Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempions Vītols papildina "Kalev/Cramo", Olmens pošas uz Franciju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas čempions Vītols papildina "Kalev/Cramo", Olmens pošas uz Franciju
Mārcis Vītols. Foto: Ritvars Raits

Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīgas" rindas pametis saspēles vadītājs Mārcis Vītols, kurš pievienojies Roberta Štelmahera vadītajai Igaunijas meistarkomandai Tallinas "Kalev/Cramo", ziņo "Prime Athlete". Savukārt Rīgas komandu vēl tikai grasoties pamest amerikānis Kails Olmens, kuru nolūkojusi Francijas Augstākās līgas vienība "Paris Basketball".

29 gadus vecais Vītols iepriekš ārzemēs spēlējis tikai Ukrainas Superlīgā, kur pārstāvēja Odesas "BIPA". Savukārt Latvijā Vītols vilcis arī "Latvijas Universitātes", "Valmiera/ORDO", "Ogres", kā arī "Ventspils" klubu formastērpus. Pagājušajā sezonā Vītola rēķinā "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgā "VEF Rīga" sastāvā vidēji spēlē bija 7,2 punkti, 2,9 rezultatīvas piespēles un 2,2 atlēkušās bumbas.

"Kalev/Cramo" kļuva ne tikai par Igaunijas čempioni, bet arī triumfēja Latvijas - Igaunijas līgā, finālspēlē sakaujot tieši Vītola pārstāvētos rīdziniekus. Jāatzīmē, ka Vītols pārstāvējis arī Latvijas pieaugušo valstsvienību.

Tikmēr Francijas medijs "BeBasket" ziņo, ka par 23 gadus vecā Latvijas basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēļu vērtīgākā basketbolista Kaila Olmena pakalpojumiem interesējoties "Paris Basketball", kas varētu drīzumā izpirkt amerikāņa līgumu ar "VEF Rīgu", kura termiņš beigtos pēc nākamās sezonas.

Olmens Latvijas - Igaunijas līgā katrā mačā iekrāja vidēji 15,3 punktus, 4,8 rezultatīvas piespēles un 3,6 bumbas zem groziem.

https://twitter.com/Be_BasketFr/sta...

Izmantotie avoti:
https://twitter.com/PRIME_Athlete

     [+] [-]

, 2021-07-17 13:03, pirms 3 gadiem
Olmenam līguma izpirkšanas termiņš bija jau pirms divām dienām. Tad vai nu vins jau ir parakstījis ar to Francijas klubu vai arī paliek VEF (derētu noskaidrot). Par Vītolu prieks! Lai veicas!

     [+] [-]

, 2021-07-17 15:59, pirms 3 gadiem
Par Vītolu tiešām prieks, vismaz neskraidīs pa laukumu kā apmaldijies, nezinu, ko viņš darīs Kalev, bet Vef viņš nederēja, varētu teikt, ka nevilka šo līmeni.