Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Bļugers: "Pavedienu pazaudējām otrās trešdaļas daudzo noraidījumu dēļ"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bļugers: "Pavedienu pazaudējām otrās trešdaļas daudzo noraidījumu dēļ"
Teodors Bļugers un Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latviešu centra uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas klubs Pitsburgas “Penguins” aizvadītajā naktī ar 1:3 savā laukumā piekāpās Vašingtonas “Capitals”. Bļugers, kurš tika pie rezultatīvas piespēles, norādīja, ka mača iznākums izšķīries otrajā trešdaļā.

“Bija sajūta, ka visu otro periodu spēlējām mazākumā. Nopelnījām trīs vai četrus noraidījumus, izturējām, bet pāris nomaiņas vēlāk vēl viens noraidījums un vēl viens mazākums. Ir grūti tikt pie iniciatīvas, kad visu laiku jāspēlē mazākumā. Savukārt pretinieks visu laiku bija uzbrukuma zonā. Grūti izdarīt spiedienu šādos apstākļos. Viņi pārņēma spēli, bet mēs vairs neatguvāmies,” zaudējuma iemeslus video konferencē pēc mača meklēja Teodors Bļugers.

Lai gan Vašingtonas “Capitals” visas ripas iemeta vienādos sastāvos, visi vārti tika gūti drīz pēc vairākuma beigām. Bļugers laukumā pavadīja 15:50 minūtes, no kurām 6:04 bija mazākumā. Starp “Penguins” uzbrucējiem tas bija otrais ilgākais laiks, Bļugeru par piecām sekundēm apsteidzot Brendonam Tanevam. Latviešu uzbrucējs asistēja Zakam Astonam-Rīsam komandas vienīgajos vārtos.

Viņš sezonu nevarēja sākt traumas dēļ, bet pēc atgriešanās ierindā Astons-Rīss bijis viens no spilgtākajiem “Penguins” hokejistiem, trīs mačos iemetot trīs ripas. “Viņš ieradās gatavs spēlēt. Fiziski spēcīgs, labi piesedz ripu, vienmēr meklē ceļu uz vārtiem. Nevaru nosaukt vienu iemeslu, kāpēc viņš spēlē tik labi - tā ir visu lietu kombinācija. Viņš to ir pelnījis,” par savu maiņas biedru teica Bļugers. Abi kopā spēlēja jau pagājušajā sezonā.

“Penguins” Austrumu divīzijas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, bet priekšā atrodas tieši “Capitals”. Izslēgšanas mačiem kvalificēsies četras labākās komandas. “Nedomāju, ka bija tā, ka nenovērtētu mača nozīmīgumu. Man šķiet, pirmajā periodā labi cīnījāmies, uzvarējām divcīņas. Otrā trešdaļa bija tā, kurā pazaudējām pavedienu, un trešajā periodā vairs to nedabūjām atpakaļ. Ja kāds nespēlē mazākumā, tad otrajā periodā bija mazs spēles laiks, izkrīti no ritma, un pēc tam ir sarežģīti dabūt atpakaļ pamatu zem kājām. Šajā divīzijā visas spēles ir grūtas,” teica Bļugers, kurš 14 spēlēs ticis pie astoņiem punktiem.