Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Denvera vēlreiz atspēlējas no 1-3, sakauj "Clippers" un iekļūst Rietumu finālā

Rolands Eliņš

Denvera vēlreiz atspēlējas no 1-3, sakauj "Clippers" un iekļūst Rietumu finālā
Nikola Jokičs un Džamals Marejs svin uzvaru. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas Rietumu konferences finālā iekļuvusi Denveras „Nuggets”, kas šonakt trešo reizi pēc kārtas pārspēja Losandželosas „Clippers” (104:89) un sērijā uzvarēja ar 4-3. Džamals Marejs guva 40 punktus, bet Nikola Jokičs izcēlās ar iespaidīgu „triple-double”. Savukārt Austrumu konferences pirmajā finālspēlē „Heat” papildlaikā ar 117:114 pārspēja Bostonu.

Denveras „Nuggets” Rietumu konferences finālu sasniegusi pirmoreiz kopš 2009. gada, kad komandas priekšgalā vēl bija Karmelo Entonijs un Čonsijs Bilapss, un arī šoreiz konferences finālā būs jāspēlē pret „Lakers”. Denveras komanda parādījusi spēcīgu raksturu, kļūstot par pirmo komandu NBA vēsturē, kas divreiz vienā „play-off” atspēlējusies no deficīta 1-3. Pirmajā kārtā „Nuggets” uzvarēja trīs izdzīvošanas spēlēs pret Jūtas „Jazz”, bet tagad trīsreiz pēc kārtas neļāva ar uzvaru sēriju pabeigt par favorīti uzskatītajai „Clippers” komandai.

„Clippers” šis ir smags trieciens, jo iepriekšējā vasarā komanda tika pamatīgi pārbūvēta, uzsvaru liekot uz superzvaigžņu Kavai Lenarda un Pola Džordža piesaistīšanu. „Clippers” pirmajā kārtā pieveica Kristapa Porziņģa pārstāvēto „Mavericks” un bija ļoti tuvu, lai konferences finālā izveidotu Losandželosas derbiju, taču sezonas izšķirošajā spēlē zaudēja Denverai gandrīz visos basketbola elementos.

Pēc līdzvērtīga pirmā puslaika „Nuggets” trešajā ceturtdaļā pamatīgi nobremzēja „Clippers” uzbrukumu, ielaida tikai 18 punktus un izvirzījās vadībā 82:74. Denverai bija liels pārsvars zem groziem (53:37), par ko parūpējās Nikola Jokičs, viens pats savācot 22 atlēkušās bumbas, Denvera bija daudz precīzāka metienos, par ko parūpējās Džamals Marejs, trāpot sešus tālmetienus, kas bija divas trešdaļas no visas „Clippers” komandas iespētā.

Pēdējā ceturtdaļā „Clippers” tā arī vairs netika tuvumā, un Denvera bija uz viļņa, iegūstot arī 20 punktu pārsvaru. Spēles beigās tika svinēta uzvara ar 104:89, otro reizi pēc kārtas neļaujot „Clippers” iemest vairāk nekā 100 punktus. Regulārajā sezonā „Clippers” vidēji spēlē guva 116.3 punktus.

Marejs sērijas septītajā spēlē guva 40 punktus, trāpot 15 no 26 metieniem no spēles. Jokičs iemeta 16 punktus un savāca „triple-double” (22 atlēkušās bumbas, 13 rezultatīvas piespēles), viņam arī trīs bloki un divas pārtvertas bumbas. Jokičs kļuvis par pirmo NBA vēsturē, kurš "play-off" sērijas septītajā spēlē ticis pie "triple-double" ar vairāk nekā 20 atlēkušajām bumbām.

„Clippers” komandā neierasti pieticīga spēle tās līderiem – rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Montrezls Harels, bet Lenards un Džordžs kopā aizmeta garām 28 no 38 metieniem no spēles, gūstot attiecīgi tikai 14 un desmit punktus, turklāt viņi abi kopā svarīgajā otrajā puslaikā guva tikai piecus punktus.

