Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kauja par Rīgu - klāt Virslīgas lielais derbijs!

Emils Ozerinskis

Kauja par Rīgu - klāt Virslīgas lielais derbijs!
Artūrs Zjuzins. Foto: Toms Dreiblats/RFS

Šovakar pulksten 20:00 norisināsies "Optibet" futbola Virslīgas pirmā apļa gaidītākais duelis - šķēpus krustots turnīra līdervienība RFS un divkārtējā valsts čempione "Riga". Pašmāju futbola saldo ēdienu tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

17. jūlijs Latvijas futbola līdzjutēju kalendāros ar sarkano riņķi bija apvilkts jau kopš tika paziņots vietējā čempionāta spēļu kalendārs pēc pandēmijas ierobežojumu mazināšanās. Virslīgas astotās kārtas spēlē ietekmes sfēras dalīs abas vadošās galvaspilsētas komandas, kuras pēdējās sezonās arī savstarpēji dala Latvijas klubu futbola trofejas. Arkādija stadionā RFS centīsies turpināt savu sezonas perfekto sēriju, uzņemot Virslīgas galveno favorīti "Riga". Turnīra tabulā visus pirmajās septiņās kārtās nopelnāmos punktus savā kontā ierakstīja Viktora Moroza trenētā RFS. Savukārt Oļega Kononova trenētajā valsts čempionē panika nav sacelta arī viena zaudējuma dēļ, jo šovakar pozitīva rezultāta gadījumā "Riga" nostāsies līdzās savai nopietnākajai konkurentei.

Izcils sezonas sākums jau iepriekšējos gados ir bijis raksturīgs RFS komandai. Tomēr strauji izšautais pulveris iepriekš novedis pie tukšām patronām sezonas vidusdaļā, ļaujot stabilāk spēlējošajiem "Riga" futbolistiem ilgākā termiņā nodrošināt čempiontitulus tieši sev. Arī šo sezonu RFS iesākusi jaudīgi, nezaudējot punktus nevienā mačā. Pārdaugavā spēlējošā komanda pirms divām kārtām spēja otrajā puslaikā atspēlēt divu vārtu deficītu, Roberta Savaļnieka puškai izraujot uzvaru Latgalē. Tāpat RFS sekmīgi mācējusi noturēt minimālus pārsvarus. Ja Moroza padotajiem izdosies gūt pārspēku Rīgas derbijā, sešu punktu vadība saīsinātajā sezonā jau var būt labs pieteikums komandas pirmajam čempiones titulam.

Lai gan divkārtējai čempionei "Riga" sanācis klupiens pret "Spartaku", tomēr pārējos sešos Virslīgas mačos šaubas par galvaspilsētas komandas uzvaru neradās. Konanova komandai ir pietiekami plašas iespējas lai pamatīgi rotētu ar sastāvu, kam ir liels potenciāls noturēt spēlētāju svaigumu intensīvās sezonas turpinājumā. RFS vienība uz saviem līderiem balstījusies krietni vairāk nekā tas bijis jādara "Riga" komandai. Kopumā divkārtējai čempionei atsevišķus līderus izcelt pat ir grūti, jo komanda spēlējusi kā vienots monolīts, ar vārtu guvumiem izceļoties lielākajai daļai no komandas spēlētāju.

RFS vienība kļuvusi par raksturīgu piezemēšanās punktu bijušajiem "Riga" spēlētājiem, kuriem beigušās līgumatiecības ar Virslīgas čempioni. Pagājušajā vasarā no "Riga" uz RFS pārgāja Virslīgas labākais "bombardieris" Darko Lemajičs. Savukārt īsi pirms šīs sezonas sākuma galvaspilsētas ietvaros komandas nomainīja Tomislavs Šāričs un Ivans Lukjanovs. Taču par būtiskāko papildinājumu no komandas iekšienes RFS rindās jāsauc Artūra Zjuzina veselība. Pussargs šogad varējis spēlēt daudz un oficiāli Virslīgas statistikā sakrājis četras piespēles, būdams labākais partneru apgādātājs visā līgā.

"Riga" rindās savu potenciālu vēl nav piepildījis tehniskais čehu flanga spēlētājs Jakubs Hora, kura sitieni vēl nav lidojuši vārtos. Taču trīs reizes "Riga" skaļākais satarpsezonas papildinājums apgādājis komandas biedrus ar rezultatīvām piespēlēm. Horam netrūkst mērķu uz ko tēmēt bumbu pēc standartiem - augumā raženie centra aizsargi Herdi Prenga, Antonijs Černomordijs un Elvis Stuglis. Tāpat no standarta savus vārtus šosezon guvis balsta pussargs Stefans Paničs. Savukārt flangos bīstami uzbrukumiem var pieslēgties par malējiem aizsargiem pārkvalificētie vietējie futbolisti Ritvars Rugins, Vladislavs Fjodorovs un Armands Pētersons.

