Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" uzņems izbraukumā vājo "Torpedo"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" uzņems izbraukumā vājo "Torpedo"
Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols sarunā ar Māri Bičevski un Elviju Biezo
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Šodien Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" turpinās lūkot pēc pirmās uzvaras savā laukumā 2013. gadā. Šoreiz pretiniekos būs Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas, spēlējot izbraukumā, ir starp līgas vājākajām komandām. Spēles sākums pulksten 19:30, tiešraidi piedāvās kanāls TV6.

Rīgas "Dinamo" hokejisti jaunā gada ievadā krietni veiksmīgāk spēlējuši izbraukumā, abos mačos izcīnot uzvaras jau pēc 60 minūtēm. 3. janvārī uzvaru pret Minskas "Dinamo" (3:2) 52. minūtē pretuzbrukumā izrāva Pols Šehura, ripu teicami raidot vārtu tālajā stūrī. Savukārt pagājušajā ceturtdienā pret Maskavas "Spartak" izdevās divus vārtus gūt vairākumā, divus - mazākumā un svinēt uzvaru ar 4:1.

Tomēr "Arēnas Rīga" ledus joprojām nav bijis veiksmīgs, lai gan abās spēlēs pirmie vārtus guva tieši rīdzinieki. Pret Doņeckas "Donbass" to astotajā minūtē paveica Aleksandrs Žirū, bet turpinājumā ukraiņi guva četrus bezatbildes vārtus. Savukārt trešdien pret Sanktpēterburgas SKA 1:0 panāca "Dinamo" kapteinis Mārtiņš Karsums, tomēr nepilnas četras minūtes pirms mača beigām līgas līderei uzvaru atnesa Rīgā dzimušā uzbrucēja Viktora Tihonova individuālā meistarība - 2:1.

Ar 43 spēlēs izcīnītajiem 45 punktiem "Dinamo" atgriezusies Rietumu konferences priekšpēdējā vietā, apsteidzot "Spartak". Tikmēr šodienas pretiniece Ņižņijnovgorodas "Torpedo" turpina asi cīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs. "Torpedo" no astotajā vietā esošās Minskas "Dinamo" šķir tikai viens punkts. Pagājušajā sezonā "Torpedo" play-off iekļuva kā otrās vietas īpašniece, un pirmajā kārtā septiņu spēļu sērijā apspēlēja tieši Rīgas "Dinamo".

Arī šīs sezonas vienīgajā duelī pārāki bijuši "Torpedo" hokejisti, savā laukumā uzvarot ar 3:2. Mājiniekiem panākumu 49. minūtē nodrošināja uzbrucējs Ruslans Zainuļins. Tas notika tikai 18 sekundes pēc tam, kad Kaspars Daugaviņš vairākumā bija guvis savus pirmos vārtus "Dinamo" rindās un panācis 2:2. Arī pirmo ripu rīdzinieki iemeta vairākumā, izceļoties Mikam Indrašim.

"Torpedo" ir trīs uzbrukuma līderi: Mihails Varnakovs 42 spēlēs guvis 35 (19+16) punktus, tikpat (11+24) ir arī Dmitrija Makarova kontā, bet vienības labākais snaiperis Martins Tērnbergs izcēlies ar 21 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm. Tuvākais sekotājs ar 18 (4+14) punktiem ir somu aizsargs Juso Hietanens.

Nacionālās hokeja līgas lokauta laikā "Torpedo" 20 spēlēs palīdzēja uzbrucējs Aleksandrs Sjomins, kurš guva septiņus vārtus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles, taču sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -9. Tagad viņš, tāpat kā Kaspars Daugaviņš, atrodas Ziemeļamerikā.

Vēl no "Torpedo" spēlētājiem jāizceļ kanādiešu centra uzbrucējs Mets Elisons, kurš sezonas ievadā cīnījās ar savainojumiem. Karjeru KHL viņš sāka tieši Rīgas "Dinamo" rindās, 2009. gada regulārajā sezonā 55 spēlēs iekrājot 37 punktus. Šosezon viņam 27 spēlēs 14 punkti.