Tikmēr Austrumu konferencē jau sācies fināls, un savu uzvaru gājienu turpinājusi Maiami „Heat”, ar 117:114 pārspējot „Celtics”, izvirzoties sērijā vadībā ar 1-0. Uzvarētājs tika noskaidrots papildlaikā, kura pēdējās sekundēs Džeisons Teitums bija ceļā uz grozu, lai panāktu neizšķirtu, taču viņa spēcīgo danku iespaidīgi bloķēja Bams Adebajo. Viņš pats tika pie bumbas un pēc tam varēja stāties uz soda metienu līnijas. Lai arī Adebajo trāpīja tikai vienu no diviem soda metieniem, atlika vairs tikai divas sekundes, kurās trīs punktu pārsvars tika nosargāts.

Teitums „Celtics” rindās guva 30 punktus un savāca 14 atlēkušās bumbas, kā arī guva svarīgu punktu pamatlaika beigās. Ar 26 punktiem viņam palīdzēja Markuss Smārts, kurš trāpīja sešus tālmetienus. Maiami sastāvā centra spēlētājs Adebajo izcēlās ar 18+6 un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr rezultatīvākais bija Slovēnijas aizsargs Gorans Dragičs, kurš sameta 29 punktus. Vēl 20 punktu robežu pārsniedza Džimijs Batlers (20+5+5) un Džā Krauders (22 punkti).

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com

1 2 40 komentāri
Slēpts komentārs: teamo

  +5 [+] [-]

, 2020-09-16 07:47, pirms 4 gadiem
Vienkārši perfekta NBA nakts!!!!! Bams pēdējā epizodē kārtīgi piesmej Teitumu,bet Džokičs&Marejs noliek pie vietas iedomīgos kleperus! Diena jau ir izdevusies!
Slēpts komentārs: teamo

 +10 [+] [-]

, 2020-09-16 07:49, pirms 4 gadiem
Džordžs: "Nekādas panikas nav. Mums septītajā spēlē ir lieliskas izredzes"
Nekādu izredžu...skaisti ierija sēriju

  +6 [+] [-]

, 2020-09-16 07:54, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Jokics- baltais vienradzis, 13 piespēles un spēlē tajā pašā pozīcija kurā Podriņķis. Podriņķim ir 0 piespēles. Neticami savtīgs un nelietderīgs spēlētājs.
Lūdzu izdzēsies

  +3 [+] [-]

, 2020-09-16 08:01, pirms 4 gadiem
Super, tas tieši bija vajadzīgs!👍

  +2 [+] [-]

, 2020-09-16 08:08, pirms 4 gadiem
Iznāk un nospēlē kā reālas miskastes uz pēdējo sērijas spēli.Tas laikam ir Klipers DNS

  +1 [+] [-]

, 2020-09-16 08:09, pirms 4 gadiem
Bija baža ka tiesneši vilks Klipperus. Izpaudās Kliperiem laba centra trūkums. Un nekrita nekas...Bostonai pārāk īss soliņš.

  +8 [+] [-]

, 2020-09-16 08:17, pirms 4 gadiem
Jokičs - izcils špīleris. Būtībā prātam neaptverams. Jo pēc izskata - garš baltais speķītis, bet spēli jūt labāk par 99 pročiem nigerīšu.

     [+] [-]

, 2020-09-16 08:21, pirms 4 gadiem
Nekāda panika.... Nākamgad, vai aiznākamo.

Patīk, kā Deims un CJ troļļo šitos.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-16 08:26, pirms 4 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Jokičs - izcils špīleris. Būtībā prātam neaptverams. Jo pēc izskata - garš baltais speķītis, bet spēli jūt labāk par 99 pročiem nigerīšu.
Kur tanu speķīts, nodzinis jau!

     [+] [-]

, 2020-09-16 08:27, pirms 4 gadiem
wizinjsh rakstīja: Nekāda panika.... Nākamgad, vai aiznākamo.

