbraukumos - toties mūsējie slikti spēlē visur, arī mājās !!!
labs....trapiigi teikts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Guntars 19
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 21:49, pirms 11 gadiem
loti labi paradas,ka jau lielako sezonas dalu,ka neko musejie nespej likt pretim,grusta,klupina vinus ka vien grib un nespej atbildet ar kadu ofensivu,kaut vai kartigu izgrustisanos,kaut kautinu,lai lauztu speles gaitu,plika jela knabinasana pie bortiem,EEEEHHHHH!

  +3 [+] [-]

, 2013-01-18 21:49, pirms 11 gadiem
Ar šo arī pasludinām play-off`us par nesasniedzamiem! Ar to arī apsveicam!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 21:49, pirms 11 gadiem
sistema uzvara-zagis-uzvara-zagis salauzta

  +3 [+] [-]

, 2013-01-18 21:50, pirms 11 gadiem
Kā mūsējie kapāja pēdējās 5min,respekts,respekts arī tiem īstajiem faniem ,kas joprojām pārdzīvo!
Šādu pašatdevi beigās un spiedienu ilgi no mūsējiem nebiju redzējis ,bet vnk. šogad nav arī mūsu sezona!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 21:50, pirms 11 gadiem
Skaists zaudējums. Prieks skatīties.

  +4 [+] [-]

, 2013-01-18 21:50, pirms 11 gadiem
RobertsR rakstīja: Ļoti baudāma, bet sāpīga spēle!
P.S. Es skatos to studiju starp periodiem un visu laiku domāju - Oļegs, tik nosvērts, ļoti gudrs un izstāsta visus mazos sīkumus, izanalizē. T"ads smaidīgs un dzīvespriecīgs izskatās. Tātad, par ko es brīnos - Maz esmu redzējis tik dzīvespriecīgus profesionāļus, kurš nesen beidzis savu karjeru! Labs speciālists. Varbūt būtu vērts padomāt par trennera profesiju!
parak vins miksts un smaidigs,speletaji nenemtu nopietni,tapat ka tas notiek patreiz,Ržigu mums bija janem!!!

  +8 [+] [-]

, 2013-01-18 21:50, pirms 11 gadiem
Guntars 19 rakstīja: Jāliek virsū Dinamo zārkam vāks.Laiks atvadīties koļegas

Nē nu pilnīgs sviests. DĒĻ VIENAS SEZONAS, kad komanda netiek play-off - jāklapē ciet klubs? Vēlreiz pārliecinos, ka šeit apgrozās "īsteni sporta līdzjutēji".

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 21:50, pirms 11 gadiem
kristonkuls rakstīja: Diemžēl Meriņš un Džeija nebija glābēji..
Un man likās, ka es pārklausījos... ;D

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 21:50, pirms 11 gadiem
LAIKS rakstīja: Biedri! Atceraties šo dienu, atceraties šo spēli! Šī fenomenālā uzvara ir pagrieziena punkts ceļā uz čempionu titulu. Mūsu mīļais ģenerālsekretārs Savickis izvirzīja uzdevumu izcīnīt Gagarina kausu un brašie Dinamo vīri to arī izdarīs ar glanci. Tikai šarlatāni atļāvās nozākāt mūsu mīļo komandu, bet tagad visiem diletantiem mutes būs ciet! Dinamo ir uzņēmuši kursu pretī Gagarina kausam un tagad neviens mums nestāsies ceļā, ne uz laukuma, ne ārpus tā. Spēlētāji iznīcinās pretiniekus, fani visus nīdējus. Mēs, visuzticīgākie fani, ne brīdi nepārstājām ticēt komandai, stāvējām salā pie Somijas vēstniecības lai glābtu komandu no diversanta Rautakalio un tagad mēs tiekam atalgoti par savu mīlestību pret komandu ar triumfālo uzvaras garšu! Tikai Rīga, tikai Dinamo!
kauko citu buusi skatiijies vai..... paris ali pa daudz tev veciit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 21:51, pirms 11 gadiem
Mīšļu komanda ar visu Ivanānu .Zvaigžņū spēle - nekādas spēku spēles .Izformēt šo balerīnu komandu un miers .
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 337 komentāri