Pērn Virslīgā pirmo savstarpējo dueli ar 3:1 uzvarēja RFS. Tam sekoja divi "Riga" panākumi ar attiecīgi 2:0 un 2:1, bet ceturtajā mačā komandas spēlēja neizšķirti, katra gūstot pa vieniem vārtiem. Piektā komandu mačošanās notika Latvijas kausa pusfinālā, kur RFS tika pie uzvaras ar 3:1. tādējādi bruģējot savu ceļu pēc pirmās trofejas.

Vietu skaits stadionā būs ierobežots un, ievērojot paaugstinātās distancēšanās prasības, tikai izredzētie lielo Rīgas derbiju varēs vērot klātienē no līdzjutēju tribīnēm. Tādēļ labākā vieta futbola draugiem Rīgas derbija vērošanai būs pie televīzijas ekrāniem, uzslēdzot savos tālraižos Sportacentrs.com TV.

Lai gan teju visa uzmanība būs pievērsta Rīgas klubu duelim, taču Virslīgas programmā netrūks arī citas intriģējošas spēles. Tā piemēram paralēli Rīgas komandu cīņai Vidzemē norisināsies nokaitēts duelis starp "Valmieru" un "Daugavpili". Vidzemnieki pēc neizteiksmīgiem sezonas pirmajiem mačiem nu jau nav zaudējuši piecās spēlēs pēc kārtas. Izmantojot konkurentu klupienus, Tamaza Pertijas komanda uzlekusi līdz trešajai vietai turnīra tabulā. Savukārt "Daugavpils" iekarojusi daudzu neitrālo līdzjutēju sirdis, demonstrējot azartisku futbolu un dodot iespēju spēlēt vietējiem jaunajiem futbolistiem. Latgales vienība šobrīd atrodas piektajā pozīcijā un nopietni var pieteikties cīņai par Eirokausu pozīcijām.

Apetīti pirms lielā Virslīgas derbija līdzjutēji varēs stiprināt ar spēli starp "Ventspili" un "Mettu". Ventspilnieki izgāzušies divās kārtās un noslīdējuši uz ceturto vietu turnīra tabulā. Divi zaudējumi pēc kārtas ir arī trešajam Rīgas klubam, taču mettieši vienmēr ir gatavi ņemt punktus, ja pretinieks uz spēli ierodas negatavs. Pēc septiņiem pārspēlēs pavadītiem gadiem "Metta" labprāt pirmo riezi izvairītos no ļoti vēlā rudens futbola. Tādēļ, lai pakāptos augstāk par devīto vietu, zaļajiem jākrāj punkti arī pirmajā aplī.

Sportacentrs.com televīzijā pirms aizraujošā futbola vakara jau no pulksten 16:30 varēs klausīties "Futbolbumu" Virslīgas podkāstu. Pašām spēlēm pieslēgsimies no pulksten 17:55, kad "Ventspils" gatavosies iet laukumā pret "Mettu". Bez piecām minūtēm 20:00 sāksim translāciju no lielā Rīgas derbija. Savukārt pēc Virslīgas saldā ēdiena ierakstā piedāvāsim cīņu par Virslīgas trešo pozīciju starp "Valmieru" un "Daugavpili".

"Optibet" Virslīgas 8. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraideRez.
16.07.18:00Liepāja - Tukums 2000Sportacentrs.com TV2:2 (1:0)
17.07.18:00Ventspils - MettaSportacentrs.com TV
17.07.20:00Valmiera - DaugavpilsSportacentrs.com TV
17.07.20:00RFS - RigaSportacentrs.com TV
18.07.18:00Spartaks - JelgavaBest4SportTV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS770019:521
2.Riga760118:418
3.Valmiera73229:1111
4.Ventspils731311:910
5.Daugavpils730416:129
6.Jelgava73045:89
7.Spartaks62229:128
8.Liepāja721410:127
9.Metta72057:136
10.Tukums 200080266:242

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.EmersonsRFS6
2.Nemaņa BelakovičsSpartaks5
3.Tolu ArokodareValmiera5 (1)
4.Činonso OforsDaugavpils4
Kulē MbomboRiga FC4
6.Raimonds KrollisMetta4 (1)

  -4 [+] [-]

, 2020-07-17 09:33, pirms 4 gadiem
Viegla Riga uzvara. Riga ir superklubs. Rigai jādomā par Eirokausiem, virslīga ir pastaiga

     [+] [-]

, 2020-07-17 09:33, pirms 4 gadiem
Ņigeru "milžu " cīņas.......