Patīk, kā Deims un CJ troļļo šitos.
Reāli troļļo
Beverlijs pareģoja nākotni pasakot Cancun on 7

  +1 [+] [-]

, 2020-09-16 08:27, pirms 4 gadiem
Pirmo, ko būtu jāatlaiz, ir Doks, sakat ko gribat, bet cits treneris šos gadus ar tādiem stāriem, sen būtu titulu dabūjis, bet te auklējas ar viņu. Bet tagad jājūt līdz Den, lai pārsteidz LAL. Kas būtu saldāks, ja LJ zaudētu konf finālā

 +12 [+] [-]

, 2020-09-16 08:28, pirms 4 gadiem
Lāāāāābs! Raugoties no Mavs skatu punkta, tas tikai pierāda, ka sērija pret Clippers patiesībā bija ņemama. Kliperi parādīja sevi kā izcili dezorganizēta komanda ar atsevišķiem īpaši pretīgiem un egostiskiem indivīdiem.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-16 09:03, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: Pirmo, ko būtu jāatlaiz, ir Doks, sakat ko gribat, bet cits treneris šos gadus ar tādiem stāriem, sen būtu titulu dabūjis, bet te auklējas ar viņu. Bet tagad jājūt līdz Den, lai pārsteidz LAL. Kas būtu saldāks, ja LJ zaudētu konf finālā
par Doku piekr'itu... dod šim, ko gribi rezultāts viens...
bet par LAL.. salīdzinoši viegli viņiem ir gājis, būs vairāk spēciņa un sakarā ar īso sezonu LJ vispār atpūties... līdzvērtīgāk būs Bostona ar Maiami

  -4 [+] [-]

, 2020-09-16 09:05, pirms 4 gadiem
večukiņš rakstīja: Vienkārši perfekta NBA nakts!!!!! Bams pēdējā epizodē kārtīgi piesmej Teitumu,bet Džokičs&Marejs noliek pie vietas iedomīgos kleperus! Diena jau ir izdevusies!
nebutu dallasai tads iedomigs ponchiks cleperi nemaz nebutu tikushi lidz denverai

     [+] [-]

, 2020-09-16 09:07, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: Pirmo, ko būtu jāatlaiz, ir Doks, sakat ko gribat, bet cits treneris šos gadus ar tādiem stāriem, sen būtu titulu dabūjis, bet te auklējas ar viņu. Bet tagad jājūt līdz Den, lai pārsteidz LAL. Kas būtu saldāks, ja LJ zaudētu konf finālā
tagad tik atliek ceret uz basketbola saldoedienu miami pret denveru finala

  +6 [+] [-]

, 2020-09-16 09:08, pirms 4 gadiem
Jokičs ir monstrs !! Denvera ir lieliska komanda, kas augstprātīgos Clippers spēlētājus Lenradu un Morisu.. Lieliska sērija no Denveras puses.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-16 09:18, pirms 4 gadiem
Vnk izcili.
George - kontrolējam spēli,nekādas panikas nav.
Tas nekas, ka no 3-1, tagad 3-3.
Kā var kko tik stulbu pateikt.
+ tagad visi apskatnieki runās, par to, ka tas ir lāsts, ka kliperi nekad nav pārvarējuši konferenču pusfināla kārtu.
SPIEDIENS uz LAC tiešām iespaidīgs. George un Kawai zem tāda spiediena vēl nav spēlējuši.

Tas bija mans komentārs pie iepriekšējā raksta, kur George NAV NEKĀDAS PANIKAS, VISU KONTROLĒ.

Bet par šodienu.
Pirmām kārtam, apsveicu LAC ar zaudējumu. Pelnīts zaudējums, kas parāda kas ir Kawai kā līderis/labākais spēlētājs pasaulē/AR KILLERA INSTINKTU un t.t.., kas ir george kā spēlētājs WIN or GO HOME brīžos, un kas ir komandas KODOLS/DZINĒJS (lu wil, pat.bev, montrezl).
Kā jau teicu augstāk, zem tāda spiediena kawai nav bijis un ir apdirsies (tas pats par george).
NE smakas no mentālā spēka.
Zaudēt conference semis DENVERAI esot vadībā 3-1... cmoon.
ES domāju, no šī brīža george iesauka būs nevis - PG , bet - NO PANIC.
Bet kawai - nevis KLAW, bet CLOUN.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-16 09:27, pirms 4 gadiem
Bet par DENVER.
Tiešām smuka komanda ar labu ķīmiju un veselīgu atmosfēru iekšienē.

