Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Ar pagājušās sezonas finālu atmiņā: "Mogo" pret "Kurbadu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ar pagājušās sezonas finālu atmiņā: "Mogo" pret "Kurbadu"
Rihards Remiņš pret Henriju Anču
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas čempionātā hokejā klāt izšķirošie notikumi - palikušas četras spēcīgākās komandas. Vienā no pusfināliem tiksies komandas, kas pagājušajā sezonā dalīja zelta medaļas, bet gada ievadā tikās arī Latvijas Kausa izšķirošajā mačā - uzvarētāja "Mogo" un neveiksmes cietušais "Kurbads". Abu pušu pārstāvji - rezultatīvākie spēlētāji Edgars Lipsbergs un Gatis Gricinskis, kā arī galvenie treneri Oļegs Sorokins un Pēteris Ostošovs - principiālo dueli gaida ar nepacietību.

Regulārā čempionāta noslēgumu augstākā pozīcijā sagaidīja pašreizējā Latvijas čempione "Mogo", kas ar 30 mačos sakrātajiem 67 punktiem ierindojās otrajā vietā. Tomēr "Kurbads", kas ar 65 punktiem palika trešais, jo zaudēja izšķirošajā spēlē pret liepājniekiem, demonstrējis labāku sniegumu savstarpējos dueļos - pēc septembrī un novembrī piedzīvotajiem zaudējumiem ar 2:3 un 2:3 pēcspēles metienos gūti trīs panākumi pēc kārtas.

Turklāt Ogres komandas galvenais treneris Pēteris Ostošovs atgādināja, ka pirmajā cīņā viņiem nav ieskaitīts vārtu guvums, kas bija labi redzams pieejamajos video atkārtojumos. "Tikai viens mačs nenoslēdzās ar plus vai mīnus viens. Visas cīņas bijušas spraigas un interesantas," speciālists pauda sarunā ar portālu Sportacentrs.com. "Esam principiālākie pretinieki. "Liepāja" atrodas nomaļus, dzīvo un trenējas paši par sevi. Mūsu dīķis ir mazs, cits citu pazīst, daļa pretinieku kādreiz ir spēlējuši "Kurbadā"."

Par "Mogo" rezultatīvāko spēlētāju regulārajā turnīrā kļuva Edgars Lipsbergs, kurš 26 spēlēs guva 26 vārtus un sakrāja 46 punktus. Jaunpienācējs ātri sapratis, cik daudz ir likts uz spēles: "Komandas biedriem pagājušās sezonas fināls atmiņā palicis labi - bija grūta sērija. Interesants duelis emociju ziņā. Abas vienības ir līdzīgas komplektācijas ziņā, lai gan "Kurbads" vairāk liek uzsvaru uz hokejistiem ar lielu pieredzi."

"Protams, ka gribam viņus uzvarēt svarīgās spēlēs. Nesanāca ne finālā, ne Latvijas Kausā, par ko izsētā pārsvara dēļ palicis īpašs rūgtums," norādīja "Kurbada" uzbrukuma līderis Gatis Gricinskis. Viņš sezonu pabeidza ar 47 punktiem, turklāt ar deviņu maču rezultatīvo sēriju. Kamēr sāncenši atpūtās, ogrēnieši ceturtdaļfinālā trīs spēlēs tika galā ar hokeja skolu "Rīga" - 7:2, 10:3 un 11:2.

"Noguruma nebūs. Jebkurš mačs ir labāks par treniņu un labāk palīdz sagatavoties nākamajām cīņām. Man patika," norādīja Gricinskis, kurš savāca septiņus punktus, atpaliekot no diviem komandas biedriem - Toma Hartmaņa un Jura Štāla. Komanda sajuta vārtu garšu un pārliecību, piebilda Ostošovs, un galvenais treneris arī atzīmēja, ka šajā laika posmā "Mogo" aizvadījis divus pārbaudes mačus.

Atšķirībā no regulārās sezonas, kad treniņi notikuši trīs reizes nedēļā, čempioni izslēgšanas maču priekšvakarā palielinājuši apgriezienus, laukumā dodoties katru dienu. "Strādājām pie taktikas, jo apmēram varam prognozēt, kā "Kurbads" spēlēs. Ieslidošanās, kā sagaidīsim pretinieku, aizsardzība, vairākums un mazākums - pieskārāmies visam," norādīja Lipsbergs.

