Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Latvieši aiz okeāna: Porziņģis bez Dončiča pret MVP, Bertāns viesosies Detroitā

Andrejs Siliņš

Latvieši aiz okeāna: Porziņģis bez Dončiča pret MVP, Bertāns viesosies Detroitā
Kristaps Porziņģis. Foto: mavs.com

Rītnakt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Dāvis Bertāns un Vašingtonas "Wizards" pulksten 2:00 viesos tiksies ar Detroitas "Pistons", bet Kristaps Porziņģis un Dalasas "Mavericks" izbraukumā 3:00 spēlēs pret pašreizējo līgas līdervienību Milvoki "Bucks", kuras rindās izcilu sniegumu demonstrē Jannis Adetokunbo. Nacionālajā hokeja līgā spēli aizvadīs Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".

Bertāns un "Wizards" vēlreiz mēģinās pieveikt "Pistons"

"Pistons" varētu nākties spēlēt bez vienas no savām zvaigznēm Bleika Grifina (vidēji 16,4 punkti, 4,6 atlēkušās bumbas, 3,3 rezultatīvas piespēles), kurš ceļgala savainojuma dēļ nav pilnībā gatavs spēlēt. Iepriekšējā mačā pret "Rockets" (115:107) Grifins otrajā puslaikā vairs nespēlēja, bet Detroitas komandai priekšā smags kalendārs - četras spēles nākamo sešu dienu laikā. Cita "Pistons" zvaigzne Andrē Dramonds (17,7 punkti, 16,6 bumbas, 2,9 piespēles, 1,8 bloķēti metieni) gatavs atgriezties ierindā. Labā līmenī Detroitas komandā spēlē arī kādreizējais drafta pirmais numurs un līgas MVP Deriks Rouzs (16,4 punkti, 6,0 piespēles).

"Pistons" sāka sezonu šausmīgi un, lai arī pēdējā laikā sniegums jūtami uzlabojies (piecas uzvaras pēdējās septiņās spēlēs), kopējā bilance aizvien ir negatīva (11-15, 9. vieta Austrumu konferencē). Īstā brīdī nāk mājas priekšrocības - no nākamajām sešām spēlēm piecas paredzētas savā laukumā. Arī šonakt, kad pretī stāsies "Wizards" (7-17, 12.). Vašingtonas komanda zaudējusi četras spēles pēc kārtas un astoņas no pēdējām desmit.

Viens no salīdzinoši retajiem šīs sezonas panākumiem tika izcīnīts tieši pret "Pistons" - komandām tiekoties 5. novembra naktī Vašingtonā, "Wizards" svinēja uzvaru ar 115:99. Toreiz Andrē Dramonds 15 punktiem pievienoja 24 bumbas, bet arī toreiz "Pistons" spēlēja bez Grifina. "Wizards" rindās toreiz 22 punktus guva komandas lielākā zvaigzne Bredlijs Bīls, bet Dāvis Bertāns trāpīja trīs no sešiem trīspunktniekiem, pievienojot deviņus punktus. Tagad Bertāns kļuvis par otro rezultatīvāko komandā, vidēji gūstot 15,4 punktus un izcīnot 4,6 bumbas. 27 gadus vecais latvietis aizvada karjeras labāko sezonu, un pēdējās desmit spēlēs vidēji guvis pat 18,7 punktus, trāpot 46,9% tālmetienu.

Pēc lieliskā snieguma mačā pret "Hornets" (32 punkti, 3p. 8/12) nākamajā mačā Dāvim klusāka spēle, trāpot vienu no sešiem trīspunktniekiem un pirmo reizi decembra mēnesī negūstot vismaz desmit punktus (iepriekšējās sešās spēlēs ne mazāk par 19 punktiem). Ņemot vērā komandas veikumu, Latvijā lielākā intriga saistībā ar Bertānu ir nevis komandas rezultāts, bet tas, vai Bertāns tiks pie pelnītās vietas Visu zvaigžņu spēles trīspunktnieku konkursā. Bertāns šosezon trāpījis 45,6% tālmetienu (8. rādītājs līgā), bet būtiskāk - vidēji mačā Dāvis trāpa 3,9 trīspunktniekus, kas ir dalīts otrais labākais rezultāts (tikpat Badijam Hīldam, vairāk tikai Džeimsam Hārdenam - 5,0). Vismaz vienu trejaci mačā Dāvis iemetis jau 14 mačos pēc kārtas.

Vai Porziņģis un "Mavs" apturēs "Bucks" izcilo sēriju?