  +1 [+] [-]

, 2020-07-17 09:37, pirms 4 gadiem
Es pirms 55 gadiem sāku trenēties RFS, tā bija labākā futbola skola bērniem...ja tagad ir tāds futbola klubs, tad par viņu pirmo čempionu kausu!

     [+] [-]

, 2020-07-17 09:38, pirms 4 gadiem
Rfs ir izteikti līderi, Rigai visi spēlētāji ir līderi. Riga var variēt sastāvu, kā vien vēlēties, Rfs ir ierobežots skaits pamatsastāva spēlētāju

     [+] [-]

, 2020-07-17 10:25, pirms 4 gadiem
Manuprāt, RFS priekšējā līnija ir daudzveidīgāka,un jaudīgāka + vēl viņiem ir kvalitatīvas maiņas. Mūs gaida aizraujoša cīņa. Tā komanda, kura gribēs vairāk uzvarēt,tā uzvarēs, liela loma būs uzvarētām divcīņām. Kā arī tam,kurš varēs vairāk emocijas savaldīt.

     [+] [-]

, 2020-07-17 10:57, pirms 4 gadiem
Rfs priekšējā līnija izskatās saspēlētāka pateicoties tam, ka sezonas sākumā galvenokārt to veido 4 spēlētāji- Simkovics, Kuadio, Emersons, Zjuzins. Bet tās ievainojamība ir tieši tās paredzamība. Rigai ir iespēju vairāk variēt sastāvu. Debelko ar Mbombo var mainīt un vienam nākot otra vietā, pretiniekam kļūst vēl grūtāk. Brisola ir ātrāks un veiklāks salīdzinot ar Simkoviču. Zjuzins ir bijis lielisks līdz šim, bet Rfs vēl nav spēlējis pret organizētu un fiziski spēcīgu aizsardzību. Liepājas laidara vārti tomēr nav rādītājs, savukārt pret Ventspili Rfs klājās smagi. Horas un Brisolas piespēļu kvalitātes līmenis sagādās milzu problēmas Rfs nebūt ne saspēlētajai aizsardzības līnijas. Tāpat Rigai ir mega potenciāls malās- Rodžers, Nkololo, Stenio, Rugins, Fjodorovs, Pētersons. Aizsardzības līnija Rigai arī izskatās kvalitatīvāka ar Prengu kā aizsardzības balstu. Lipuscek tomēr vēl ir zaļš un nepieredzējis uz Rigas fona. Tādēļ sasummējot visu kopā, uz papīra Riga ir spēcīgāka

  -2 [+] [-]

, 2020-07-17 11:29, pirms 4 gadiem
Taa tik buuus speelee omg 0-0

     [+] [-]

, 2020-07-17 12:49, pirms 4 gadiem
Tas ir tā kā NAC pret NEC.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-17 12:56, pirms 4 gadiem
Ir pagājis kāds laiks, kopš tā reāli gaidu un nevaru sagaidīt virslīgas spēli, bet nu šodien būs interesants mačs. RFS noteikti pagaidām spēlējuši skatāmāku spēli, it īpaši uzbrukumā, bet Rigai daudz noteiks sastāva izvēle, viņiem tur praktiski ir 2 komandas ar laba līmeņa spēlētājiem, redzēs vai Lemajič pret veco klubu spēlēs un cik daudz, vai vispār? Forma jau nu nekāda, tad jau Kuodio labāk, varbūt.

     [+] [-]

, 2020-07-17 14:33, pirms 4 gadiem
Jāskatās kā Lemajičam ar veselību šodien, iepriekš bija apslimis.Paveicās, ka arī atkopās no pēdas savainojuma.

     [+] [-]

, 2020-07-17 16:02, pirms 4 gadiem
Pirmais 0-0 ničaks?

     [+] [-]

, 2020-07-17 16:03, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Ir pagājis kāds laiks, kopš tā reāli gaidu un nevaru sagaidīt virslīgas spēli, bet nu šodien būs interesants mačs. RFS noteikti pagaidām spēlējuši skatāmāku spēli, it īpaši uzbrukumā, bet Rigai daudz noteiks sastāva izvēle, viņiem tur praktiski ir 2 komandas ar laba līmeņa spēlētājiem, redzēs vai Lemajič pret veco klubu spēlēs un cik daudz, vai vispār? Forma jau nu nekāda, tad jau Kuodio labāk, varbūt.
Ar Kuadio priekšā kustīgāki izskatās, pret tādu RĪgu varbūt arī labāk uz pretuzbrukumiem ar ātrāku uzbrucēju.

     [+] [-]

, 2020-07-17 19:31, pirms 4 gadiem
Kulē pret Emersonu...
Kurš iesitīs vairāk...
😎