Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Naudas maisu cīņa Madridē - "Real" pret "City"

Agris Suveizda

Naudas maisu cīņa Madridē - "Real" pret "City"
Madrides "Real" līderis Krištianu Ronaldu pēdējo nedēļu laikā vairāk izcēlies ar savu uzvedību, nevis spīdošu sniegumu
Foto: AP/Scanpix

Divas spēles šovakar tiks aizvadītas arī UEFA Čempionu līgas C un D apakšgrupās. Visas pirmās kārtas centrālais mačs norisināsies Madridē, kur savā starpā tiksies Spānijas un Anglijas pašreizējās čempiones - Madrides "Real" un Mančestras "City". Tikmēr C grupā Itālijas "Milan" uzņems Beļģijas "Anderlecht", bet Krievijas "Zenit" viesosies pie Spānijas "Malaga". Visu spēļu sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika

D grupa: Vai Mourinju beidzot būs komanda?

Gan Madrides "Real", gan Mančestras "City" pēdējo gadu laikā transfēros tērējušas milzu summas. 2009.gada jūnijā Florentino Peress atgriezās "Real" prezidenta krēslā, un kopš šīs vasaras madridieši pirkumos iztērējuši nedaudz mazāk par 450 miljoniem eiro (neskaitot pārdošanu). Savukārt par "City" īpašnieku 2008.gada pirmajā septembrī kļuva šeihs Mansurs bin Zajads Al Nahjans, kurš uzreiz atzīmējās ar Robinju iegādi no šāvakara pretinieces. Mansura ēras laikā "City" pirkumos iztērējusi nepilnus 600 miljonus eiro! No pašreizējā sastāva tikai Ikers Kasiljass, Serhio Ramoss, Pepe, Marselu un Gonsalo Igvains jau bija komandā pirms kārtējā pirkšanās buma, bet "City" rindās ilgāk par Mansuru ir vien Džo Hārts, Maika Ričardss un Vensāns Kompanī.

Sezonu labāk iesākuši ir angļi, kas ieguva "Community Shield" trofeju, bet Premjerlīgā četrās kārtās izcīnījuši astoņus punktus un pagaidām tabulā ierindojas ceturtajā vietā. Tikmēr "Real" superkausam un teicamam puslaikam atbildes spēlē pret "Barcelona" pievienojusi sliktāko startu Spānijas čempionātā kopš 2001.gada - tikai četri punkti tikpat spēlēs, un niknākā konkurente "Barcelona" jau ir astoņu punktu attālumā. Galvenais treneris Žuzē Mourinju skarbi izteicies par vienības sniegumu, sakot, ka tā ar atdevi darbojusies tikai pret "Barcelona" - citējot Mourinju, viņam šobrīd neesot komandas. Lielu ažiotāžu izraisījusi arī lielākās zvaigznes Krištianu Ronaldu uzvedība, kurš par kaut ko esot bēdīgs, taču sīkāki paskaidrojumi vēl nav sekojuši, kas, saprotams, novedis līdz neskaitāmām baumām.

Arī iepriekšējā sezonā "City" tika ielozēta Nāves grupā un lielo ambīciju vietā piedzīvoja fiasko - pieredzes trūkums Čempionu līgā noveda pie trešās vietas aiz Minhenes "Bayern" un Itālijas "Napoli". Tikmēr Madrides grands viegli sasniedza pusfinālu, kur gan pendelēs piekāpās jau pieminētajiem bavāriešiem. Mourinju rīcībā ir iespējami labākais sastāvs, bet pretiniekiem ierindā atgriezies pussargs Garets Barijs un Roberto Mančīni ir optimistisks par uzbrucēja Serhio Agvero izredzēm būt gatavam šāvakara spēlei. Tuvu tam, lai izārstētu savainojumu, ir arī malējais aizsargs Ričardss, kura pozīcijā gan jau ir pietiekami liela konkurence - Pablo Savaleta un jaunieguvums Maikons.

Dortmundē savā starpā tiksies pēdējo divu gadu Vācijas un Nīderlandes čempiones - Dortmundes "Borussia" un Amsterdamas "Ajax". Dortmundes klubs pagājušajā sezonā Čempionu līgā piedzīvoja lielu vilšanos, paliekot pēdējā vietā aiz "Arsenal", Marseļas "Olympique" un "Olympiakos". Savukārt "Ajax" līdz astotdaļfinālam pietrūka pavisam maz - pēdējā kārtā īstenojās sākotnēji maz ticama notikumu sakritība (Lionas "Olympique" Zagrebā uzvarēja ar 7:1...). "Borussia" Bundeslīgā trīs spēlēs izcīnījusi septiņus punktus, savukārt "Ajax" piecos mačos ir 11 punkti, kas dod trešo vietu. Ieskaitot arī zaudēto superkausa finālu (2:4 pret PSV), "Ajax" sešās spēlēs guvusi jau 19 vārtus (un ielaidusi deviņus). "Borussia" galvenajam trenerim Jirgenam Klopam nebūs jālauza galva par kāda spēlētāja prombūtni, bet holandiešiem nebūs Ejonga Enoha, Nikolaja Boilesena un Kolbeina Sigtorsona.

