Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Fidži regbija izlase pirmo reizi kopš 1954. gada uzvar Austrāliju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Fidži regbija izlase pirmo reizi kopš 1954. gada uzvar Austrāliju
Foto: AP/Scanpix

LETA. Fidži regbija-15 izlase svētdien Sentetjēnā Pasaules kausa mačā ar rezultātu 22:15 (12:8) uzvarēja Austrāliju, šo pretinieci uzveicot pirmo reizi kopš 1954.gada.

Uz Bena Donaldsona trešajā minūtē realizēto soda sitienu 12. un 21.minūtē ar diviem precīziem soda sitieniem atbildēja Simione Kuruvoli - 6:3. Pāris minūtes vēlāk Marks Navakvanitavase ar piezemējumu atguva austrāliešiem vadību, taču līdz puslaika beigām Kuruvoli realizēja vēl divus soda sitienus.

Otrā puslaika pirmajās četrās minūtē Džošua Tuisova ar piezemējumu un Kuruvoli ar realizāciju palielināja Fidži izlases pārsvaru, bet 66.minūtē Frenks Lomani ar soda sitienu panāca 22:8. Turpinājumā bumbu ieskaites zonā nogādāja Suli Vunivalu un realizāciju izpildīja Donaldsons, austrāliešiem pietuvojoties līdz septiņiem punktiem, taču noslēdzošajās desmit minūtēs "Wallabies" nespēja rezultatīvi noslēgt savus uzbrukumus.

Pēc spēles laika beigām Lomani ar soda sitienu bija iespēja austrāliešiem atņemt bonusa punktu kopvērtējumā, taču Fidži regbists raidījumu nerealizēja.

C apakšgrupā līdere ar desmit punktiem divās spēlēs ir Velsa, pa sešiem punktiem divos mačos ir Fidži un Austrālijai, bet Gruzija un Portugāle savās pirmajās cīņās palika bez punktiem.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvada viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Katras grupas pirmo triju vietu īpašnieces nodrošinās ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2023-09-17 21:17, pirms 9 mēnešiem
Tom! Ja raksti par Pasaules Kausu, lūdzu uzraksti arī par vietējo spēli - šodien Baltijas Līgas ietvaros tikās 2 Latvijas komandas (Fēnikss un Eži)

     [+] [-]

, 2023-09-17 21:40, pirms 9 mēnešiem
Fidži spēle izskatās iespaidīgi.Velsa knapi izglabās no Fidži ofensīvas,bet Austrālija vairs nē.Var redzēt, ka Fidži pamatīgi ir gatavojusies sim Pasaules kausam ar augstu motivāciju un mērķi.

     [+] [-]

, 2023-09-18 00:19, pirms 9 mēnešiem
saki Jā saki Nē rakstīja: Fidži spēle izskatās iespaidīgi.Velsa knapi izglabās no Fidži ofensīvas,bet Austrālija vairs nē.Var redzēt, ka Fidži pamatīgi ir gatavojusies sim Pasaules kausam ar augstu motivāciju un mērķi.
Haha