Kristaps Porziņģis, aizvadot pirmo sezonu pēc ilglaicīgas izlaišanas, ieskrienas pamazām un pagaidām vidēji guvis 16,8 punktus, izcīnījis 8,9 bumbas un bloķējis 2,0 metienus (6. labākais līgā). Lai atgrieztos pamazām un pamatīgi, lieti noderēja Dalasas "Mavericks" saspēles vadītāja Lukas Dončiča statuss - slovēņu brīnumbērns demonstrējis MVP cienīga spēlētāja spēli, tomēr iepriekšējā mačā jau pašā sākumā guva savainojumu. Lai gan basketbolists neatgriezās laukumā, vēlāk izrādījās, ka savainojums nav pārāk nopietns, proti, nebūs vajadzīga ķirurģiska iejaukšanās, taču rehabilitācija prasīs aptuveni divas nedēļas. Dončiča prombūtnē Porziņģim atkal būs lielāka uzmanība gan no līdzjutējiem, gan no pretiniekiem.

Pretinieki šoreiz būs līgas labākā šī brīža komanda "Bucks", kas izcīnījusi jau 18 uzvaras pēc kārtas un līdz kluba rekordsērijas atkārtošanai atlikuši vēl divi panākumi. Vairāk uzvaru pēc kārtas "Bucks" izcīnīja tikai 1970./1971. gada sezonā, ko vēlāk noslēdza ar līdz šim vienīgā čempiontitula izcīnīšanu.

"Bucks" superzvaigzne Jannis Adetokunbo ir aktuālais līgas MVP un dara visu, lai pie šādas atzinības tiktu arī šosezon. Grieķijas izlases uzbrucējs vidēji mačā guvis 31 punktu, izcīnījis 12,8 bumbas, atdevis 5,3 piespēles, pārtvēris 1,3 bumbas un bloķējis 1,2 metienus. Milvoki komandai jāspēlē bez aizsarga Erika Bledso (15 punkti un 5,7 piespēles).

Porziņģis guva savainojumu tieši pret "Bucks" - 2018. gada 7. februāra naktī pēc bumbas trieciena no augšas pāri Adetokunbo piezemējoties saplēsa krusteniskās saites. Karjerā pret "Bucks" Kristaps vidēji guvis 15,1 punktu un izcīnījis 6,8 bumbas. "Mavericks" un "Bucks" šosezon šī būs pirmā savstarpējā spēle, otra paredzēta 30. marta naktī.

Vai Merzļikina "Blue Jackets" atkal sarūgtinās līgas līderus?

NHL rītnakt 2:00 spēlēs Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kas mājās uzņems vienu no labākajām izbraukuma spēļu komandām Vašingtonas "Capitals". Iepriekšējā mačā Merzļikinam tika uzticēta vārtu drošība, taču no pirmajiem astoņiem metieniem ielaida jau divus un pēc trešdaļas pārtraukuma vārtos neatgriezās. Komandas treneris Džons Tortorella pēc spēles norādīja, ka "Blue Jackets" šobrīd nevar atļauties dot tik lielu uzticības kredītu Merzļikinam.Proti, "Blue Jackets" ir 13. vietā Austrumu konferencē, par sešiem punktiem atpaliekot no astotajā pozīcijā esošās Ņujorkas "Rangers". Komanda piedzīvojusi divus zaudējumus pēc kārtas, seši zaudējumi pēdējās septiņās spēlēs un astoņi zaudējumi pēdējās desmit spēlēs.

Šī būs "Bljue Jackets" un "Capitals" otrā savstarpējā spēle pēdējo astoņu dienu laikā. Pagājušās nedēļas ievadā Kolumbusa svinēja panākumu viesos ar 5:2, un Jūnass Korpisalo "Blue Jackets" vārtos atvairīja 37 metienus. Tā bija piektā uzvara pret "Capitals" pēdējās sešās savstarpējās spēlēs. "Capitals" ar 53 punktiem ir NHL līdervienība, kas uzvarējusi nu jau divas spēles pēc kārtas. Zaudējums Kolumbusai pagājušonedēļ bija vienīgā neveiksme pēdējās deviņās spēlēs.

1 2 50 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2019-12-16 20:09, pirms 4 gadiem
6.25 😮 sajūta ka pret GSW spēlēs
Slēpts komentārs: Finklijs15
Slēpts komentārs: teamo
Slēpts komentārs: teamo

  -4 [+] [-]

, 2019-12-16 20:54, pirms 4 gadiem
Porzingis nospeles labi, bet komandai zagis. Bertans nospeles slikti, bet komanda uzvares. Elvis nespeles, un bus OT.

