Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Savickis: "Mēs esam absolūti caurspīdīgi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Savickis: "Mēs esam absolūti caurspīdīgi"
Juris Savickis, Lauris Dārziņš, Ģirts Ankipāns. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis sarunā ar krievu reportieriem atklāj, ka spēle zem klajas debess nedod peļņu, par svētkiem ir jāmaksā.

15. februārī Rīgas "Dinamo" zem klajas debess uzņēma Minskas "Dinamo" un 9500 skatītāju klātbūtnē izcīnīja uzvaru (3:1). Spēle notika brīvdabas ledus laukumā pie Rīgas 84. vidusskolas.

Vai ir iespējams nopelnīt ar tādu maču?
- Nē. Par svētkiem ir jāmaksā! Centāmies piedāvāt biļetes par simbolisku cenu. Šoreiz pacēlām cenu no 10 uz 15 eiro. Bet kas gan tas ir komandai ar 10 miljonu budžetu? Līdz ar to "Dinamo" šis mačs kļuva par papildu izdevumiem. Vērsāmies pie sponsoriem, tostarp pie Rīgas domes.

KHL tagad pieprasa caurspīdīgumu.
- Mēs esam absolūti caurspīdīgi. Līdz pat kapeikai. Kad aizvadījām mačus Cīrihē, papīros aizsūtījām trīs kilogramus. Speciāli. Tur bija sarežģīti, jo Šveice nav Eiropas savienībā. Bet mēs izdarījām. Un vispār mums ir stratēģija - lai arī cik daudz naudas nopelnītu, to tērējam spēlētājiem - tas mums ir galvenais. Mūs pārbauda ieņēmumu dienests un arī sponsori. Nav noslēpums, ka viens no mūsu galvenajiem sponsoriem ir "Gazprom Export". Viņi visu pārbauda.

Bet cik daudz spējat nopelnīt sezonā?
- Esam priecīgi, ja nopelnām divus miljonus. Tas ir labi, bet kā komanda lai izdzīvo? Lidojumi, viesnīcas, nūjas, slidas, forma, ķīmiskā tīrītava. Tas ir budžets, ar kādu spēlē daudzas komandas Eiropā. Mēs tik daudz nopenām sev, bet pārējam vajadzīgi sponsori, partneri.

Jūs gribējāt Bobu Hārtliju par galveno treneri.
- Ar viņu runājām daudz reižu. Piedāvājām viņam kontraktu. Taču viņš ir augsta lidojuma cilvēks. Un bija vajadzīga lielāka nauda, nekā mēs varētu piedāvāt. Bet galu galā caur mums viņš parādījās KHL. Un pēc tam bija lielisks mačs Rīgā, kur mēs viņu apspēlējām. Viņš teica, ka tā spēle bija it kā svarīgāka mums. Diplomātiski.

Daudzi latvieši spēlē citās valstīs.
- Mēs nevaram viņus piespiest uz kaut ko. Ja kas neizdosies, būsim priecīgi uzņemt. Viņi ir mūsu cilvēki. Vēlamies viņus redzēt pie mums. Un kad nāksies izvēlēties starp ārzemnieku un mūsējo, bet mūsējais būs mazliet sliktāks, labāk ņemsim mūsējo.

---

KHL Rietumu konferencē "Dinamo" ar 56 punktiem 59 spēlēs ieņem devīto vietu un no kārotā astoņnieka atpaliek par diviem punktiem. Regulārajā sezonā rīdziniekiem vēl atlikuši trīs mači.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
khl.ru

     [+] [-]

, 2019-02-16 14:22, pirms 5 gadiem
Kāds var paskaidrot, par kādu 10 miljonu budžetu un divu miljonu peļņu Savickis runā?

     [+] [-]

, 2019-02-16 14:28, pirms 5 gadiem
Līdz pat kapeikai...

     [+] [-]

, 2019-02-16 14:30, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kāds var paskaidrot, par kādu 10 miljonu budžetu un divu miljonu peļņu Savickis runā?
2 miljoni, ko paši spēj sagrabināt kluba kasē (pieņemu, ka ieskaitot vietējo sponsoru naudu, a varbūt arī bez, jo 65k varētu būt tā summa, ko vidēji spēlē var iekasēt par biļetēm), pārējais no gazprom.

     [+] [-]

, 2019-02-16 14:32, pirms 5 gadiem
Čeka vienmēr ir bijusi slavena ar caurspīdīgumu, viņiem vienmēr viss un visi ir bijuši caurspīdīgi.

     [+] [-]

, 2019-02-16 14:48, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kāds var paskaidrot, par kādu 10 miljonu budžetu un divu miljonu peļņu Savickis runā?
Tie varētu būt ienākumi par ko viņš runā, nevis peļņa.
Ienākumus sastāda pārdotās biļetes, atribūtika un gan jau vel kaut kas, bet tas nav saistīts ar sponsoriem, jo sponsori nosedz visus pārējos zaudējumus.

     [+] [-]

, 2019-02-16 14:51, pirms 5 gadiem
Savickis labi iekārtojies, ''sava'' nauda nekur nav jāiegulda.Un viss ir tik caurspīdīgs, ka mēs nemaz nezinām, cik kurš pelna, atšķirībā no Šveices vai NHL. Cepums čekistam, muldēt viņš prot uz visiem 2 miljoniem.