C grupa: "Milan" un "Zenit" ar citām ambīcijām, bet vai citu spēli?

Itālijas "Milan" šosezon sāk jaunu ēru. Finansiālo problēmu dēļ un Financial Fair Play gaidās kluba īpašnieks Silvio Berluskoni nespēja atteikt dāsnajam PSG piedāvājumam un pārdeva izteiktus komandas līderus un vislabāk apmaksātos spēlētājus Zlatanu Ibrahimoviču un Tjagu Silvu. Līderu pārdošana un ne tuvu tik meistarīgu aizvietotāju (Davids Sapata, Džampaulo Pacīni, Bojans Krkičs un citi) iegāde fanus padarījusi ļoti neapmierinātus - "Milan" piedzīvoja ievērojamu kritumu sezonas abonementu pārdošanas ziņā. Masimiljāno Alegri trenētā komanda arī attiecīgi sākusi sezonu, zaudējot abās mājas spēlēs - pret "Sampdoria" un "Atalanta" (abās 0:1).

"Milan" Itālijas čempionātā ar trim punktiem trīs spēlēs ieņem necilo desmito vietu, bet otrajā pozīcijā Beļģijas čempionātā ir milāniešu pretiniece "Anderlecht", kas septiņās spēlēs trīsreiz uzvarējusi un četrreiz cīnījusies neizšķirti. "Anderlecht" no līderes "Club Brugges" atpaliek par četriem punktiem. Kamēr "Milan" jau bija garantējusi iekļūšanu grupu turnīrā, Briseles klubam vajadzēja piedalīties atlases ciklā - trešajā kārtā ar 5:0 un 6:0 tika sagrauta Lietuvas čempione "Ekranas", bet pēdējā kārtā mājās izdevās uz ceļiem nospiest Kipras AEL (1:2, 2:0). "Anderlecht" pēdējoreiz Čempionu līgas grupu turnīrā spēlēja pirms sešiem gadiem, kad grupā palika pēdējā vietā - visas četras spēles pret Francijas "Lille" un Atēnu AEK beidzās neizšķirti, bet abās atlikušajās spēlēs tika zaudēts tieši "Milan" (1:4 Milānā, 0:1 Briselē). "Milan" nevarēs spēlēt Rikardo Montolīvo, bet viesi ir maksimālā sastāvā.

Otrā vakara mačā Spānijas "Malaga" uzņems Sanktpēterburgas "Zenit". Pēc īpašnieku maiņas "Malaga" ambīcijas, tāpat kā iztērētā nauda transfēros, ievērojami auga. "Malaga" pirmoreiz vēsturē kvalificējās Čempionu līgai, taču šovasar klubs nolaidās uz zemes. Sākās finansiālās problēmas, algu neizmaksāšana, transfēru maksājumu kavēšana, un "Malaga" bija spiesta atvadīties no vairākiem līderiem ar Santi Kasorlu un Salomonu Rondonu priekšgalā. Finansiālās problēmas gan neliedza kvalificēties grupu turnīram - 2:0 un 0:0 pret Atēnu "Panathinaikos". Pāreju perioda izskaņā "Malaga" papildinājās ar Havjeru Saviolu, Roki Santakrusu un Oguči Onjevu.

Kamēr "Malaga" ambīcijas apsīka, "Zenit" spēra tik ilgi gaidīto soli uz priekšu - pāreju perioda izskaņā par fantastiskiem 95 miljoniem eiro tika nopirktas Portugāles čempionāta zvaigznes Halks un Aksels Vitsels, kuri pievienojās agrāko laiku iespaidīgajiem pirkumiem ar Dani un Brunu Alvešu priekšgalā. Sniegums laukumā gan pagaidām bijis diametrāli pretējs. "Malaga" negaidīti pārliecinoši spēlē arī Spānijā, četrās spēlēs iegūstot desmit punktus un atpaliekot tikai no "Barcelona", bet "Zenit" pēdējās četrās kārtās izcīnījusi tikai četrus punktus un no pirmās vietas noslīdējusi uz ceturto. Negaidīa līdere pēc astoņām kārtām ir Groznijas "Terek", kurai "Zenit" piektdien zaudēja savā laukumā (0:2) - Halks un Vitsels debitēja, nākot uz maiņu. "Zenit" kluba pastāvēšanas vēsturē tikai vienreiz spējis izkļūt no grupas, tomēr aktivitātes darījumu tirgū vedina domāt, ka šosezon mērķi ir krietni augstāki par pagājušas sezonas astotdaļfinālu. Mājiniekiem būtisks zaudējums ir Žeremija Tulalāna personā, bet viesiem mājās palika Vitsels, Domeniko Krišito un Sergejs Semaks.

