Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jānis Leitis: "Gribas vismaz kādus 15-16 punktus"

Jānis Leitis: "Gribas vismaz kādus 15-16 punktus"
Foto: www.cev.lu

Latvijas sieviešu izlase, taupot sasirgušo komandas kapteini Inesi Jursoni un ciešot citus zaudējumus sastāvā, šodien piekāpās Ukrainas valstsvienībai. Valstsvienības treneris Jānis Leitis arī rītdienas treniņā uzsvaru liks uz servju uzņemšanu.

Ideāli,” uz jautājumu par to, kā Latvijas izlases galvenais treneris jūtas Toskānā, atsmēja Jānis Leitis. „Ja mājās nebūtu palikuši bērni un sieva, paliktu tepat.” Droši vien tāpat jūtas vēl puskomanda, jo Itālija tiešām ir tā vērta, taču šoreiz tur braukt spēlēt volejbolu.

„Inese nespēlēja, bet Alise Lece sastiepa vēdera muskuļus un vairs spēlētāja nebūs,” sliktas ziņas no komandas lazaretes paziņo izlases galvenais treneris Jānis Leitis. „Uz Inesi ceru pēdējā mačā ar Austriju.”

Par spēli gan daudz ko stāstīt Leitim nebija, jo „iegāza serves uzņemšana. Bija labas epizodes aizsardzībā, bija eisi, bet, ja nevaram paņemt servi, izskatās slikti... Šodien uzspēlēt dabūja gandrīz visi. Spēlējām ar abām libero. Rīt Liepiņlauska būs aizsardzībā. Ieva Tetere paspēja uzspēlēt par diagonāli, Jaunzema – ceturtajā zonā. Kad Lece vairs nevarēja spēlēt, ceturtajā zonā uzspēlēja arī Līva Sola.”

Treneris varbūt gribētu būt Ukrainas izlases vadītājs, taču šobrīd viņam ir jāatrodas laukuma pretējā pusē: „Man kā trenerim, protams, negribas, lai jāstāv malā, kad komanda cīnās par 10 punktiem. Gribas vismaz kādus 15-16 punktus, lai cipari izskatās vismaz kaut cik normāli. Jābūt agresīvākām, agresīvāk jāservē, jau spēle jāuzsāk agresīvāk, bet mēs ieskrienamies un iejūtamies, līdz ir kā 1. setā jau, ja nemaldos, 1:12.

Atlikušas divas spēles, no kurām svarīgākā ir svētdien. Rīt treniņā komanda atkal strādās pie tā paša, pie kā tika strādāts divos treniņos starp sabraukumiem Latvijā, - pie serves un tās uzņemšanas: „Vēl viens elements ir jāpieliek klāt – ka trīs cilvēki stāv priekšā. Spēlētājas saka, ka uzņemšanu apgrūtina tas, ka viņas neredz serves brīdi, jo trīs spēlētājas stāv pie tīkla priekšā. Rīt es, otrais treneris un fizioterapeits stāvēsim priekšā un mēģināsim serves uzņemšanu.

Vairāk par sieviešu izlases spēlēm varat lasīt šeit: cev.lu

Spēļu kalendārs

A grupa

23. septembris
18:00 Ukraina – Latvija 3:0 (25:12, 25:9, 25:12)
21:30# Itālija – Austrija

24. septembris
18:00Ukraina – Austrija
21:30 Itālija – Latvija

25. septembris
18:00 Austrija – Latvija
21:30 Itālija – Ukraina

# Pēc Latvijas laika

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija

  +1 [+] [-]

, 2016-09-24 09:39, pirms 8 gadiem
Gribas punktus, gribas vadīt pretinieču izlasi taču visvairāk gribās palikt Toskānā un izklaidēties! "Lielisks" treneris!