JOKER - ir pārgājis NEXT level. Parāda, kā var palīdzēt komandai jebkā savādāk, ja metiens īsti neiet, vai ja sedz pa 2. Novēlu VESELĪBU un vēlreiz VESELĪBU.

Murray - šajā sezonā ir NENORMĀLI pielicis klāt pārliecībā. Tas tiešām ir WOW. Tas ir next ALL STAR. Novēlu VESELĪBU un vēlreiz VESELĪBU.

Pa lielam, will barton atpakaļ, varbūt kādu snaiperi klāt, un nākošgad var iet pēc titula , ja saglabās komandas kodolu ( PAR ar visu MILSAP ) , kurš var būt labs, tikai jādabū atpakaļ pārliecība.

Bet kas attiecās uz sēriju pret LAL... Man šķiet, ka varētu pacīnīties, bet kā tik spēku būs par maz, pēc izspēlētām 2 sērijām pa 7 spēlēm

Pats personīgi par LAL, šī ir izcila iespēja pacelt titulu.

     [+] [-]

, 2020-09-16 09:30, pirms 4 gadiem
Nesimpātiskā moru blice saņēma to,ko bija pelnījusi. Psiholoģiski viņus Jokičs,Marejs&Co iznīcināja,bet bez rupjībām..

  +1 [+] [-]

, 2020-09-16 09:38, pirms 4 gadiem
Njā,Denvera normāli nobliezosi PO, bet vai pietiks spēka pret Lakers

  +3 [+] [-]

, 2020-09-16 09:40, pirms 4 gadiem
JackDaniel rakstīja: Lūdzu izdzēsies
nekustini sūdu, sāks smirdēt.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-16 09:41, pirms 4 gadiem
striker rakstīja: Nesimpātiskā moru blice saņēma to,ko bija pelnījusi. Psiholoģiski viņus Jokičs,Marejs&Co iznīcināja,bet bez rupjībām..
Viņi paši sevi bez visas Denveras palīdzības psiholoģiski iznesa..Spēlētu no pirmās svilpes līdz pēdējai tad būtu uzvarējuši sēriju bez lielām problēmam.Paši uzvarētas spēles vienkārši atdeva Denverai.Viens un tas pats stāsts ar Mavs sēriju..

     [+] [-]

, 2020-09-16 10:18, pirms 4 gadiem
Dokam jākrāmē čemodāni. PlayoffP arī jāstaigā pie psihologa nevis maukas jādrāž

  +1 [+] [-]

, 2020-09-16 10:29, pirms 4 gadiem
Katastrofāls sezonas iznākums priekš Clippers komandas.

Visu vēl jo žēlīgāku padara fakts, ka:

1) Džordžam un Leonardam jau nākošgad ir - Player option;
2) Šogad līgums beidzas: Morisam un Harelam;
3) Līdz 2027.gadam nav drafta piku.

Komandas ķīmija ir pielīdzināma nullei.
Te Tev nu bija Leonarda "load management".

     [+] [-]

, 2020-09-16 10:46, pirms 4 gadiem
baigās aizdomas, ka lielākais korekciju ieviesējs bija covid19, burbulis darīja savu un veterānu LAC komanda neizturēja spiedienu.
Apsveicu Denveru ar lielisku komandas sniegumu.

Baidos, ka konferences finālā spēku pietrūks un uzvarēs LAL

     [+] [-]

, 2020-09-16 11:12, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: nebutu dallasai tads iedomigs ponchiks cleperi nemaz nebutu tikushi lidz denverai
Nebūtu dalasai mvp kandidāts Luka, viņi pat tuvumā nebūtu ploviem

  -2 [+] [-]

, 2020-09-16 11:16, pirms 4 gadiem
driven rakstīja: Vnk izcili.
George - kontrolējam spēli,nekādas panikas nav.
Tas nekas, ka no 3-1, tagad 3-3.
Kā var kko tik stulbu pateikt.
+ tagad visi apskatnieki runās, par to, ka tas ir lāsts, ka kliperi nekad nav pārvarējuši konferenču pusfināla kārtu.
SPIEDIENS uz LAC tiešām iespaidīgs. George un Kawai zem tāda spiediena vēl nav spēlējuši.