Izmantotie resursi:
Real Madrid C.F. - Web Oficial | Official Web Site
Official Manchester City Website | Barclays...
Официальный сайт ФК «Зенит»
The official website for European football –...
Goal.com

1 2 3 4 121 komentārs
Slēpts komentārs: gurgucis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2012-09-18 10:46, pirms 12 gadiem
gurgucis rakstīja: klubi kas kropļo futbola tirgu
kas ko kropljo, kuram ta nepatik skatities kaa zviagznes kopaa saspelejas?
tas tiehsi padara sportu interesantu, jo kaa jau mes to redzam ne vienmer uzvar bagatakais un stiprakais sastaavs uz papira.

     [+] [-]

, 2012-09-18 10:50, pirms 12 gadiem
tad jau vakar vajadzēka Rigas Dinamo un Amur spēles pietiekšanas virsrakstā norādīt. Bomžu cīņa... Nekonsekventi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-09-18 10:59, pirms 12 gadiem
Vajadzētu būt super aizraujošai spēlei, ļoti interesē kā City izskatīsies uz Real fona. Klāt vēl nāk Mančīnī vs Mourinjo neviennozīmīgās attiecības (lai gan virspusēji abi izliekas, ka ir super toleranti). Daudz būs atkarīgs no tā, kādu formāciju liks Mančīnī, domāju, ka būs 3-5-2 aizsardzības variants.

  +4 [+] [-]

, 2012-09-18 11:14, pirms 12 gadiem
football-mag rakstīja: Virsraksts nekam neder. Parādi kaut vienu laba līmeņa komandu, kura transfēros neko netērē? Visi top klubi tērē, tērē un vēlreiz tērē. Cits spēlētājus iepērk 2-3 sezonu garumā, cits vienas sezonas laikā. Turklāt, Real vienmēr ir bijusi komanda ar spožām zvaigznēm. Tā ka ar virsrakstu esi iebraucis auzās. Pārak tendenciozi.
Tikai nesāc raudāt!

  -2 [+] [-]

, 2012-09-18 11:24, pirms 12 gadiem
Par Madrides uzvaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: smiegs

  +6 [+] [-]