  -4 [+] [-]

, 2019-12-16 20:58, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Ir kāds redzējis dvēseļu puteni. Gribu nolādēt, bet nekur nevaru atrast
filmas neskatos jo no tām nav nekāda jēga. tev arī neiesaku, labāk izej kādus neklātienes kursus, piemēram kā labāk troļļot

  +2 [+] [-]

, 2019-12-16 21:15, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Ir kāds redzējis dvēseļu puteni. Gribu nolādēt, bet nekur nevaru atrast
Divi īsi teikumi, kas pierāda rakstītāja idiotismu. Un nekādi nav saprotams, kādēļ būtu jāvelta lāsti dvēseļu putenim, vai pat filmai "Dvēseļu putenis" ...

  +4 [+] [-]

, 2019-12-16 21:16, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Ir kāds redzējis dvēseļu puteni. Gribu nolādēt, bet nekur nevaru atrast
zinu ka nesapratīsi,bet kamēr rādīs kinoteātros,nedabūsi...tikmēr noskaties sev piemērotāku filmu ''ēzeļu uzpūtenis''!
Slēpts komentārs: teamo
Slēpts komentārs: teamo

  +1 [+] [-]

, 2019-12-16 21:33, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Uzpūsta baigā reklāma, bet apskatījos filmas rullīšus un man jau nepatīk, Rigas sargu stilā.
Rīgas sargi blakus nestāv. Filma izcila.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-16 21:45, pirms 4 gadiem
Finklijs15 rakstīja: KP 27PTS+9REB+4BLC Dalasai zāģis -12
Nav reāli, ja tik daudz sametīs punktus ,tad pārējos rādītājos varētu būt 2 REB + 1 BLC

     [+] [-]

, 2019-12-16 21:46, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Ir kāds redzējis dvēseļu puteni. Gribu nolādēt, bet nekur nevaru atrast
Sākumā paskaties Dvēseļu pļūteni 🤣🤣
Slēpts komentārs: teamo

  +3 [+] [-]

, 2019-12-16 22:27, pirms 4 gadiem
Teamo vari nolādēt pats sevi.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-16 22:30, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Ir kāds redzējis dvēseļu puteni. Gribu nolādēt, bet nekur nevaru atrast
Aizej bomzi uz kino.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-16 22:51, pirms 4 gadiem
adidzis rakstīja: Divi īsi teikumi, kas pierāda rakstītāja idiotismu. Un nekādi nav saprotams, kādēļ būtu jāvelta lāsti dvēseļu putenim, vai pat filmai "Dvēseļu putenis" ...
viņš grib nokačāt filmu savā kompī ne jau ar lāstiem nolādēt

  -3 [+] [-]

, 2019-12-16 22:52, pirms 4 gadiem
Kefirgalva rakstīja: viņš grib nokačāt filmu savā kompī ne jau ar lāstiem nolādēt
Nevar būt!!!
PS KP 20+ dabls un diezvai uzvara

  -4 [+] [-]

, 2019-12-16 23:07, pirms 4 gadiem
Kādreiz bija doma iestāties kulturas akadēmija, taču tur nesskatās ko tu proti, bet kāda tev ir izglītība. Idioti kaut kādi. Domā ja augstāks diploms tad uztaisīs labāku filmu, tāpēc cepa augšā tādas lažās kuras negribas skatīties un naudu tērēt.

     [+] [-]

, 2019-12-17 00:18, pirms 4 gadiem
Nez. Ja cilvēki saka, ka filma ir izcila, tad man šķiet ka viņa nav izcila. Kādus mēslu seriālus cilvēki skatās un saka, ka ir izcili, kaut kādus smirdīgus šovus, idiotisku mūziku klausās..manuprāt, filma ir uztaisīta vieglajam prātiņam kurš nevar izlasīt grāmatu ar daudz efektiem, lai liekās zajebis.

     [+] [-]

, 2019-12-17 00:45, pirms 4 gadiem
Problēma nav pati filma varbūt, jo ir spēcīgs scenārijs pēc Aleksandra Grīna romāna, bet kad redzu video treilerī, ka šajā drāmā ir atvēlēta arī loma Renāram Zeltiņam - tad es sapratu, ka filmu nevēlos redzēt, jo tas būtu tas pats, kas ''Saving Private Ryan'' atrast lomu priekš Jim Carey (Džimam Kerijam), vai Stifleram no ''Amercian Pie'' - Zeltiņš var spēlēt lomu kādā filmā kur vajadzīgs ir āksts, vai filma, kas ir galīgi nenopietna, bet mums režisori šobrīd ir ļoti švaki, kuri pat nesaprot, ka nevar dot lomas filmās cilvēkiem, kas neiet kopā ar drāmu, jo cilvēki sabiedrībā šos personāžus pazīst kā ākstus vairāk un līdz ar to arī filma sevi diskreditē!