Viņš pasvītroja "Mogo" galvenos plusus - labs vārtsargs un labs uzbrukums ar ātru pāreju no aizsardzības zonas. Savukārt galvenais treneris Oļegs Sorokins slavēja komandas garu, kas palīdzējis vairākkārt - nonākot iedzinējos, neviens nenodur galvu un nepadodas, bet turpina cīnīties. "Ir ticība sev un uzvarai," teica speciālists.

"Liela loma būs pašatdevei, saliedētībai, sagatavošanās procesam. Divas spēkos līdzvērtīgas komandas. Izšķiroša būs gan taktiskā sagatavotība, gan tas, kas notiks spēlētāju galvās," piekrita Gricinskis. Divos zaudējumos pret "Mogo" viņš savāca tikai vienu piespēli, bet trīs uzvarās atzīmējās ar trim vārtiem un četriem punktiem.

"No regulārās sezonas atmiņā palicis zaudējums ar 1:3. Laukumā dominējām, spēlējām ļoti labi, taču nevarējām gūt vārtus," atcerējās Sorokins. Toreiz par "Kurbada" vārtu drošību gādāja Andis Znatnajs, tomēr Ostošovs nebija gatavs atklāt, kurš vārtus sargās rīt. Komandai nevarēs palīdzēt aizsargs Artūrs Salija (deviņi punkti septiņās cīņās), kuram vienas spēles diskvalifikācija, taču laukumā būs uzbrukumu papildinājušie Artūrs Mickevičs (11 punkti piecos mačos) un Artjoms Karkotskis (astoņi punkti septiņās spēlēs), kuri ceturtdaļfinālu izlaida veselības problēmu dēļ.

Piektdien pulksten 18:30 Sportacentrs.com TV kanāla tiešraidē cīņa, kurā "Liepāja" uzņems Rīgas "Prizmu", bet sestdien pulksten 17:00 otrā pusfināla pāra otrā spēle - "Mogo" pret "Kurbadu". Abas spēles tiešraidēs būs skatāmas arī Sportacentrs.com portālā. Sportacentrs.com TV tāpat translēs lielu daļu pārējās pusfināla cīņas, sīkāka informācija par tiešraidēm sekos.

Par Sportacentrs.com TV kanālu:

Sportacentrs.com TV kanāls no 2016. gada 1. janvārā ir pieejams visā Latvijā bezmaksas apraidē. Ik mēnesi iespējams skatīties vairāk nekā 30 tiešraides dažādos sporta veidos, kā arī aktuālās intervijas ar Latvijas sportistiem un sporta dzīves cilvēkiem.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-17 15:11, pirms 8 gadiem
Šis būs labs!

     [+] [-]

, 2016-03-17 15:23, pirms 8 gadiem
Speciālais reiss uz halli nebūs no centra? Slinkums braukt ar mašīnu

  +1 [+] [-]

, 2016-03-17 15:25, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Speciālais reiss uz halli nebūs no centra? Slinkums braukt ar mašīnu
man liekas, mūsdienās uz Piņķiem tikt ar sabiedrisko nav baigo problēmu, pats neesmu mēģinājis, bet cik tur sanāk būt gandrīz vienmēr redzu kādu autobusu vai mikrobu

     [+] [-]

, 2016-03-17 15:28, pirms 8 gadiem
huy rakstīja: man liekas, mūsdienās uz Piņķiem tikt ar sabiedrisko nav baigo problēmu, pats neesmu mēģinājis, bet cik tur sanāk būt gandrīz vienmēr redzu kādu autobusu vai mikrobu
Tas nav tas, tad gan labāk braucu ar auto

     [+] [-]

, 2016-03-17 15:36, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tas nav tas, tad gan labāk braucu ar auto
ā, ja gribēju tip fanu busā, tad droši vien jāskatās Kurbada mājaslapa, twiters vai kas tāds

     [+] [-]

, 2016-03-17 16:55, pirms 8 gadiem
MOGO!!!