Tas bija mans komentārs pie iepriekšējā raksta, kur George NAV NEKĀDAS PANIKAS, VISU KONTROLĒ.

Bet par šodienu.
Pirmām kārtam, apsveicu LAC ar zaudējumu. Pelnīts zaudējums, kas parāda kas ir Kawai kā līderis/labākais spēlētājs pasaulē/AR KILLERA INSTINKTU un t.t.., kas ir george kā spēlētājs WIN or GO HOME brīžos, un kas ir komandas KODOLS/DZINĒJS (lu wil, pat.bev, montrezl).
Kā jau teicu augstāk, zem tāda spiediena kawai nav bijis un ir apdirsies (tas pats par george).
NE smakas no mentālā spēka.
Zaudēt conference semis DENVERAI esot vadībā 3-1... cmoon.
ES domāju, no šī brīža george iesauka būs nevis - PG , bet - NO PANIC.
Bet kawai - nevis KLAW, bet CLOUN.
Lai nu ko tu noliktu, bet kawhi ar saviem gredzeniem un finals mvp jau nu tiešām nav nekas jāpierāda. Un beidz izcelt individuālus vārdus, trieku var dabūt lasot tavus tekstus.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-16 11:41, pirms 4 gadiem
Sākumā fnaoju par LAC, bet pēc Harela, Beverlija, Morisa un Džordža izdarībām patīkami ka Den paņēma

     [+] [-]

, 2020-09-16 11:46, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Lai nu ko tu noliktu, bet kawhi ar saviem gredzeniem un finals mvp jau nu tiešām nav nekas jāpierāda. Un beidz izcelt individuālus vārdus, trieku var dabūt lasot tavus tekstus.
Kawhi ar saviem gredzieniem? Tie tik tiešām viņam ir divi. BET!

Run ir par tagatni, ja neesi pamanījis. tas tā kā būtu viens... otrs...
IR KO pierādīt, jo NU TĀ ir viņa komanda, kas tika būvēta ap viņu.
Tā ir situācija, kad viņš nu tik tiešām PIRMO reizi ir KOMANDAS līderis, un pavisam cits atbildības slogs.
SPURS laikos to slogu dalīja ar DUNKAN, PARKER, GHINOBILI (kas ir IZCILI splēlētāji).
RAPTORS - no viņa neviens NEKO negaidīja. Viņš vnk spēlēja + NENORMĀLĀ veiksme (ka durant un thompson) traumējās.

Šo dienu vel ilgi cels visos sporta kanālos un tagad varēsim vērot, vai viņš tiks galā ar ŠO SLOGU un NENORMĀLĀKO uzmanību, jo tagad KRITIKAS katru gadu BŪS VĒL vairāk, jo visi tik runās par to, vai viņš spēs kko izdarīt/pierādīt....

  +1 [+] [-]

, 2020-09-16 11:52, pirms 4 gadiem
wow. Jokič ir kaut kas nesaprotams, lēns, knapi skrien Bet viņš laikam arī redz visu palēninājumā, tas ir apbrīnojami, kā var vienmēr visu darīt pareizi.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-16 11:54, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: nebutu dallasai tads iedomigs ponchiks cleperi nemaz nebutu tikushi lidz denverai
Ej taču vienreiz nošaujies heiteri.

     [+] [-]

, 2020-09-16 12:36, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: wow. Jokič ir kaut kas nesaprotams, lēns, knapi skrien Bet viņš laikam arī redz visu palēninājumā, tas ir apbrīnojami, kā var vienmēr visu darīt pareizi.
Šis ir labs video par šo tēmu!
https://www.youtube.com/watch?v=0rq...

     [+] [-]

, 2020-09-16 13:18, pirms 4 gadiem
šeit jau nu Dokam vajadzētu uzņemties atbildību un iet prom. Pie 3-1 ar tādu sastāvu tā noliet ir trenera atbildība
1 2 40 komentāri