  +2 [+] [-]

, 2019-12-17 00:50, pirms 4 gadiem
Ambrē rakstīja: Problēma nav pati filma varbūt, jo ir spēcīgs scenārijs pēc Aleksandra Grīna romāna, bet kad redzu video treilerī, ka šajā drāmā ir atvēlēta arī loma Renāram Zeltiņam - tad es sapratu, ka filmu nevēlos redzēt, jo tas būtu tas pats, kas ''Saving Private Ryan'' atrast lomu priekš Jim Carey (Džimam Kerijam), vai Stifleram no ''Amercian Pie'' - Zeltiņš var spēlēt lomu kādā filmā kur vajadzīgs ir āksts, vai filma, kas ir galīgi nenopietna, bet mums režisori šobrīd ir ļoti švaki, kuri pat nesaprot, ka nevar dot lomas filmās cilvēkiem, kas neiet kopā ar drāmu, jo cilvēki sabiedrībā šos personāžus pazīst kā ākstus vairāk un līdz ar to arī filma sevi diskreditē!
Tak viņa loma filmā ir burtiski tāda - āksts. Čalis, kas kompāniju izklaidē ar saviem jokiem. Viņa galvenais moments filmā ir, kur viņš nopiržās

     [+] [-]

, 2019-12-17 02:10, pirms 4 gadiem
Par Bertāna 10 trejačiem!

     [+] [-]

, 2019-12-17 02:14, pirms 4 gadiem

     [+] [-]

, 2019-12-17 02:43, pirms 4 gadiem
Assasinss' rakstīja: Tak viņa loma filmā ir burtiski tāda - āksts. Čalis, kas kompāniju izklaidē ar saviem jokiem. Viņa galvenais moments filmā ir, kur viņš nopiržās
draugi un tautieši mirst , jo nespēj nospiest gaili. Un tā līdz Cēsu kaujai. šāds puika nebija tipisks latvju kareivis. Rīgas sargus esmu noskatījies reizes 5.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-17 02:49, pirms 4 gadiem
Wizards nikni/kaujinieciski pēc 4 zaudējumiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-17 02:53, pirms 4 gadiem
DisCo rakstīja: Wizards nikni/kaujinieciski pēc 4 zaudējumiem.
Jā, arī Dāvis pēc vienas spēles klusēšanas ir atpakaļ, jau 10p. , t.sk. 3p. 2/2.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-17 02:54, pirms 4 gadiem
nevajag iecikleties uz garo tizlo, kurš ir apmaldījies savā karjerā. DB ir reāls championship value

     [+] [-]

, 2019-12-17 02:56, pirms 4 gadiem
Sundiya rakstīja: nevajag iecikleties uz garo tizlo, kurš ir apmaldījies savā karjerā. DB ir reāls championship value
troļļi mostas?

     [+] [-]

, 2019-12-17 03:21, pirms 4 gadiem
hehe, Powell un Smith jau 2x nobloķēja grieķi

     [+] [-]

, 2019-12-17 03:25, pirms 4 gadiem
Bertāna komandas īpaši spēles pirmā ceturtdaļa ļoti jaudīga- tikai viens spēlētājs no 8 realizēja savus mentienus ar zemāku precizitāti kā 100% turpinājums pieticīgaks. Ja kādiem noder, abu latviešu spēļu tiešraidēm var sekot līdzi arī te:

NBA.Wizards pret Pistons. Dalasa pret Bucks....

     [+] [-]

, 2019-12-17 03:29, pirms 4 gadiem
Porzinğis beidzot līmenī!

     [+] [-]

, 2019-12-17 03:37, pirms 4 gadiem
Laba ceturtdaļa Dalasai, un, ja ne vien daži samocīti metieni, tad varētu teikt, ka Kristapam tā bija lieliska.

     [+] [-]

, 2019-12-17 03:48, pirms 4 gadiem
Dalasai laikam tikai Marjanovic nevar 3pt iemest

     [+] [-]

, 2019-12-17 04:09, pirms 4 gadiem
Bloks un otrā galā danks....
1 2 50 komentāri