Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Mariborā un Kopenhāgenā cīņa par pēdējām divām vietām "Euro 2016"

Mariborā un Kopenhāgenā cīņa par pēdējām divām vietām "Euro 2016"
Foto: AFP/Scanpix

2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra play-off kārtas atbildes spēlēs šovakar Slovēnijas izlases savā laukumā uzņems Ukrainas futbolistus, bet Dānija savās mājās spēkosies ar Zviedriju. Tāpat šovakar un naktī uz trešdienu tiks aizvadītas 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles Dienvidamerikas zonā.

Slovēnijas izlases futbolisti šovakar "Ljudski vrt" stadionā Mariborā uzņems Ukrainas valstsvienību, kas pirmajā spēlē Ļvivā svinēja uzvaru ar 2:0, vārtus gūstot Andrijam Jarmoļenko un Jevhenam Seļezņovam. Slovēnijas izlases galvenais treneris Srečko Katanecs norāda, ka "uzdevums ir grūts, taču ne neiespējams". "Mēs zinām, kas mums jādara. Mēs zinām, ka mums jāgūst vismaz divi vārti pamatlaikā. Ticu, ka mēs joprojām varam kvalificēties finālturnīra, bet mums ir jābūt 100% gataviem. Tāpat mēs nedrīkstam atkal neizmantot izdevības. Vieni gūti vārti var daudz ko mainīt. No pirmā mača Ļvivā mēs esam iemācījušies, ka ir jāizmanto vismaz viena no divām lieliskām iespējām. Mēs kontrolējām bumbu un spēli, jo īpaši, otrajā puslaikā, taču nebijām pietiekami agresīvi."

2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijā Ukraina pirmajā mačā savās mājās uzvarēja Franciju ar 2:0, tomēr izbraukumā piedzīvoja zaudējumu ar 0:3. Tikmēr slovēņiem ir pieredze atspēlēties - 2010. gada Pasaules kausa kvalifikācijā Slovēnija izbraukumā pret Krieviju bija nonākusi iedzinējos ar 0:2, tomēr vienus vārtus atspēlēja, bet Mariborā svinēja uzvaru ar 1:0, kvalificējoties finālturnīram. Abas komandas play-off kārtā tikās 2000. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā un toreiz pārāki izrādījās slovēņi.

"Mēs zinām par atmosfēru šajā stadionā," saka Ukrainas izlases galvenais treneris Mihailo Fomenko. "Mājiniekiem būs lielisks atbalsts. Mēs esam pateikuši komandai visu, kas tai jāzina. Svarīgākais ir saglabāt koncentrēšanos un nepakļauties provokācijām. Mēs par to runājam katrā sapulcē, atgādinām par disciplīnas nozīmi."

Zviedrijas un Dānijas duelī pirmajā mačā sestdien Solnā Emīls Fošberjs un Zlatans Ibrahimovičs izvirzīja mājiniekus vadībā ar 2:0, tomēr 80. minūtē Nikolai Jergensens vienus vārtus atspēlēja, dodot dāņiem ievērojami lielākas izredzes pirms atbildes mača Kopenhāgenā. "Mūsu sniegums pirmajā mačā nebija nemaz tiks slikts. Protams, uzvarētājiem allaž ir taisnība un, ja esi zaudējis, tad cilvēki bieži ir tendēti norādīt, ka viss bijis slikti. Taču vienmēr tā nav. Tas ir mans darbs - analizēt, kas izdevās un kas neizdevās. Es sagaidu, ka mēs uzvarēsim un kvalificēsimies. Tas būs grūti paveicams, taču neviens nav teicis, ka tam jānotiek viegli," izteicies Dānijas izlases galvenais treneris Mortens Olsens.

Interesanti, ka 2014. gada maijā abas komandas tikās Kopenhāgenā un toreiz mājinieki uzvarēja ar 1:0. Arī šovakar Dānijas valstsvienībai šāds rezultāts derēs. Kopumā kaimiņvalstis savā starpā tikušās jau 105 reizes - 47 spēlēs uzvarējusi Zviedrija, bet 40 - Dānija. Zviedrijas izlases galvenais treneris Ēriks Hamrēns uzskata, ka dāņi šovakar spēlēs tāpat, kā to darīja pirmās spēles pēdējās 25-30 minūtēs. "Raudzīsim, vai mums izdosies neļaut viņiem tā spēlēt. Es labprāt gribētu, lai mačs aizrit tāpat kā sestdienas spēles pirmā stunda. Vēlos sagaidīt no saviem spēlētājiem drosmi, kādu tie parādīja pēdējās minūtēs Solnā. Komandā ir laba sajūta, jo pēc ilgāka laika mums sestdien izdevās pārspēt Dāniju."

Jāpiebilst, ka spēlei Kopenhāgenā kā Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) delegāts nozīmēts Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

"Euro 2016" pārspēles

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
Ungārija – Norvēģija2:1 (1:0)Priškins 14' Henriksens 83'(s.v.) - Henriksens 87'3:1
Īrija – Bosnija2:0 (1:0)Volterss 24'(11m) 70'3:1
Slovēnija - Ukraina17.110:2
Dānija - Zviedrija17.111:2

Šovakar un naktī uz trešdienu tiks aizvadītas arī piecas spēles 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Dienvidamerikas zonā. Par centrālo maču var uzskatīt Kolumbijas un Argentīnas futbolistu tikšanos Barankiljā. Abas komandas pagaidām atrodas ārpus labāko piecinieka, turklāt argentīnieši trīs spēlēs tā arī nav spējuši izcīnīt nevienu uzvaru.

Pasaules kausa 2018 kvalifikācija. Dienvidamerika

LaiksSpēle
22.30Kolumbija - Argentīna
23.00Venecuēla - Ekvadora
1.00Urugvaja - Čīle
1.00Paragvaja - Bolīvija
2.00Brazīlija - Peru

  +2 [+] [-]

, 2015-11-17 13:50, pirms 9 gadiem
Par dzeltenajiem!
(Zviedrija un Ukraina)

  +1 [+] [-]

, 2015-11-17 18:18, pirms 9 gadiem
Maz ticams ka ukri neizmantos savu lielo iespēju, bet Kopenhāgenā gan grūti prognozēt iznākumu. Nebūtu vēl zviedri tos vienus ielaiduši savā laukumā tad ok, bet tagad...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-17 21:47, pirms 9 gadiem
var kads iemest labu online tv linku??

     [+] [-]

, 2015-11-17 22:13, pirms 9 gadiem
Lūdzu iemetat kāds Zviedrijas- Dānijas live linku. Paldies

     [+] [-]

, 2015-11-17 22:28, pirms 9 gadiem
Sapratu ka zviedri jau vienus iesituši, 19 minūtē, Zlatans

     [+] [-]

, 2015-11-17 23:49, pirms 9 gadiem
Zlatans, Meistars- parāda, ka pensijā vēl nav gatavs aiziet.