Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Senators" atspēlē 1:5 un uzvar, sešus vārtus gūst arī "Panthers" un "Jets"

Agris Suveizda

"Senators" atspēlē 1:5 un uzvar, sešus vārtus gūst arī "Panthers" un "Jets"
Jevgeņijs Dadonovs gūst uzvaras vārtus. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pie uzvaras tika Arizonas "Coyotes", Ņujorkas "Islanders", Floridas "Panthers", Otavas "Senators", Čikāgas "Blackhawks", Vinipegas "Jets" un Kalgari "Flames".

Lielāko pārsteigumu sarūpēja Otavas "Senators", kas ne tikai atņēma punktu Toronto "Maple Leafs", bet to pat izdarīja, 18 minūšu laikā atspēlējoties no 1:5 un ar 6:5 uzvarot pagarinājumā. Otrā perioda beigās "Maple Leafs" realizēja vairākumu pieci pret trim un panāca šķietami pārliecinošu 5:1, taču "Senators" 50 sekundes vēlāk uzsāka vareno pakaļdzīšanos, Nikam Polam deviņas sekundes līdz trešdaļas beigām iemetot sekojošajā mazākumā četri pret pieciem. Trešās trešdaļas 41. sekundē Artjoms Zubs atguva vēl vienu ripu, bet par spēles izskaņas varoni kļuva Jevgeņijs Dadonovs, vispirms divas minūtes līdz pamatlaika beigām izraujot neizšķirtu un pagarinājumā arī iemetot uzvaras vārtus (6:5). Toronto labā ar trim punktiem izcēlās Ostons Metjūzs (2+1).

Pirmo zaudējumu savā laukumā piedzīvoja Stenlija kausa īpašniece Tampabejas "Lightning", kas, pateicoties Stīvena Stemkosa vārtiem, ieguva agru vadību, tomēr līdz otra perioda vidum ielaida četrus vārtus pēc kārtas un nesasmēla izlieto pret Floridas "Panthers" – 4:6. Zaudētāju labā ar divām ripām atzīmējās Aleksandrs Volkovs. Edmontonas "Oilers" atspēlēja divu ripu deficītu, tomēr tik un tā palika bešā pret Vinipegas "Jets" – 47. minūtē 6:5 viesu labā panāca Bleiks Vīlers. "Jets" rindās pie vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm tika Marks Šaiflī.

Atšķirībā no iepriekš pieminētajām rezultatīvajām spēlēm tikai ar vienu ripu panākumam pietika Arizonas "Coyotes", kas ar 1:0 apspēlēja Sentluisas "Blues". Uzvaras vārti Kleitonam Kelleram, bet Dārsijs Kempers atvairīja visus 24 metienus. Divu ripu pārsvaru izlaida Vankūveras "Canucks", kas pamatlaika pēdējā minūtē, mazākumā nomainījusi vārtsargu un spēlējot pieci pret pieciem, gan izglāba punktu pret Kalgari "Flames" (3:4 pagarinājumā). No 0:2 atspēlējās arī Detroitas "Red Wings", kas nopelnīja punktu pret Čikāgas "Blackhawks" (2:3 pagarinājumā). Pirmo spēli šomēnes aizvadīja Bufalo "Sabres", kas ar 1:3 piekāpās Ņujorkas "Islanders".

SpēleRez
Coyotes – Blues1:0
Sabres – Islandes1:3
Hurricanes – Blue Jackets7:3
Lightning – Panthers4:6
Maple Leafs – Senators5:6 P
Red Wings – Blackhawks2:3 P
Oilers – Jets5:6
Canucks – Flames3:4 P
Sharks – Ducks3:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...