Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" spēkosies ar "Latgolu"

Jānis Pārums

"Celtnieks" spēkosies ar "Latgolu"
"Celtnieks Rīga"
Foto: GL Sports Photography

SynotTip handbola Virslīgā šajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas trīs spēles, no kurām centrālā būs Latvijas čempionu "Celtnieks Rīga" spēkošanās ar Ludzas "Latgolu".

"Celtnieks" un "Latgols" spēkosies sestdien plkst. 17:00 Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta kompleksā. Lai arī pirmo posmu veiksmīgāk noslēdza ludzānieši, izcīnot otro vietu, pozīciju zemāk atstājot Latvijas čempionus, otro posmu veiksmīgāk iesākuši rīdzinieki.

Pirmajā posmā "Latgols" uzvarēja abās savstarpējās spēlēs, apspēlējot rīdziniekus ar 33:31 savā laukumā un ar 28:24 izbraukumā. Tikmēr otrā posma sākumā "Celtnieks" spēka tikt pie pirmā panākuma savstarpējās spēlēs, izbraukumā uzvarot ar 22:20. Tiesa, šajā spēlē personisku iemeslu dēļ nepiedalījās ludzāniešu līderis Jānis Pavlovičs. Pēc jaunā gada Pavlovičs ir piedalījies tikai vienā spēlē.

"Latgols" otrā posma pirmajā aplī piedzīvoja trīs zaudējumus un šobrīd vadošajā četriniekā ar trim punktiem ieņem pēdējo pozīciju. "Celtnieks" savukārt iekrājuši sešus punktus, kas dod otro pozīciju. Pārliecinoša līdervienība ar 12 punktiem ir Dobeles "Tenax", kas gan oficiāli vēl nav nodrošinājusi pirmo vietu, taču ir tuvu tam, lai to sasniegtu. Tiesa, dobelnieki ir nodrošinājuši vietu pusfinālā, kur automātiski iekļūst divas labākās regulārā čempionāta vienības.

Tikmēr otrajā četriniekā tiek sadalītas ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu, kurā spēkosies komandas, kas izcīnījušas pozīcijas no trešās līdz sestajai (pirmā četrinieka 3. un 4. vieta, kā arī otrā četrinieka 1. un 2. vieta).

Svētdien otrajā četriniekā tika aizvadītas divas spēles. Vienā no tām plkst. 16:00 šobrīd otrajā pozīcijā esošā Vaiņode uzņems "Jūrmalas Sportu", kas atrodas pozīciju zemāk. Vaiņode izcīnījusi sešus punktus, kamēr Jūrmalai iekrāts par punktu mazāk. Savstarpējos dueļos nedaudz veiksmīgāk veicies jūrmalniekiem, kas uzvarēja abās pirmā posma spēlēs (34:33, 29:25), taču otrā posma pirmajā aplī uzvaru izcīnīja Vaiņode (30:24), un tieši tas vaiņodniekiem ļauj atrasties pozīciju augstāk.

Vēl vienā spēlē svētdien plkst.17:00 pastarīte ASK/LSPA uzņems otrā četrinieka līderi MSĢ/LAT-Hertz. Murjāņieši Latvijas čempionātā armijniekus pārspējuši visās trīs savstarpējās spēlēs (32:29, 39:33, 36:29). Šobrīd MSĢ/LAT-Hertz astoņiem punktiem ieņem līderpozīciju otrajā četriniekā, taču jāuzsver, ka murjāņieši Latvijas čempionātā piedalās bez vietas izcīnīšanas tiesībām un izslēgšanas spēlēs nepiedalās. Tādējādi par divām ceļazīmēm uz ceturtdaļfinālu otrajā četriniekā sacenšas pārējās trīs komandas, t.i. Vaiņode, "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA. Šobrīd tuvāk tam ir Vaiņode (6 punkti) un Jūrmala (5), tomēr ar arī armijnieki (3) ar veiksmīgu otrā posma otro apli var līdz tam aizsniegties.

UZZIŅAI: Turnīra otrajā posmā komandas tiek sadalītas divos četriniekos, kur vienā spēlē četras spēcīgākās, otrā četras vājākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem. Pirmajā posmā izcīnītie punkti netiek ņemti līdzi, taču tiek piešķirti atkarībā no ieņemtās vietas - pirmā posma labākā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā pozīcija ar trim, trešās vietas īpašniece ar diviem, bet ceturtā – ar vienu punktu. Identiski punkti tiek sadalīti arī otrajā četriniekā. Sīkāk par zspēles kārtību var lasīt šeit ŠEIT.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv