Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Gilīss: "Pēc pagājušās sezonas esmu parādā faniem un visai "Dinamo" organizācijai"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gilīss: "Pēc pagājušās sezonas esmu parādā faniem un visai "Dinamo" organizācijai"
Koltons Gilīss. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubā Rīgas "Dinamo" atgriezies kanādiešu uzbrucējs Koltons Gilīss, kurš līdz oktobra vidum bija bez līguma un kurš divas iepriekšējās sezonas aizvadīja Latvijā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš norādīja, ka vairākas komandas no viņa pakalpojumiem atteikušās, jo bijušas bažas par savainojumiem, un tieši tāpēc Gilīss vēlas pārmācīt tos, kuri neticēja.

Runas par to, ka Koltons Gilīss varētu atgriezties Rīgas "Dinamo", parādījās pagājušās nedēļas otrajā pusē, un, runājot starp rindām, informāciju svētdien apstiprināja komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns. Kanādietis ielidoja vakar un uzreiz devās parakstīt līgumu, bet šodien viņš aizvadīja pirmo treniņu kopā ar komandu. Gilīss atgriešanās spēli aizvadīs šodien pulksten 19:00 pret Habarovskas "Amur", un viņš spēlēs vienā virknējumā ar Kevinu Klārku un Matiasu Mitinenu.

"Ielidoju divos pēcpusdienā, tad braucu kārtot darīšanas – līgums, darba atļauja, dažādas formalitātes. Gulēt gāju piecos vakarā, bet trijos naktī pamodos un centos aizmigt. Lai ko mēģināju, nesanāca. Paskatījos Netflix, palasīju, un tad jau gaidīju brokastis," teica Gilīss. Viņš gan piebilda, ka pirmās dienas pēc laika joslu maiņas ir vieglākas nekā nedēļas beigas.

"Esmu gatavs doties laukumā. Ļoti labi zinu lietas, ar kurām varu palīdzēt komandai, un tieši tām pievērsīšu papildus uzmanību. Galvenais – uzvarēt divcīņās. Mazās lietas vienmēr bijušas svarīgas tajā, kā spēlēju. Protams, centīšos palīdzēt arī ģērbtuvēs. Tik ļoti nevaru sagaidīt vakaru. Kopš mana pēdējā mača pagājis vairāk nekā gads, un esmu sajūsmā, ka varēšu atkal iet laukumā. Cerams, ka emocijas izdosies noturēt vēlamajās robežās," teica Gilīss.

Pērn viņš aizvadīja tikai sešas spēles un pie punktiem netika. Vispirms Gilīss savainojumā iedzīvojās sezonas otrajā spēlē un bija spiests izlaist mēnesi. Pēc atgriešanās ierindā kanādietis aizvadīja vēl četrus mačus, bet tas arī bija viss. Noslēdzošā bija izbraukuma spēle 5. oktobrī pret Podoļskas "Vityaz", kurā rīdzinieki zaudēja ar 1:4, Gilīsam uz ledus pavadot tikai 4:16 minūtes.

"Nenoliedzami – tas bija viens no smagākajiem laika posmiem dzīvē. Hokeju spēlēju kopš bērnības, un tik ilgu laiku izlaidis nebiju nekad dzīvē. Vasarā smagi strādāju, daudz slidoju un darbojos trenažieru zālē. Paldies visiem, kuri mājās palīdzēja. Esmu atveseļojies un gatavs. Gribu visu sezonu būt vesels, tikt pie punktiem, vienkārši izbaudīt hokeju un vēl ielikt kādu bortā," uzdevumus uzskaitīja Gilīss. Pēc lidojuma esot stīvas kājas, taču uzbrucējs sacīja, ka veselības ziņā viss ir vislabākajā kārtībā.