Par vienu punktu vairāk nekā Elisons ir sakrājis Pjotrs Ščastļivijs - nu jau karjeru beigušās Latvijas labākās tāllēcējas Inetas Radevičas dzīvesbiedrs.

"Torpedo" ir izteikts pirmais vārtsargs - baltkrievs Vitālijs Kovaļs, kurš jau pieminētajā play-off sērijā bija galvenais "Dinamo" kapracis. Šosezon 38 spēlēs viņš izcīnījis 14 uzvaras, atvairot 91,4% sāncenšu metienu un vidēji spēlē ielaižot 2,63 vārtus.

Par Ņižņijnovgorodas "Torpedo" sliktāk izbraukumā spēlē tikai trīs komandas - Habarovskas "Amur", Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Maskavas "Spartak". "Torpedo" hokejisti 21 spēlē tikuši tikai pie 15 punktiem, pamatlaikā uzvarot vien trīs gadījumos.

Labvēlīga augsne, lai Rīgas "Dinamo" beidzot tiktu pie pirmās uzvaras savā laukumā 2013. gadā. Tiesa, apskatot datus par mačiem, kas aizvadīti uz sava ledus, konstatējams interesants fakts - arī Rīgas "Dinamo" atrodas apakšgalā, apsteidzot trīs vienības.

Mača sākums pulksten 19:30, tiešraide kanālā TV6.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...

1 2 3 84 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2013-01-18 07:26, pirms 11 gadiem
ja mēs turpinas spēlēt pēc Ābola shēmas,šitie mums ir jāņem.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 07:40, pirms 11 gadiem
Lai jau izcīna uzvaru,bet labāk paklusē par iekļūšanu PO ,negribētos vēl kādu spēlētāju zaudēt!

 +19 [+] [-]

, 2013-01-18 07:41, pirms 11 gadiem
It ka mes majas kalnus gaztu
Izbraukuma vaji speleso Torpedo....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-01-18 08:39, pirms 11 gadiem
Protams!!! Vaajos un speecigos un visus paareejos mees njemam!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-01-18 08:55, pirms 11 gadiem
RD sakarā (nevis izlases) atceros Znaroka vārdus tajā gadā, kad MVD netika play-offā. Kamēr labākie klubi turpināja cīņas, citi gatavojās pasaules čempionātiem, MVD bija smaga nometne kā "atalgojums" pēc slikti pavadītas sezonas. Pēc gada tika izcīnīta vieta finālā.
Mums laikam tas "nedraud", jo sauklis "RD - izlases bāzes komanda" ir pārāk dziļi iegājis mūsu sirdīs. Pat Savickis neatļausies "nodzīt" savus puišus pirms čempionāta.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 08:59, pirms 11 gadiem
Šito virsrakstu jādod izlasīt visiem RD hokejistiem - tad TOČ vinnēsim.

 +14 [+] [-]