, 2012-09-18 11:41, pirms 12 gadiem
arsenalfan rakstīja: Jaa visas komandas teeree,bet to kaa teeree sie te divi,nevajag saliidzinaat ar visiem,common vai tad tu tiesaam akls esi,vai izliecies ka neredzi!!!
Rank Player From To Transfer Fee
(M£ ) Transfer Fee
(M€) Year Inflation adjusted fee
(M£)[3]
1 Portugal Cristiano Ronaldo[4] England Manchester United Spain Real Madrid £80 €94 2009 £81
2 France Zinedine Zidane Italy Juventus Spain Real Madrid £53 €73,5 2001 £65
3 Sweden Zlatan Ibrahimovic[5][6][7] Italy Internazionale Spain Barcelona £59 €66 2009 £60
4 Brazil Kaká[8] Italy Milan Spain Real Madrid £56 €65 2009 £57
5 Portugal Luís Figo[9] Spain Barcelona Spain Real Madrid £44 €61,5 2000 £55
6 Spain Fernando Torres[10] England Liverpool England Chelsea £50 €58 2011 £50
7 Argentina Hernán Crespo[11][12] Italy Parma Italy Lazio £38 €48 2000 £48
8 Italy Gianluigi Buffon[13][14] Italy Parma Italy Juventus £38 €57 2001 £47
9 Brazil Ronaldo[15] Italy Internazionale Spain Real Madrid £37.4[16] €45 2002 £45
10 Italy Christian Vieri[17] Italy Lazio Italy Internazionale £31 €47.3 1999 £40
11 Colombia Radamel Falcao[18] Portugal Porto Spain Atlético Madrid £34.7 €47 2011 £40
12 Argentina Sergio Agüero[19] Spain Atlético Madrid England Manchester City £38 €45 2011 £38
13 Portugal Rui Costa[20] Italy Fiorentina Italy Milan £30 €45 2001 £37
14 Argentina Javier Pastore[21] Italy Palermo France Paris St.-Germain £36.6 €43 2011 £37
15 Spain David Villa[22] Spain Valencia Spain Barcelona £35 €40 2010 £35
16 Argentina Juan Sebastián Verón[23] Italy Lazio England Manchester United £28.1 €46.3 2001 £35
17 England Rio Ferdinand[24] England Leeds United England Manchester United £29.1 €45.3 2002 £35
18 England Andy Carroll[25] England Newcastle United England Liverpool £35 €40 2011 £35
19 Spain Cesc Fàbregas[26] England Arsenal Spain Barcelona £35 €40 2011 £35
20 Brazil Lucas[27] Brazil São Paulo France Paris St.-Germain £35 €44.3 2012 £35
21 Ukraine Andriy Shevchenko[28] Italy Milan England Chelsea £30.8 €43.875 2006 £33
22 Croatia Luka Modric[29][30] England Tottenham Hotspur Spain Real Madrid £33 €42 2012 £33
23 Brazil Thiago Silva[31] Italy Milan France Paris St.-Germain £33 €42 2012 £33
24 Netherlands Marc Overmars[32] England Arsenal Spain Barcelona £25 €40 2000 £33
25 Brazil Robinho[33] Spain Real Madrid England Manchester City £32.5 €40 2008 £32
26 Belgium Eden Hazard[34] France Lille OSC England Chelsea £32 €40 2012 £32
27 Spain Javi Martínez[35] Spain Athletic Bilbao Germany Bayern Munich £32 €40 2012 £32
29 Belgium Axel Witsel Portugal Benfica Russia Zenit Saint Petersburg £32 €40 2012 £32
30 Brazil Hulk[36] Portugal Porto Russia Zenit Saint Petersburg £32 €40 2012 £32
31 Bulgaria Dimitar Berbatov[37] England Tottenham Hotspur England Manchester United £30.75 €37.9 2008 £31

  -1 [+] [-]

, 2012-09-18 11:45, pirms 12 gadiem
Real jau izceljaas, bet City uz Real fona taads kapeiku teereetaajs vien ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-09-18 12:19, pirms 12 gadiem
Ka uz City varētu uzlikt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-09-18 12:59, pirms 12 gadiem
football-mag rakstīja: Paldies, pasmējos. Kāda starpība, cik kurš tērē? It īpaši jau latviešiem, kuriem futbols ir nožēlojamā līmenī. Lai tērē un pērk veseli, futbolā talantu tāpat ir pietiekami daudz un vienai komandai visus nesapirkt. Turklāt, tā jau nav Real un City problēma, ka citiem īpašnieki nav tik dāsni. Futbolā jābūt kontrastiem un visu tik nemīlētās, bagātās komandas, kāreiz tos kontrastus rada.
Jā, ar to, ka tās nemīl Un kontrastu vairāk rada tieši bagātās komandas, kuras lielāko daļu savu zvaigžņu izaudzina pašas. Lūk, kāpēc tāda komandas mīl
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-18 13:27, pirms 12 gadiem
Kurš klubs tika ielozēts no otrā groza?

     [+] [-]

, 2012-09-18 13:43, pirms 12 gadiem
D grupā City
SlenderMan rakstīja: Kurš klubs tika ielozēts no otrā groza?

  -1 [+] [-]

, 2012-09-18 13:47, pirms 12 gadiem
No kurienes viņiem tik daudz naudas?

  +2 [+] [-]

, 2012-09-18 13:51, pirms 12 gadiem
Kā Tev sanāk mīlēt klubu, kas transfēros tērē uz pusi vairāk nekā jebkurš cits klubs Itālijā? Un kā vēl tev pietiek mīlestības bagātākajam Vācijas klubam, kurš par jauniņo spāņu balsta pussargu vienā mierā atdeva 50 mio, pārsolot gan City, gan Barsu?
Hose Girtinho rakstīja: Jā, ar to, ka tās nemīl Un kontrastu vairāk rada tieši bagātās komandas, kuras lielāko daļu savu zvaigžņu izaudzina pašas. Lūk, kāpēc tāda komandas mīl

     [+] [-]

, 2012-09-18 14:13, pirms 12 gadiem
Labs koefs uz city

     [+] [-]

, 2012-09-18 14:21, pirms 12 gadiem
chr1sT rakstīja: Eksperti:
Ja shodien lieku $$ uz Real, Arsenal, PSG, BVB, Porto , 3 way, ka visas uzvarees, kaadas prognozes?
Arsenal,Kijevas Dinami,Zagrebas Dinamo un M.City

