Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Favorīte "Liepāja" pret viesos neparocīgo Miļuna "Prizmu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Favorīte "Liepāja" pret viesos neparocīgo Miļuna "Prizmu"
Jānis Lukaševskis pret Egīlu Kalnu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas čempionāta hokejā pusfinālus ievadīs cīņa starp regulārā čempionāta uzvarētāju "Liepāju" un piektajā vietā finišējušo Rīgas "Prizmu". Izdevies uzvarēt četros no pieciem savstarpējiem dueļiem, tomēr kurzemnieki neslēpj, ka pretī būs neērts pretinieks, kas labi spēlē mājās. "Lielākā bēda - nevaram iemest. Ja ielaidīsim daudz, nav variantu," turpretī norādīja rīdzinieku vārtsargs Edgars Lūsiņš.

Uzvaru regulārajā čempionātā "Liepāja" garantēja pēdējos mačos, izcīnot piecas uzvaras pēc kārtas. Viens no panākumiem nāca izbraukumā pret Rīgas "Prizmu" - rezultatīvi trīs punkti par 9:6. Kurzemnieki ātri ieguva divu vārtu handikapu, taču no 24. līdz 26. minūtei ielaida trīs ripas pēc kārtas un nonāca iedzinējos, un panākums tika nodrošināts vien noslēdzošajā trešdaļā.

"Mājās ar viņiem iet vieglāk, bet izbraukums vienmēr ir smags un ar sliktu sākumu, vienmēr jāvelk ārā. "Prizma" ir neparocīgs pretinieks, lai gan esam favorīti. Pietiekami sabalansēts sastāvs - vārtsargs, uzbrucēji, kas var iemest, jaunie un pieredzējušie virs 30 gadiem," sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzīmēja "Liepājas" menedžeris Toms Strauss.

"Nepamet sajūta, ka ar viņiem varam spēlēt," norādīja pieredzējušais rīdzinieku vārtsargs Edgars Lūsiņš. "Liepājnieki nav sliktāki vai labāki par "Mogo" vai "Kurbadu", bet mums ir parocīgi, ka viņi spēlē pēc sistēmas, nevis valda anarhija. Arī "Liepāja" grib kombinēt, bet saspēles ir pārskatāmas. Kad iemetam daudz, ir iespēja aizķerties." Tomēr vārtsargs norādīja, ka galvenā būs aizsardzība.

"Mazāk ielaižam un vairāk iemetam - nosacījumi, pie kuriem rastos iespēja sērijā aizķerties. Ar rezultātu 9:7 labākajā gadījumā varam paņemt vienu spēli visā sērijā. Jābūt maziem rezultātiem. Tāpat mūsu lielākā bēda - nevaram daudz iemest. Ja ielaidīsim daudz, nav variantu," turpināja Lūsiņš, kurš palīdzēja "Prizmai" četrās spēlēs no tālākas cīņas izslēgt Jelgavas "Zemgale/LLU".

Lūsiņa pienesumu novērtēja arī Māris Diļevka, kurš ar 30 mačos sakrātajiem 54 punktiem kļuva par regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju: "Kad runāju ar jelgavniekiem, viņi atzīmēja, ka Lūsiņš ir iekarsis un spēlē labi. Grūti pārspējams vārtsargs ir bīstamākais ierocis izslēgšanas spēlēs."

"Prizmas" galvenais treneris Ēriks Miļuns tāpat atzīmēja, ka atbildības slogs spiedīs uz liepājnieku, nevis viņa padoto pleciem. "Protams, "Liepāja" būs pirmais numurs un daudz trumpju mums nav, taču resursu un iespēju robežās meklēsim pretlīdzekļus. Jau tagad varam teikt, ka sezona ir ar pozitīvu zīmi - tikām garām "Zemgale/LLU", kas sagādā gandarījumu," pauda speciālists, norādot, ka notiek nopietna gatavošanās - video analīze, papildus sausie treniņi. "Būsim fiziski, nevis centīsimies filozofēt. Ja nepelnīsim noraidījumus un izskriesim līdzi, varam aizķerties," piebilda Lūsiņš.

"Pieļauju, ka "Prizma" mums ir neparocīgākais pretinieks. Savā starpā runājām, ka viņu laukumā ir īpaša aura, tāpēc allaž ir grūti," norādīja Diļevka. Viņa apgalvojumam piekrita arī Strauss: "Pat grūti raksturot viņu spēles stilu. Aktīvs un gudrs hokejs. Jūtams, ka aiz muguras ir kārtīgs treneris. Pirms mačiem mēģinām saprast, pret kādu komandu spēlēsim, jo nekad nezinām."

Ceturtdaļfināls paprasījis vairāk spēku nekā komanda bija rēķinājusies, atklāja Lūsiņš. "Bija četras spēles piecās dienās. Tikai pēc sērijas atgriezās sajūta, ka esmu atpakaļ realitāte, jo karuselis bija liels. Ne visi spēlētāji regulāri nāk uz treniņiem, arī vidējais vecums mums ir krietni lielāks."

"Salīdzinot ar citām komandām, gatavojamies vienmēr - divi treniņi uz ledus plus trenažieru zāle. Pirms izslēgšanas spēlēm paskrējām ārā, lai izvēdinātu plaušas. Strādājam pie fiziskās kondīcijas, lai izdotos atjaunot un pacelt," sacīja Strauss. Viņš atklāja, ka komandas mērķis ir uzvarēt pirmajos divos mačos mājās. "Esmu pārliecināts, ka izbraukumā vienu no divām paņemsim."

Ja "Liepāja" vietu finālā izcīnīs mazāk nekā piecās spēlēs, izšķirošās sērijas ievadā nevarēs palīdzēt komandas kapteinis Dmitrijs Korņilovs, kurš regulāro sezonu pabeidza ar 26 punktiem 21 mačā. Viņam piespriesta piecu maču diskvalifikācija par dūrienu pretiniekam ar nūju.

Piektdien pulksten 18:30 Sportacentrs.com TV kanāla tiešraidē cīņa, kurā "Liepāja" uzņems Rīgas "Prizmu", bet sestdien pulksten 17:00 otrā pusfināla pāra otrā spēle - "Mogo" pret "Kurbadu". Abas spēles tiešraidēs būs skatāmas arī Sportacentrs.com portālā. Sportacentrs.com TV tāpat translēs lielu daļu pārējās pusfināla cīņas, sīkāka informācija par tiešraidēm sekos.

Par Sportacentrs.com TV kanālu:

Sportacentrs.com TV kanāls no 2016. gada 1. janvārā ir pieejams visā Latvijā bezmaksas apraidē. Ik mēnesi iespējams skatīties vairāk nekā 30 tiešraides dažādos sporta veidos, kā arī aktuālās intervijas ar Latvijas sportistiem un sporta dzīves cilvēkiem.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-17 16:59, pirms 8 gadiem
Neticu ka Prizmai ir varianti uzvarēt sēriju, bet principā ja izdosies ieķerties spēlēs, visādi var sagriezties, katrā ziņā vienu favorītu viņi apspēlēja, Liepājas rieksts gan ir daudz cietāks.