, 2013-01-18 08:59, pirms 11 gadiem
Dinamo puiši ir labākie pasaulē! Šī ir tā diena kad Rīgas Dinamo atdzims un sāksies uzvaru sērija pretī playoff un Gagarina kausam. Puiši ir noskaņojušies ne tikai cīnīties un uzvarēt, bet sagraut un pazemot savus pretiniekus. Pēc šīs cīņas Torpedo hokejisti būs tiktāl satriekti, ka aiz kauna par savu spēli, paziņos par savu sportisko gaitu beigām. Dinamo vīru spēks uzlādē mūs fanus, ļauj gavilēt vēl spēcīgāk un mūsu enerģija palīdz dinamiešiem spēlēt vēl dinamiskāk, tā ir abpusēja saikne, kuru nav iespējams pārraut. Dinaaaaaaamoooooooooo!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 09:04, pirms 11 gadiem
Vājo? jāsak ar sevi. ja šito zaudējam, tas parādīsis ka nevaram tikt po, un arī nesam pelnijuši. bet ja uzvaram. jāpāršķir jauna lappaspuse.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-01-18 09:05, pirms 11 gadiem
Iepriekšējo spēli zaudējām, tapec sita jāuzvar (pec Ābola taktikas) .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-01-18 09:45, pirms 11 gadiem
Torpedo vismaz varees uzlabot savu izbraukumu statistiku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-01-18 10:06, pirms 11 gadiem
(O_O) rakstīja: RD sakarā (nevis izlases) atceros Znaroka vārdus tajā gadā, kad MVD netika play-offā. Kamēr labākie klubi turpināja cīņas, citi gatavojās pasaules čempionātiem, MVD bija smaga nometne kā "atalgojums" pēc slikti pavadītas sezonas. Pēc gada tika izcīnīta vieta finālā.
Mums laikam tas "nedraud", jo sauklis "RD - izlases bāzes komanda" ir pārāk dziļi iegājis mūsu sirdīs. Pat Savickis neatļausies "nodzīt" savus puišus pirms čempionāta.
Jābeidz taču vienreiz sapņot! DR vadībai un DR sistēmai kopumā ir dziļi nospļauties par LV izlasi! Sējējs konkrēti to pateica! Neredzu iemeslu, lai kaut kas būtu mainījies!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 10:18, pirms 11 gadiem
Vienmēr kopā ar DINAMO!!!

     [+] [-]

, 2013-01-18 10:22, pirms 11 gadiem
mister_negative_3 rakstīja: Izbraukumā vājo Torpedo
Itkā Rīgas Miskastniekiem mājas spēles būtu tik ļoti veiksmīgas
a ko teikt avtomobilist faniem? kaut komanda ir pedeja vieta gandriz katru gadu neviens vinus nesauc par miskastniekiem! Kadam komandam vienmer jabut lejasgalaa! Tapec del vienas neveiksmigakas sezonas nevar jau visu komandu saukt par miskastniekiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-18 10:44, pirms 11 gadiem
maris no pumbuliem rakstīja: Bet jebkurā gadījumā, ar RD palīdzību Latvijas izlases kandidātiem tiek dota iespēja uzspēlēt un gūt pieredzi augstākā līmenī, nekā viņi to gūtu bez RD, spēlējot pa visādām Dānijām, Francijām, Slovākijām, BAČ utt...
Daļa varbūt pat vispār būtu beiguši PRO karjeru un slidinājušies LAČā...
Te es Tev atkal oponēšu, LV izlases līmeņa spēlētāji vairāk vai mazāk vienmēr atradīs vietu kur turpināt savu karjeru, BAČ, Somijā, Zviedrijā, Čehijā vai arī tevis pieminēto valstu vadošajos klubos. Spēlētājs, ja atbilst konkrētam līmenis, tad viņš dabūs darbu labās līgās! Izlasei pietiks!

Velkot analoģiju ar PSRS laiku, šobrīd ir tā pati situācija, kas toreiz, tikai tagad ir cits DR un LB ir nomainījis LM! Pa lielam nekas nav mainījies, divi profesionāli klubi, amatierisks vietējais čempis un ļoti slikta bērnu un jauniešu sagatavošanas sistēma!

     [+] [-]

, 2013-01-18 10:50, pirms 11 gadiem
PuLVeris rakstīja: Te es Tev atkal oponēšu, LV izlases līmeņa spēlētāji vairāk vai mazāk vienmēr atradīs vietu kur turpināt savu karjeru, BAČ, Somijā, Zviedrijā, Čehijā vai arī tevis pieminēto valstu vadošajos klubos. Spēlētājs, ja atbilst konkrētam līmenis, tad viņš dabūs darbu labās līgās! Izlasei pietiks!

