Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergs izcīna astoto vietu Pasaules kausa 1000 metru distancē

Rolands Eliņš

Krūzbergs izcīna astoto vietu Pasaules kausa 1000 metru distancē
Roberts Krūzbergs (pa vidu). Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs svētdien Nīderlandē izcīnīja astoto vietu Pasaules kausa pēdējā, sestā, posma sacensībās 1000 metru otrajā distancē.

Piektdien Krūzbergs priekšsacīkstēs savā slidojumā bija pirmais, finišēdams pēc vienas minūtes un 27,843 sekundēm, kas deva vietu ceturtdaļfinālā.

Svētdien sacensību nākamajā posmā viņš finišēja pēc vienas minūtes un 25,247 sekundēm, savā slidojumā bija otrais un iekļuva pusfinālā. Cīņā par finālu Krūzbergs ar vienu minūti un 26,665 sekundēm bija trešais savā slidojumā, piekāpdamies diviem korejiešiem.

No vietas A finālā viņu šķīra 0,343 sekundes, tāpēc latvietis vēlāk startēja B finālā, kurā ar vienu minūti un 35,166 sekundēm bija trešais, kas summā deva astoto vietu.

Svētdien 500 metros gandarījuma kārtas ceturtdaļfinālā piedalījās Endijs Vīgants un Latvijas izlases treneris Jēkabs Saulītis, kuri savos slidojumos bija ceturtie un sacensības neturpināja. Sacensībām noslēdzoties, viņi tika klasificēti piektajā desmitā.

Jau ziņots, ka Roberts Krūzbergs sestdien 1500 metros ieguva 14.vietu, bet pārējiem Latvijas sportistiem bija pieticīgāki starti.

Šosezon Pasaules kausa posmos neviens no Latvijas sportistiem ar augstvērtīgiem rezultātiem nav izcēlies. Eiropas čempionātā Krūzbergs izcīnīja astoto vietu 1000 metru distancē, bet pasaules čempionātā junioriem viņš bija piektais 1500 metros.

Sezona noslēgsies marta vidū, kad Seulā norisināsies pasaules čempionāts.