Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

papildināts Britu un Šveices kērlingistes spēlēs olimpisko spēļu pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Britu un Šveices kērlingistes spēlēs olimpisko spēļu pusfinālā
Lielbritānijas komanda pēdējā kārtā zaudēja Dānijai, bet konkurentu neveiksmes ļāva iekļūt pusfinālā
Foto: AP/Scanpix

Noslēgušās pēdējās divas Soču olimpisko spēļu sieviešu kērlinga turnīra kārtas. Pirmajā no tām svarīgu uzvaru cīņā par vietu pusfinālā guva Lielbritānijas izlase, kas pieveica mājinieci Krieviju, bet vakarā britu kērlingistes, neskatoties uz zaudējumu, iekļuva pusfinālā. Tajā vieta atradās arī Šveicei, kas izšķirošajā mačā uzveica Ķīnu.

11. kārta (rīta sesija)

Rīta sesijā notika trīs 11. kārtas spēles, kurās galvenā uzmanība tika pievērsta Ķīnas un Lielbritānijas izlasēm, kuras turpināja cīņu par iekļūšanu pusfinālā. Cerības nebija zaudējušas arī Japānas kērlingistes, kuras bija Ķīnas pretinieces šajā kārtā.

Spēle starp šīm abām Āzijas komandām iesākās ar līdzīgu cīņu. Piektajā endā Japāna otro reizi kopš pirmā enda ieguva divu punktu pārsvaru (5:3). Ķīnas izlase vienu punktu atspēlēja, bet ar to bija par maz. Devītajā endā Japānas kērlingistes guva vēl divus punktus, garantējot sev uzvaru. Japānietes šajā mačā bija pārākas ar rezultātu 8:5.

Interesanta cīņa izvērtās arī starp Lielbritānijas un Krievijas izlasēm. Pēc sestā enda rezultāts bija neizšķirts (3:3), bet astotajā skotu kērlingistes guva uzreiz četrus punktus, šķietami izšķirot mača likteni. Krievijas komanda nedomāja padoties, jau nākamajā endā atspēlējot trīs punktus un atliekot uzvarētāja noskaidrošanu uz 10. endu. Tajā Lielbritānija tika pie diviem punktiem, izcīnot svarīgu uzvaru ar rezultātu 9:6.

Tikmēr graujošu uzvaru turnīra tabulas lejasgala komandu cīņā izcīnīja Dienvidkoreja, kas mērojās spēkiem ar ASV. Korejietes jau pirmajā endā guva četrus punktus, bet pēc pirktā enda atradās vadībā ar 9:1. Šī spēle noslēdzās jau pēc septiņiem aizvadītiem endiem ar rezultātu 11:2.

12. kārta (vakara sesija)

Tiešās konkurentes uz vietu pusfinālā, kas pēdējā kārtā tikās savā starpā, bija Ķīnas un Šveices izlases. Šveicietes rīta sesijā nespēlēja, bet Ķīnas komanda piekāpās Japānai, kas arī turpina cīnīties par vietu pusfinālā.

Savstarpējo spēli lieliski sāka Šveices komanda, izvirzoties vadībā ar 4:0. Ķīnietes gan ātri prata atgriezties spēlē, trešajā endā atspēlējot divus punktus. Arī ceturtajā endā ķīnietes nospēlēja ļoti labi, sarežģīti izliekot savus akmeņus. Šveice savu pēdējo akmeni nespēja raidīt laukuma centrā, zaudējot vēl vienu punktu (4:3). Šveicietes revanšējās endu vēlāk, kad ar pēdējo akmeni spēja garantēt sev divus punktus, pēc pus spēles atrodoties vadībā ar 6:3.

Pēc līdzīgā cīņā aizvadītā sestā un septītā enda, astotajā endā Šveices kērlingistes izšķīra mača likteni, gūstot uzreiz trīs punktus. Ķīnas izlase centās, bet vairs nespēja atspēlēties, zaudējot šo maču ar rezultātu 6:10. Tas izrādījās liktenīgi, jo šī dueļa uzvarētāja garantēja sev vietu turnīra pusfinālā. Līdz ar to par medaļām turpinās cīņu Šveices valstsvienība.

Šveicietes uz ceturto vietu nobīdīja Lielbritānijas izlasi, kas pēdējā kārtā mērojās spēkiem ar Dāniju. Līdz šim nespējot realizēt vietu pusfinālā, uzvara Lielbritāniju pārstāvošajām skotu kērlingistēm bija ļoti nepieciešama. Spēli labāk iesāka Dānija, vēl sestajā endā atrodoties vadībā ar 4:3. Skotietes prata atspēlēties un pat izvirzīties vadībā ar 7:4. Dānietes nedomāja padoties un 10. endā izrāva neizšķirtu, kas nozīmēja ekstra endu. Lielbritānijas izlasei piederēja pēdējais akmens un viens no akmeņiem jau pirms pēdējā Dānijas komandas metiena bija labi aizslēpies vistuvāk laukuma centram. Dānijai izdevās ne vien uzlabot savu situāciju, bet arī izraut uzvaru ar rezultātu 8:7.

