Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš par savu rezultativitāti: "Ar virknējuma biedriem izveidojusies ķīmija"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daugaviņš par savu rezultativitāti: "Ar virknējuma biedriem izveidojusies ķīmija"
Kaspars Daugaviņš. Foto: HC Vityaz

Kontinentālajā hokeja līgas (KHL) sestdienas mačā latviešu uzbrucēja pārstāvētais Podoļskas "Vityaz" izbraukumā uzvarēja Soču vienību - 2:1 papildlaikā. Kaspars Daugaviņš guva uzvaras vārtus. Latvietis nedižojas ar savu sniegumu un lielāko paldies saka komandas biedriem.

Kāds bija noskaņojams, kad septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām "Vityaz" bija iedzinējos? "Pats galvenais, ka pirmajā periodā neielaidām daudz ripu. Sākumā vispār nebijām gatavi. Teiksim tā: vārtsargs [Iļja Ježovs] mums ļāva palikt spēlē. Varēja būt arī 0:5 un mačs beigtos, bet vārtsargs mūs pavilka. Otrajā periodā sākām darboties mazliet aktīvāk. Trešajā jau spēlējām hokeju un skaitliskajā vairākumā spējām izlīdzināt rezultātu. Pēc tam papildlaikā bija "trīs pret trīs" hokejs," informē spēlētājs.

Kā izdevās gūt uzvaras vārtus [video]? "Saša Dergačovs lieliski uzvarēja iemetienā, atdeva atpakaļ aizsargam [Līnusam Hulstremam], mēs samainījāmies vietām, spēlētāji man iedeva mazu "tuneli" uz vārtiem, un tad es tur devos un metu."

Līdzjutēji raksta: ja nebūtu jūsu trijnieka DDT [Daugaviņš-Denforts-Tedenbijs], uzvaru neredzēt! "Es teiktu, ka šoreiz lielāko paldies jāsaka mūsu vārtsargam Iļjam Ježovam. Pirmajā periodā bija daudz momentu, bet vārtsargs mums ļāva palikt spēlē un deva iespēju cīnīties līdz beigām," norāda latviešu uzbrucējs.

Tagad uzlaboji savu KHL sezonas rezultativitātes rekordu. Katru gadu arvien labāk - kā tas tā sanāk? "Nu teiksim... Droši vien liels paldies jāsaka diviem lieliskajiem virknējuma biedriem [Džastins Denforts un Matiass Tedenbijs]. Viņi manu spēli padarījuši daudz vieglāku. Viņi ar ātrumu var izkārtot daudzas ripas. Treneris mūs liek kopā, ir izveidojusies ķīmija. Daudz dažādu faktoru, bet šis droši vien ir galvenais."

KHL sezonas rezultatīvākie spēlētāji

1.Tēmu Hartikainens ("Salavat Yulaev")51 (21+30)
2.Vadims Šipačovs ("Dynamo" M)51 (15+36)
3.Damirs Žafjarovs ("Torpedo")50 (18+32)
4.Stefans Da Kosta ("Ak Bars")47 (21+26)
5.Markuss Granlunds ("Salavat Yulaev")45 (21+24)
6.Dmitrijs Jaškins ("Dynamo" M)42 (30+12)
7.Džastins Denforts ("Vityaz")42 (16+26)
8.Kaspars Daugaviņš ("Vityaz")41 (15+26)

Izmantotie resursi:
HC Sochi