  -2 [+] [-]

, 2019-02-16 14:52, pirms 5 gadiem
Ok, paldies par skaidrojumu!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-16 14:56, pirms 5 gadiem
Neko nesapratu...
Kas tiek uzskatīts par peļņu?
Ja peļņa pret 10 miljonu budžetu (šajā redakcijā - izdevumu detalizētu kopsummu, balstītu un prognozētajiem pirmsnodokļa ieņēmumiem) ir 2 miljoni, nu tad Rīgas Dinamo ir viens finanšu zelta gabaliņš

Un tomēr, ja katru gadu tiek plānota 2 miljonu peļņa uz 10 miljonu budžeta organizācijā kas jau tā ir peramie zēni uz konkurentu fona...
Nu tad man ir jautājumi:
1) vai budžeta sastādīšana uzskatāma par atbilstošu organizācijas mērķiem būt labākiem un attīstīties?
2) vai mērķis attīstīties vispār pastāv?
3) vai galvenais mērķis varbūt tomēr ir vienkārša peļņas gūšana vidē, kurā pats apgrozījums jau ir garantēts?
4) ja 3.punkts ir patiesība, tad kā tiek ieguldīta peļņa (Savicka kungs saka, ka to ieguldot spēlētājos it kā)... un... JA TO TIEŠĀM iegulda spēlētājos kā ikgadēja budžeta sastāvdaļā, tad... kādi ir līgumi ar sponsoriem un... JA NETIEK MAKSĀTAS DIVIDENDES, kāpēc organizācijas budžets katru gadu nepalielinās par 1,5 - 1,8 miljoniem eiro balstītu uz nesadalītās peļņas palielinājumu bilances pašu kapitālā?
5) vai sponsors GAZPROM katru gadu dod tikai tik daudz, lai uzturētu 10 miljonu eiro budžetu? LĪGUMS PAR KONSTANTU summu līguma periodā neeksistē?
6) ja 5.punkts ir patiesība, Rīgas Dinamo ir mākslīga GAZPROM stute, nevis kaut nedaudz pašpietiekama organizācija ar kaut nelielu finanšu neatkarību.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-16 15:10, pirms 5 gadiem
Svētajam Jurim jādod jauna kļička - Caurspīdīgais Juris

  +1 [+] [-]

, 2019-02-16 15:14, pirms 5 gadiem
Molodčiks Jura! Latvija par Dinamo!

  +2 [+] [-]

, 2019-02-16 15:18, pirms 5 gadiem
Reinvestēto peļņu garantēta apgrozījuma apstākļos vajadzētu ieguldīt neatkarības no kreditoriem palielinājumā - ilgtermiņa aktīvos... savos paša facilities attīstībā, lai par tām vairs turpmāk nav jāmaksā nomas maksas...
... paturēt un audzēt savu pašu kapitālu un turpināt draudzēties ar kreditoriem.

Tā organizācija varētu augt... common tie ir divi miljoni gadā ja TĀ TIEŠAM IR PEĻŅA, nevis daļa no budžeta, kuru katru gadu sakasām pašu spēkiem.
Nu ieguldiet katru gadu kaut 1 miljonu papildus spēlētājiem, jā... arī tas cels ienesīgumu, jo komanda būs labāka un pirks vairāk biļešu...
Bet nu tad kaut vai to pārpalikumu ieguldiet attīstībā. Tā lai Rīgas Dinamo būtu kaut vai kkas līdzīgs Kauņas Žalgirim savā ilgtermiņa domāšanā, kuru atnesusi vadībā pēc kluba faktiskā defolta krīzes gados.

Un jau atkal jāsak...
es vispār nedomāju, ka te par peļņu runā. Bet gan par ikgadējā budžeta pašu sakasītās un sapelnītās naudas daļu. Tā nav peļņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-02-16 15:45, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Svētajam Jurim jādod jauna kļička - Caurspīdīgais Juris
Mīkstais Caurspīdīgais Juris.

     [+] [-]

, 2019-02-16 15:47, pirms 5 gadiem
Mīkstais Caurspīdīgais Juris kaut ko stāsta pretēj itam ko stāsta citi KHL spices vīri, kuri stāsta, ka KHL pagaidām visi klubi strādā ar zaudējumiem. Un katru sezonu daudzi KHL klubi ir uz bankrota robežas.

     [+] [-]

, 2019-02-16 16:03, pirms 5 gadiem
Atkal daži izliekas nesaprotam, ka tie divi miljoni ir tikai neliela daļa no kopējā komandas budžeta, nevis peļņa.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-16 16:21, pirms 5 gadiem
Tā cīña par Latvijā esosajām dvēselēm ir reizēm skarba. Citreiz Juris var iztikt ar nerādīsanos cilvēkos un neviens neuzzin par viña sāposo ā nusu pēc vizītēm kremlī, bet reizēm viñi ir pārāk prasīgi...

  +2 [+] [-]

, 2019-02-16 16:52, pirms 5 gadiem
Ja ieskatās vērīgāk, var pamanīt, ka Jurim virs galvas ir zeltītas krāsas aplis

  +1 [+] [-]

, 2019-02-16 18:09, pirms 5 gadiem
Biedram Savickim s dokumentami vso v poryadki...

  +1 [+] [-]

, 2019-02-16 19:05, pirms 5 gadiem
Tiešām viss ir tik supercaurspīdīgs,ka mēs nezinam nevienu izdevumu posteni un konkrētus ciparus. Ir tikai mistiski 10 milijoni un mēs varam tikai minēt vai kopā ar sezonas laikā iekasētajiem jeb ne. Atklātība vdk stilā

  +1 [+] [-]

, 2019-02-16 19:42, pirms 5 gadiem
pernambucano rakstīja: Molodčiks Jura! Latvija par Dinamo!
Kāda vēl "Jura"?