Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šilovs pēc debijas NHL: "Tas ir tikai pats sākums – jāstrādā un jānopelna arī citas spēles"

Agris Suveizda

Šilovs pēc debijas NHL: "Tas ir tikai pats sākums – jāstrādā un jānopelna arī citas spēles"
Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs pēc laba snieguma Amerikas Hokeja līgā šorīt debitēja Nacionālajā hokeja līgā, atvairot 22 metienus Vankūveras "Canucks" zaudējumā Ņujorkas "Rangers" (4:6). Pēc spēles viņš vietējiem žurnālistiem dalījās iespaidos.

"NHL ir atšķirīgs prasmju un ātruma līmenis. Bija jautri spēlēt un iegūt šo pieredzi – man tas bija noderīgi. Ilgtermiņā šī pieredze man palīdzēs – tagad vismaz zinu, kas tas ir un kur man ir jāpieliek. Tagad varēšu vēl vairāk stumt sevi uz priekšu. Kardinālas pārmaiņas man nevajag veikt – ātruma ziņā varu šeit spēlēt, bet man jābūt nedaudz pacietīgākam un jāapgūst, kā spēlē pretinieki," pauda 21 gadu vecais Šilovs.

"Biju patīkami satraukts par spēlēšanu un vienkārši centos spēlēt hokeju, parādīt savu labāko sniegumu un apturēt pretiniekus. NHL spēlētājiem ir cits prasmju līmenis – viņi ir pacietīgāki, darbības veic pareizākos brīžos. It kā biju pārsteigts [par iespēju debitēt], bet tajā pašā laikā – ne pārāk. Vadība teica, ka esmu pelnījis spēlēt. Man ir jāturpina strādāt, jāaizvada labas spēles un jānopelna vairāk sākumsastāvu," Šilovs turpināja.

"Ģimene skatījās spēli, taču nezinu, cik daudz no spēles noskatījās, - Latvijā bija diezgan vēls, kādi trīs naktī [spēle sākās plkst. 5.00 pēc Latvijas laika – A.S.]. Pagaidām [kļūšana par sesto latviešu vārtsargu NHL] man neko nenozīmē, jo tas ir tikai pats sākums – tikai pirmā pieredze. Pasaules čempionātā spēles bija daudz tuvākas NHL līmenim, tādēļ tā bija laba pieredze un deva lielāku pārliecību arī AHL. Tas man bija liels pluss," sacīja Šilovs.

Vankūveras "Canucks" piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas un nākamo spēli aizvadīs pēc trim dienām, uzņemot Filadelfijas "Flyers". Kanādas komanda ar 46 punktiem 55 spēlēs ieņem sesto vietu Klusā okeāna divīzijā, bet Ņujorkas "Rangers" ar 72 punktiem 54 spēlēs ir trešajā vietā Metropoles divīzijā. "Rangers" labā ar 2+1 izcēlās Mika Zibanedžads un Artemijs Panarins.

  -1 [+] [-]

, 2023-02-16 13:16, pirms gada
Prātīgs puisis, laba intervija. Lai veicas

     [+] [-]

, 2023-02-16 15:34, pirms gada
To jau Šilovs atzina, ka ātrumi un meistarības līmenis šeit ir cits. Sākumā bija jāpierod.