Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Kings" un "Wild" kopā iemet 13 vārtus; "Flames" provinces duelī pārspēj "Oilers"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"Kings" un "Wild" kopā iemet 13 vārtus; "Flames" provinces duelī pārspēj "Oilers"
Anže Kopitars un Adrians Kempe. Foto. USA Sports Today

Nacionālajā hokeja līgā aizvadītas vairākas regulārā turnīra spēles. Losandželosas "Kings" ar 7:6 pārspēja Minesotas "Wild", Ņujorkas "Islanders" ar 7:1 sagrāva Anaheimas "Ducks", savukārt dueli "Battle of Alberta" uzvarētājas godā pameta Kalgari "Flames".

Losandželosas "Kings" un Minesotas "Wild" duelī aizvadītajā naktī tika gūti 13 vārti. Maču uzvarēja "Kings", kas guva par vienu golu vairāk - 7:6. Šajā sezonā tā ir vārtu guvumiem bagātākā spēle.

• Uzvarētāju rindās ar trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Anže Kopitars. Karjeras laikā "Kings" rindās slovēnis aizvadījis 1213 spēles, kuru laikā iekrājis 1070 rezultativitātes punktus. Tādējādi viņš kļuvis par visu laiku trešo labāko "Kings" spēlētāju šajā rādītājā.

• Pirmos vārtus "Kings" kreklā guva Kevins Fiala. Tāpat viņam arī divas rezultatīvas piespēles. 26 gadus vecais šveicietis no 2018. gada līdz 2021./22. gada sezonai pārstāvēja tieši Minesotas "Wild".

Ņujorkas "Islanders" izcīnījusi pirmo uzvaru šosezon – savā laukumā ar 7:1 sagrauta Anaheimas "Ducks". Divi "Islanders" aizsargi atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem – Robins Salo un Skots Meifilds.

• Interesanti, ka Meifilds, kurš ir 30 gadus un vienu dienu vecs, ir tikai trešais "Islanders" aizsargs, kurš vismaz divus vārtus spēlē pirmo reizi karjerā guvis pēc 30 gadu robežas sasniegšanas. Savukārt situācija, kad divi aizsargi katrs guvuši divus vārtus, ir vien ceturtā reize komandas pastāvēšanas vēsturē.

• Otru zaudējumu šosezon piedzīvojusi Otavas "Senators", kuras fārmklubā spēlē latvietis Kristiāns Rubīns. Otava ar 2:3 piekāpās Toronto "Maple Leafs". Toronto savā laukumā Otavu uzvarējusi jau sešos mačos pēc kārtas.

• Panākumu aizvadītajā naktī izcīnījusi Lasvegasas "Golden Knights", kas ar 5:2 viegli pārspēja Sietlas "Kraken". Pirms noslēdzošajām 20 minūtēm Lasvegasa bija vadībā ar 5:0. "Golden Knights" sezonu iesākusi ar trīs uzvarām trīs mačos.

• Martins Džounss kļuvis par pirmo "Kraken" vārtu vīru, kuram izdevies atvairīt soda metienu. Aizvadītajā sezonā, kas bija komandas debijas sezona NHL, komanda ielaida vienīgo bullīti, kurš tika izpildīts spēles laikā.

• Aizraujošs mačs norisinājās starp Kalgari "Flames" un Edmontonas "Oilers". Pirmajā periodā Kalgari iekrāja trīs vārtu pārsvaru (4:1), otrajā "Oilers" divus vārtus atspēlēja, tomēr noslēdzošajās 20 minūtēs vārti netika gūti.

• Dueli starp "Oilers" un "Flames" dēvē par "Battle of Alberta", jo abas komandas nāk no Albertas provinces. Nazems Kadri kļuvis par astoto spēlētāju, kurš, šajā duelī piedaloties pirmo reizi, iekrājis vismaz divus punktus pirmajā periodā.

NHL regulārā sezona, 16. oktobris

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

SpēleRezultātsTrīs zvaigznes
Wild – Kings6:7Kempe (2+1); Kopitars (0+3); Zukarello (1+2)
Stars – Predators5:1Hincs (2+1); Otingers (96.7%); Robertsons (1+2)
Islanders – Ducks7:1Meifilds (2+0); Lī (0+3); Salo (2+0)
Capitals – Canadiens3:1Kempers (95.5%); Oušī (1+1); Suzuki (1+0)
Maple Leafs – Senators3:2Hols (1+0); Nīlanders (1+0); Žirū (1+1)
Devils – Red Wings2:5Nedeļkovičs (94.9%); Larkins (1+2); Čiarots (1+1)
Bruins – Coyotes6:3Grīrs (2+1); Koils (1+1); Folinjo (1+1)
Kraken – Golden Knights2:5
Sharks – Blackhawks2:5Lafertijs (2+1); Dikinsons (1+2); Džonsons (0+1)
Oilers – Flames3:4Skiners (23/23;100%); Stouns (1+2); Kadri (1+1)