Velkot analoģiju ar PSRS laiku, šobrīd ir tā pati situācija, kas toreiz, tikai tagad ir cits DR un LB ir nomainījis LM! Pa lielam nekas nav mainījies, divi profesionāli klubi, amatierisks vietējais čempis un ļoti slikta bērnu un jauniešu sagatavošanas sistēma!
taisnība un vēlreiz taisnība
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 11:06, pirms 11 gadiem
maris no pumbuliem rakstīja: Te es arī tev oponēšu. LV izlases līmēņa spēlētāji, jā, tie atradīs darbu normālās līgās, bet tiem LV līmeņa spēlētājiem no sākuma jākļūst par tādiem. Neviens normālas līgas normāls ārzemju klubs neauklēsies ar leģionāriem, viņiem vajag gatavu spēlētāju. Tāds ne cepts, ne vārīts spēlētājs pēc MHL viņiem 100 gadus nav vajadzīgs. Piemēram, kāds bija Sotnieks, Meija, Bukarts, Džeriņš, Porejs utt. pirms viņi sāka spēlēt RD.
Paskaties uz tādu Vilkoitu, mētājas pa pasauli un nav nevienam īsti vajadzīgs, tagad tika vājākajā slovāku ekstra līgas klubā, no kura aizgāja bars vadošie spēlētāji...
..., bet kas pie tā vainīgs, ka spēlētāji ir vāji sagatavoti?!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 11:45, pirms 11 gadiem
PuLVeris rakstīja: Jābeidz taču vienreiz sapņot! DR vadībai un DR sistēmai kopumā ir dziļi nospļauties par LV izlasi!
Vot ļoti man gribētos redzēt konstruktīvu rīcību no RD vadības puses ar skatu nākotnē. Viens labums jau ir - nesen bijušas intervijas ar Opuļski, Savicki un Co. (Izrādās Opuļskis nav virtuāls bet gan reāls )
Tagad būtu labi uzzināt plānus par jauno treneri. Eh, cik labi būtu ja mums jau tāds būtu tagad (ja nepaliek Ābols). Kas būs, kad būs??
Arī tad ja tiekam play off - So what? Sezona tāpat izjāta, pa lielam. Labāk tiešām salikt plānus uz nākošajām sezonām un varbūt ir vērts tiešām izīrēt spēlētājus citiem klubiem - ir mums daži kandidāti, pat Telkvistu varētu nopārdod kādam Un likt komandā jaunos, tos kuri skaitās jauni pēc KHL reglamenta nevis jauni RD.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 11:46, pirms 11 gadiem
maris no pumbuliem rakstīja: bet tiem LV līmeņa spēlētājiem no sākuma jākļūst par tādiem. Neviens normālas līgas normāls ārzemju klubs neauklēsies ar leģionāriem, viņiem vajag gatavu spēlētāju. Tāds ne cepts, ne vārīts spēlētājs pēc MHL viņiem 100 gadus nav vajadzīgs.
pajautasu cik daudzi speletaji bija vajadzigi arzemju top ligam pec Samsungligas vai BAC absolvesanas? Lauris ar Mikeli pa BAC nemas, vinus nevienam kur augstak nevajadzeja... tas pats +- ar citiem... Ok Vilkoits spele Slovakijas vajakaja kluba un so?? Vinu kadam kur augstak vajadzetu, ja nebutu RD, bet butu Latvijas liga kada.... Un jautajums vai tada LV liga butu labaka par to slovaku vajako klubu.... vai norvegiem?

     [+] [-]

, 2013-01-18 11:50, pirms 11 gadiem
PuLVeris rakstīja: ..., bet kas pie tā vainīgs, ka spēlētāji ir vāji sagatavoti?!?
Vainīga ir federācija ar savu nostāju un attieksmi. Kā viņi ļauj, tā klubi dara.
A varbūt mēs nemaz neesam tik vāji? Nekas personīgi un piedodiet, ja kādu apvainošu, bet futbols, rokasbumba, regbijs, basketbols - kad mēs tur esam cīnījušies pasaules čempionātu elites grupā?