Pirmo vietu, nezaudējot ne spēli, saglabāja Kanādas kērlingistes, kuras pēdējā mačā tikās ar Dienvidkorejas valstsvienību. Korejietes maču sāka apņēmīgi, izvirzoties vadībā ar 4:1. Turpinājumā kanādietes pretiniecēm neļāva gūt ne punktu, izcīnot panākumu ar 9:4. Tikmēr Japānas cerības uz vietu pusfinālā izdzēsa Zviedrijas kērlingistes. Zviedrietes visa mača garumā spēlēja ļoti sekmīgi, svinot uzvaru ar rezultātu 8:4.

Dāmu kērlinga turnīrs

VValstsU-Z
1.Kanāda9-0
2.Zviedrija7-2
3.Šveice5-4
4.Lielbritānija5-4
5.Japāna4-5
6.Dānija4-5
7.Ķīna4-5
8.Koreja3-6
9.Krievija3-6
10.ASV1-8

     [+] [-]

, 2014-02-17 10:25, pirms 10 gadiem
Gaidāmas ārkārtīgi spraigas pēdējās kārtas spēles un pārspēles par tikšanu 1/2 finālā! Manas favorītes jau 1/2 finālā, bet Krievijai totāla izgāšanās! Krievijas kērlinga politika ir neizprotama un daudzās valstīs būtu nepieņemama, un te arī rezultāts!

     [+] [-]

, 2014-02-17 10:29, pirms 10 gadiem
Aizmirsu pieminēt, ka atšķirībā no bobsleja un kamaniņu trases, Krievijas kērlingisti nekādas priekšrocības neieguva, jo ledus tika sagatavots tikai pāris dienas iepriekš. Līdz ar to daudz objektīvāki un taisnīgāki rezultāti!

     [+] [-]

, 2014-02-17 10:41, pirms 10 gadiem
Nu tad beidzot izdevās laikā pamosties un noskatīties rīta sesiju dāmām

Cik gan strauji reizēm viss mainās kērlingā, tajā 8. endā pirms britu komanda ieguva izšķirošo pārsvaru abām komandām bija ļoti līdzīga situācija, bet ļoti neveiksmīgi tika izpildīts 6. akmens (Fomina), pēc tam neveiksmīgi nospēlēja arī skips (Sidorova), un Evai nekas cits neatlika kā ieslidināt akmeni mājā un dabūt 4 vieglus punktus. Vispār spēle sastāvēja no divām daļām, līdz pārtraukumam abas komandas kļūdījās visai reti, kļūdas varēja saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem, savukārt pēc pārtraukuma bija sajūta, ka spēle sastāv no kļūdām vien, un uzvarēja, kas kļūdījās mazāk. Sestajā endā bija situācija, kad komandas pa abām kopā sataisīja 6 kļūdainas epizodes pēc kārtas.

Amerikānietes šodien izskatījās, ka ir atnākušas uz spēli tikai tāpēc, ka bija uz to jāatnāk. 3. un 4. numuriem knaps 50% rādītājs, 4 akmeņi zaudēti uz sava pēdējā akmens, un lēmums paspiest roku jau pēc 6. enda.

     [+] [-]

, 2014-02-17 10:52, pirms 10 gadiem
Jā, ar to kērlings ir interesants, ka pēc ideāliem metieniem var sekot smagi kritieni un otrādi. Spēle ir gara un daudz kas ir atkarīgs no ledus stāvokļa izmaiņām, spēlētāju psiholoģiskā stāvokļa (pat viens neveiksmīgs metiens var kārtīgi iedot pa smadzenēm uz atlikušo spēli) un pretinieču spēju kontrolēt situāciju no savas puses.
Ar to šis sporta veids ir interesants, ka Tev ne tikai pašam ir jābūt labam, bet jāspēj radīt problēmas pretiniekam!

     [+] [-]

, 2014-02-17 20:45, pirms 10 gadiem
Nu bāc. Lielbritānija izlaida pēdējā endā no 7-4 (Evai neveiksmīgs pēdējais mēģinājums sanāca), pēc tam vēl zaudēja ekstra endā, kurā bija pēdējais akmens, un Zviedrijas vietā pusfinālā dabū pretī Kanādu. Nav labi Žēl arī, ka sanāca tāda situācija, ka nav taibreika, gribējās arī rītā damu kērlingu pačolēt.