Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Barčevskis: "Bulgārijas delegācijā tikai četriem cilvēkiem nav antivielu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Barčevskis: "Bulgārijas delegācijā tikai četriem cilvēkiem nav antivielu"
Rosens Cvetkovs Barčevskis. Foto: FIBA

Bulgārijas vīriešu valstsvienība pirmdien, 15. februārī, ieradās Rīgā, lai gatavotos "EuroBasket 2022" kvalifikācijas spēlēm pret Latviju (20. februārī plkst. 19:30) un Bosniju (22. februārī plkst. 16:30). Galvenais treneris Rosens Barčevskis sniedza ieskatu komandas aizkulisēs.

“Lauvas” 10. februārī pulcējās uz četru dienu treniņnometni Samokovā. Tās noslēgumā komanda piedzīvoja minimālu zaudējumu pret Bulgārijas čempionāta līderi “Rilski sportist” (85:86) un apspēlēja sestajā vietā esošo Plovdivas “Akademik” – 83:70.

Spēlētājiem bija tikai dažas stundas laika atpūtai – pirmdien plkst. 04:00 no rīta vajadzēja ierasties Sofijas lidostā, lai veiktu antigēnu testu. Pēdējais bija nepieciešams tranzīta zonas šķērsošanai Šipholas lidostā Amsterdamā. Sekoja lidojums uz Rīgu un reģistrēšanās viesnīcā.

Ieejot “burbulī”, tikai četriem Bulgārijas delegācijas locekļiem vajadzēja veikt obligāto PCR testu. Jaunie noteikumi paredz, ka visiem viesiem, kuru organismā konstatētas antivielas, atkārtota testēšana viesnīcā nav jāveic.

Bulgārijas galvenais treneris Rosens Barčevskis nav sajūsmā par prasībām. “Pirms 10 dienām saņēmām FIBA vēstuli. Tajā tika teikts, ka visiem delegācijas dalībniekiem jāveic seroloģiskais tests, lai ar asins paraugu palīdzību noteiktu, vai mūsu organismos ir antivielas.”

No visiem pārbaudītajiem dalībniekiem tikai četriem nav atklātas antivielas – Dī Bostam, Sašo Jaņevam, Joro Davidovam un galvenajam trenerim, pastāstīja Barčevskis. “Tas nozīmē, ka neesam saķēruši vīrusu – ne ar simptomiem, ne asimptomātiskā ceļā. Visiem pārējiem ir antivielas. Daži jutās neveseli, citi par inficēšanos pat nenojauta.

Tad saņemta nākamā vēstule. “Tajā teikts, ka turpmāk PCR testi jāveic tikai delegācijas dalībniekiem bez antivielām – tātad mums četriem (Jaņevs spēlē Čehijā, Bosts Francijā). Mums visiem bija negatīvi testi, taču saņēmām jaunu vēstuli un sestdien no rīta testējām visu komandu. Rezultātus saņēmām pirmdien – visi negatīvi. Arī antigēnu testi lidostā bija negatīvi.”

FIBA protokols paredz, ka pirms ieiešanas burbulī jāveic trīs PCR testi – septiņas dienas pirms, divas dienas pirms un ierodoties viesnīcā. “Pustrijos ieradāmies viesnīcā, mūsu četrinieku ieveda atsevišķā istabā, atkal veicām PCR testus. Mums neļāva doties uz istabām līdz rezultātu saņemšanai – atnesa ēdiena iepakojumus, kurus atstāja durvju priekšā.”

“Pārējā komanda ievēro dienas režīmu, mēs gaidām rezultātus. Tie jāgaida kā visur pasaulē – vakarā vai rīt no rīta. Esmu veicis 16 testus, šis ir kaut kas jauns. Ja visiem būs negatīvi rezultāti, varēsim kopā turpināt darbu. Ja kāds būs pozitīvs, nāksies 14 dienas pavadīt pašizolācijā Rīgā. Tas ir neprāts. Mājās, Bulgārijā, vienmēr kāds palīdzēs. Bet viesnīcas istabā ārzemēs?”

Izmantotie resursi:
https://www.sportal.bg/news.php?new...

     [+] [-]

, 2021-02-16 14:37, pirms 3 gadiem
welcome to real world! =)