Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals trīs setos nomoka "Challenger" spēlētāju Alundu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals trīs setos nomoka "Challenger" spēlētāju Alundu
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Rafaels Nadals iekļuvis otrajā finālā astoņu dienu laikā, sestdienas vakarā sasniedzot titula spēli Sanpaulu notiekošajā "Brasil Open" turnīrā. Pusfinālā Nadals pamanījās zaudēt setu ranga otrā simta spēlētājam Martinam Alundam – 6:3, 6:7(2), 6:1.

Nadals kādreiz bija biedējošs pretinieks uz māla. Tas laiks ir pagājis, tagad no Rafas nebaidās neviens, ieskaitot ranga otrā simta tenisistus. Kopš atgriešanās tūrē pēc septiņu mēnešu pauzes Nadals pārliecinoši nospēlēja tikai pirmos trīs mačus. Kopš tā laika Nadals spēlējis zemā līmenī.

Sestdien "Brasil Open" pusfinālā Nadals sacentās ar ranga 111. vietā esošo Argentīnas tenisistu Martinu Alundu, kurš pirms šīs nedēļas nebija uzvarējis nevienu maču ATP līmenī. Nadala slinkošana iedrošināja Alundu nekautrēties uzbrukt, un "Challenger" līmeņa tenisists to arī darīja pie katras mazākās iespējas.

Tieši Alunds pirmais tika pie breikbumbām, taču tās neizmantoja kļūdu dēļ. Paša vainas dēļ tika zaudēts pirmais sets. Nadals uzņemšanā darbojās ļoti pasīvi un kopumā spēlēja ļoti piesardzīgi, it kā baidoties atkal gūt savainojumu. Pirmā seta astotajā geimā Alundam pie savas serves četras nepiespiestās kļūdas (divi auti un divreiz iesists tīklā), kā rezultātā Nadals bez piepūles ieguva breiku. Nākamajā geimā Nadals savu servi noturēja uz nulles un setu pabeidza ar "eisu" – 6:3.

Nadals otrajā setā nospēlēja ļoti slikti un uzņemšanā spēja atrast tik vien intereses, lai uzvarētu trīs izspēles. Nadals setā uz māla seguma pret ranga otrā simta spēlētāju uzņemšanā spēja "paņemt" trīs punktus. Neiedomājami! Setā nebija nevienas breikbumbas, tāpēc tika spēlēts taibreiks. Tajā līdzīga spēkošanās bija pirmajās piecās izspēlēs. Pēc tam Alunds pretinieku apmuļķoja pie tīkla, vēlāk Nadalam dubultkļūda... Alunds Nadalu taibreikā sagrāva ar 7:2!

Tas ir tikai otrs sets, kuru Nadals kopš 2005. gada uz māla zaudējis tenisistam, kurš rangā atrodas ārpus Top 100. Pirms diviem gadiem Romā vienu setu (arī taibreikā) pret Nadalu spēja uzvarēt Paolo Lorenci.

Pēkšņi Nadalam bija jāspēlē trešais sets ar "Challenger" līmeņa pretinieku. Taisnības labad jāteic, ka Rafa pats nemaz neizskatījās pēc ranga pirmā desmitnieka un pat ne Top 50 spēlētāja. Spānis spēlēja vēl sliktāk nekā pagājušajā nedēļā Čīlē.

Nadals trešajā setā kortā izgāja daudz pozitīvākā noskaņojumā un otrajā geimā tika pie breika. Alunds nospēlēja sliktu geimu, to pabeidzot ar sitienu tīklā. Spānis tūlīt vēlreiz viegli noturēja savu servi, un skats uz tablo bija daudz patīkamāks – Nadals priekšā ar 3:0. Alunds trešajam setam nebija gatavs un turpinājumā ar kļūdām Nadalam uzdāvināja vēl vienu breiku. Rafa otro nedēļu pēc kārtas spēlēs finālā, šoreiz pusfinālu pārvarot ar izbīli – 6:3, 6:7(2), 6:1.

Nadals svētdienas finālā trešajā mačā pēc kārtas sacentīsies ar Argentīnas tenisistu – šoreiz viņam pretī stāsies pieredzes bagātais Davids Nalbandjans. Viņš ar 6:3, 7:5 apspēlēja Simonu Bolelli un iekļuva karjeras 24. vienspēļu finālā. Interesanti, ka Nalbandjans ar Nadalu šonedēļ kopā spēlēja dubultspēlēs, tajās gan aizvadot tikai vienu maču. Vairāk netika spēlēts, jo Nadals izstājās pārāk lielās slodzes dēļ.

Nalbandjanam pirmais fināls kopš pagājušā gada jūnija, kad viņš Londonā tika diskvalificēts par tiesneša savainošanu. Šobrīd ranga 93. vietā esošais Nalbandjans kādreiz mācēja spēlēt pret Nadalu, 2007. gadā uzvarot abu pirmās divas savstarpējās spēles. Kopš tā laika Nadals uzvarējis četrus mačus pēc kārtas, tiesa, trīs reizes minētajās četrās spēlēs Davids spēja no spāņa paņemt pirmo setu. Vienā no zaudētajām spēlēm Davidam bija piecas mačbumbas.

     [+] [-]

, 2013-02-17 00:32, pirms 11 gadiem
Nu nav vēl ne tuvu tas sniegums, ko no Rafas gaida. Alunds pat Challenger tūrē nav top vecis, setu tādam zaudēt nu galīgi nevajadzētu. Gribētos lai Rafa uzspēlē ar kautko nopietnāku, bet šie zemā kaluma ATP turnīri nedod tādu iespēju. Nevar kārtīgi redzēt uz ko Rafa šobrīd ir spējīgs un uz ko nē.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-17 00:36, pirms 11 gadiem
izskatās, ka džoko, marejam un federeram būs labas iespējas pacelt māla masterus un french open

  +2 [+] [-]

, 2013-02-17 01:21, pirms 11 gadiem
Nevajag jau dramatizēt šoreiz pusfinālu pārvarot ar izbīli

  +2 [+] [-]

, 2013-02-17 10:00, pirms 11 gadiem
kas zin- man liekas ka Nadals pašlaik neiespringst ar kvalitatīvu spēlēšanu ko no viņa gaida, bet mierīgi testē savu celi lai RG varētu bliezt uz pilnu klapi. Finālā taču tāpat ticis var teikt ar pusspēku, bet turnīrs nav tāds lai būtu jāraujas vaiga sviedros.