Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolistes cieš sakāvi pret spēcīgo Itāliju

Rolands Eliņš

Latvijas volejbolistes cieš sakāvi pret spēcīgo Itāliju
Latvijas sieviešu volejbola izlase
Foto: Volejbols.lv

Latvijas sieviešu volejbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla sākumā cieta sakāvi pret titulēto Itālijas izlasi, pārliecinoši zaudējot visos trīs setos (12:25, 15:25, 6:25).

Latvijas izlase turnīru Ukrainā sāka ar spēli pret favorīti Itāliju, kas piedalījusies jau piecās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Itālijas sieviešu izlase sasniegusi pusfinālus trijos no pēdējiem četriem pasaules čempionātiem un ir divkārtēja Eiropas čempione.

Itālietes savu pārākumu izteiksmīgi pierādīja jau pirmajā setā, uzvarot to ar 25:12. Otrajā setā Latvijas sieviešu izlasei izdevās sarūpēt jau līdzvērtīgāku cīņu, un vēl seta vidū Itālijas pārsvars bija minimāls, taču beigās arī šoreiz intrigas nebija, un 25:15 Itālijas labā. Trešā seta sākumā Itālija izvirzījās vadībā 16:3, kas noveda pie uzvaras setā ar graujošo 25:6 un 3:0 visā mačā.

Latvijas izlasē ar astoņiem punktiem rezultatīvākā bija Inese Jursone, bet četrus punktus guva Jana Jaudzema. Itālietēm savukārt ar visvairāk punktiem izcēlās Paola Egona, bet jāatzīmē, ka mača gaitā Itālijas izlasē laukumā iznāca teju visas rezervistes.

Vēl šajā grupā ir arī Ukrainas un Austrijas izlases. To pirmajā spēlē ar 3:0 pārāka bija Austrija.

EČ kvalifikācijas turnīrā otrajā kārtā Latvijas izlasei, lai tiktu tālāk, nepieciešama uzvara četru izlašu grupā pēc divu apļu izspēles. Šāds panākums ļaus nokļūt finālturnīrā, kamēr palikšana otrajā vietā ļaus nezaudēts cerības, jo dos tiesības piedalīties trešajā kvalifikācijas kārtā, kurā no apakšgrupu sešām otro vietu īpašniecēm vēl trīs izlases nokļūs finālturnīrā. Tas 2017. gadā notiks Azerbaidžānā un Gruzijā.

A apakšgrupas pirmā apļa grafiks

DatumsKomandasLaiks/Rez.
16.09Austrija-Ukraina0:3
16.09Itālija-Latvija3:0
17.09Ukraina-Latvija16:00
17.09Austrija-Itālija18:30
18.09Ukraina-Itālija16:00
18.09Latvija-Austrija18:30

Izmantotie resursi:
CEV - Confédération Européenne de Volleyball