"Skatīties, kā citi spēlē, kamēr man nav līguma, bija smagi. Runāju ar vairākām komandām, bet visus biedēja mani savainojumi, viņi nebija droši par situāciju. Pirmkārt, esmu parādā faniem un Rīgas "Dinamo" organizācijai par pagājušo gadu. Otrkārt, gribu pierādīt, ka varu spēlēt. Cerams, ka došu pienesumu un palīdzēšu tikt izslēgšanas spēlēs. Sezonas sākums bijis labs, un tā jāturpina." Gilīss piebilda, ka, atrodoties mājās, skatījies pāris "Dinamo" mačus. "Bija skumji, jo pats šeit neatrados. Bet dzīve ir pārāk īsa, lai nebūtu laimīgs."

"Jau skatījāmies video no iepriekšējās spēles, īpaša uzmanība tika pievērsta sniegumam aizsardzības zonā. Vēlamies būt komanda, pret kuru mūsu zonā spēlēt ir ļoti grūti. Jā, man ir dots mazs laiks, lai pierastu pie jaunajām lietām, tāpēc būs vairāk jāpiedomā, taču hokejs visur ir diezgan vienāds – mainīt vari tikai pāris lietas, dažas sistēmas. Protams, pievērsīšu tam visam pastiprinātu uzmanību, bet vairāk par visu gribu iziet laukumā, izpriecāties un darīt to, ko mīlu," teica Gilīss.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-16 14:31, pirms 6 gadiem
Lai veicas...

     [+] [-]

, 2018-10-16 14:32, pirms 6 gadiem
Tad jau redzes,cerams daris to ko saka

     [+] [-]

, 2018-10-16 14:42, pirms 6 gadiem
Zinot kā šosezon KHL tiesā tiesneši, tad Koltonam vakara spēlē vismaz divi vai trīs noraidījumi garantēti!

  +1 [+] [-]

, 2018-10-16 15:01, pirms 6 gadiem
Redzēsim kā būs. Ja Gilīss būs tāds kā pirmā sezonā , tad ļoti labs papildinājums. Bažas rada viņa šībrīža sportiskā forma. Īsts cīnītājs Makmilana stilā tikai vājāks. Labs vārtu priekšā. Gilisa mīnuss - biežie nevajadzīgie noraidījumi.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-16 15:53, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Redzēsim kā būs. Ja Gilīss būs tāds kā pirmā sezonā , tad ļoti labs papildinājums. Bažas rada viņa šībrīža sportiskā forma. Īsts cīnītājs Makmilana stilā tikai vājāks. Labs vārtu priekšā. Gilisa mīnuss - biežie nevajadzīgie noraidījumi.
Pēc viņa teiktā esot izcilā fiziskajā formā, domāju, ka nemelo, jo diezvai Ankijs liktu šo kadru pēc viena treniņa esot viņam sliktā formā

Nezinu, manuprāt, papildinājums no tiem nelabākajiem, bet nu redzēsim, ceru, ka kļūdos

  -1 [+] [-]

, 2018-10-16 17:38, pirms 6 gadiem
nu tad ej laukumā un izp_s visu, kas kustās

     [+] [-]

, 2018-10-16 17:54, pirms 6 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Pēc viņa teiktā esot izcilā fiziskajā formā, domāju, ka nemelo, jo diezvai Ankijs liktu šo kadru pēc viena treniņa esot viņam sliktā formā

Nezinu, manuprāt, papildinājums no tiem nelabākajiem, bet nu redzēsim, ceru, ka kļūdos
Tā forma var būt mānīga. Dzieris, atnākot uz RD arī stāstīja, ka ir top formā. LDZ kausā un pirmajos mačos tā arī izskatījās. Pēc tam - ar katru maču lēnāk un lēnāk. Par to, ka papildinājums ne no labākajiem piekrītu, lai arī, visādi var gadīties. Komandai tieši trūkst džeka- cīnītāja, ar spēju iemest šad tad. Skvorcovs tāds bija tikai 1 sezonu, Bičevskis prom, Makmilans traumēts. Savā pirmajā gadā Gilīss tieši bija tas, kas var gan iemest, gan nosegt, gan piespēli iedot, gan savējo aizstāvēt...