  +1 [+] [-]

, 2012-09-18 14:22, pirms 12 gadiem
Žēl ,ka abi klubi nevar zaudēt vienlaikus
Sory MR un MC fani , bet nu atkal ir sācies futbolu karš

P.S Pēc manām domām Reāāāls ņems 4:1

     [+] [-]

, 2012-09-18 14:22, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Kā Tev sanāk mīlēt klubu, kas transfēros tērē uz pusi vairāk nekā jebkurš cits klubs Itālijā? Un kā vēl tev pietiek mīlestības bagātākajam Vācijas klubam, kurš par jauniņo spāņu balsta pussargu vienā mierā atdeva 50 mio, pārsolot gan City, gan Barsu?
Neviens nevienu nepārsolija - Martinesam līgumā bija konkrēta izpirkuma summa, ko tad bayern arī uzlika uz galda. Arī 50mio nebija, bet gan 40, kuri tika samaksāti, samazinot spāņa algu.

  +3 [+] [-]

, 2012-09-18 14:28, pirms 12 gadiem
Un vispār ko piepis*ies pa transfēru ? Lai jau tērē naudu

  -1 [+] [-]

, 2012-09-18 14:29, pirms 12 gadiem
City uzvara un Murinjo atlaišana un būtu labs komplekts!!
Būs interesanti redzēt kā spēlēs Zenit ar saviem papildinājumiem!

     [+] [-]

, 2012-09-18 14:33, pirms 12 gadiem
Jā, bet City un Barsa piedāvāja mazāk, Atletico atteicās pārdod lētāk, līdz ar to vienīgie, kas bija gatavi maksāt pilnu izpirkuma summu bija Bayern, tātad pārsolīja. Jā 10 mio tika paņemti, samazinot Martineza algu, bet kopā Atheltico par viņu dabūja tos pašus 50 un Bayern Martinez izmaksāja 40+ 10, kas nāca it kā no viņa algas + protams viņa alga, kas palika pāri un, kas arī nav maziņa.
suvass rakstīja: Neviens nevienu nepārsolija - Martinesam līgumā bija konkrēta izpirkuma summa, ko tad bayern arī uzlika uz galda. Arī 50mio nebija, bet gan 40, kuri tika samaksāti, samazinot spāņa algu.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-18 14:38, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Jā, bet City un Barsa piedāvāja mazāk, Atletico atteicās pārdod lētāk, līdz ar to vienīgie, kas bija gatavi maksāt pilnu izpirkuma summu bija Bayern, tātad pārsolīja. Jā 10 mio tika paņemti, samazinot Martineza algu, bet kopā Atheltico par viņu dabūja tos pašus 50 un Bayern Martinez izmaksāja 40+ 10, kas nāca it kā no viņa algas + protams viņa alga, kas palika pāri un, kas arī nav maziņa.
Kā baski varēja dabūt 50, ja līguma izpirkuma summa bija 40?

     [+] [-]

, 2012-09-18 14:43, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Jā, bet City un Barsa piedāvāja mazāk, Atletico atteicās pārdod lētāk, līdz ar to vienīgie, kas bija gatavi maksāt pilnu izpirkuma summu bija Bayern, tātad pārsolīja. Jā 10 mio tika paņemti, samazinot Martineza algu, bet kopā Atheltico par viņu dabūja tos pašus 50 un Bayern Martinez izmaksāja 40+ 10, kas nāca it kā no viņa algas + protams viņa alga, kas palika pāri un, kas arī nav maziņa.
Man šķiet Tu kaut ko sajauci. Izpirkuma nauda bija 40m eiro, kuru Bayern arī nolika galdā. 10m no tiem it kā samaksās pats Martinezs, bet oficiālu info par to gan neesmu redzējis. Respektīvi sanāk, ka šoreiz Bayern vienkārši tirgū apsteidza vai apspēlēja Barsu un City, jo sarunāja ar pašu spēlētāju, kurš izvēlējās Bayern. Var jau protams pieļaut, ka neviens cits nebija gatavs maksāt 40m, kaut gan šaubos. Martinezs vienkārši bez atļaujas aizbrauca pie Bayern, bet tie aizskaitīja uz Bilbao kluba kontu līgumā paredzēto izpirkuma summu.

     [+] [-]

, 2012-09-18 14:43, pirms 12 gadiem
Jā, es sajaucu bija 40 mio. Tas tāpat ir vairāk nekā jebkurš City vai Real šīs sezonas pirkums.
suvass rakstīja: Kā baski varēja dabūt 50, ja līguma izpirkuma summa bija 40?
1 2 3 4 121 komentārs