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 11:52, pirms 11 gadiem
(O_O) rakstīja: Vot ļoti man gribētos redzēt konstruktīvu rīcību no RD vadības puses ar skatu nākotnē. Viens labums jau ir - nesen bijušas intervijas ar Opuļski, Savicki un Co. (Izrādās Opuļskis nav virtuāls bet gan reāls )
Tagad būtu labi uzzināt plānus par jauno treneri. Eh, cik labi būtu ja mums jau tāds būtu tagad (ja nepaliek Ābols). Kas būs, kad būs??
Arī tad ja tiekam play off - So what? Sezona tāpat izjāta, pa lielam. Labāk tiešām salikt plānus uz nākošajām sezonām un varbūt ir vērts tiešām izīrēt spēlētājus citiem klubiem - ir mums daži kandidāti, pat Telkvistu varētu nopārdod kādam Un likt komandā jaunos, tos kuri skaitās jauni pēc KHL reglamenta nevis jauni RD.
Tikai neviens nerunā par nepieciešamajām kvalitātēm, kādiem būtu jābūt treneriem! Viena lieta ir trenēt sagatavotus profesionāļus, bet pavisam cita siltumnīcas apstākļos nīkuļojošus mazkvalificētus amatieriski sagatavotus neoprofesionāļus, kuriem pat nav sajēga par cieņu un godu!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 11:57, pirms 11 gadiem
Šogad vājais Dinamo uzņems izbraukumā vājo Torpedo - runāsim skaidru valodu un rakstīsim pareizus virsrakstus...

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 12:00, pirms 11 gadiem
(O_O) rakstīja: Vainīga ir federācija ar savu nostāju un attieksmi. Kā viņi ļauj, tā klubi dara.
A varbūt mēs nemaz neesam tik vāji? Nekas personīgi un piedodiet, ja kādu apvainošu, bet futbols, rokasbumba, regbijs, basketbols - kad mēs tur esam cīnījušies pasaules čempionātu elites grupā?
Pa lielam rezultējošs sistēmiskums ir tikai individuālajos sporta veidos vai tādā pļažbolā, kur pa lielam viss ir atkarīgs no viena vai divu cilvēku kopdarba, t.i., ko paši izdarīs, tas arī būs! Tiek sastādīts adekvāts treniņu plāns un grafiks, sportisti ievēro režīmu un disciplīnu, pieplusojam atļauto medicīnu un farmakoloģiju, un lūdzu tādi skeletonisti un bobslejisti, kā arī BMX un pļažbols rullē!

  -2 [+] [-]

, 2013-01-18 12:13, pirms 11 gadiem
PuLVeris rakstīja: Pa lielam rezultējošs sistēmiskums ir tikai individuālajos sporta veidos vai tādā pļažbolā, kur pa lielam viss ir atkarīgs no viena vai divu cilvēku kopdarba, t.i., ko paši izdarīs, tas arī būs! Tiek sastādīts adekvāts treniņu plāns un grafiks, sportisti ievēro režīmu un disciplīnu, pieplusojam atļauto medicīnu un farmakoloģiju, un lūdzu tādi skeletonisti un bobslejisti, kā arī BMX un pļažbols rullē!
vini rulle tapec, ka konkurence salidzinosi ir nozelojama... Es ar australieti par sito runaju un vins kopa ar mani iereca par tadiem sporta veidiem, Australija tas piem. ir jaunums, ka pljazas volejbols vai BMX ir olimpiskie sporta veidi... par tadu dziesmu "musejie ir pasaules skeletona elite'' dzeki tur vnk pasmietos, jo tads skeletons vispar cilvekiem liksies tumsa bilde... un bobslejs, kur 19 gadigs average calis no LV laukiem pirmajas sacenes PK ir pirmaja 20nieka.... Pie mums Latvija visi blauj "brinums'', kads tur hremovs brinums vnk ir 5 valstis kam tehnika daudz maz limeni un tur var jebkuru sedinat ieksa, lai nobrauc pardesmit stundas un bus taja 20niekaa......
1 2 3 84 komentāri