Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ališausks: "Vajadzēja kaut kur atrast spēku, lai nosvinētu vārtus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ališausks: "Vajadzēja kaut kur atrast spēku, lai nosvinētu vārtus"
Nerijus Ališausks. Foto: Kaspars Volonts, Dinamo Rīga

Rīgas "Dinamo" aizsargs Nerijus Ališausks kļuvis par pirmo lietuvieti, kurš guvis vārtus Kontinentālajā hokeja līgā – viņš vakar izcēlās uzvarā ar 2:0 pret Vladivostokas "Admiral", mača beigās raidot ripu tukšos vārtos. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš godīgi atzina, ka nemaz nemēģināja mest pa vārtiem – sanāca laimīgs negadījums.

"Ja godīgi, gribēju vienkārši izmest ripu ārā no zonas, jo maiņa jau bija ļoti ilga. Jau gāju uz maiņu, kad redzēju, ka ripa slīd vārtos. Metu ārā, bet laimīgi trāpīju. Prieks par pirmo golu," pēc uzvaras teica Nerijus Ališausks, kurš savus pirmos vārtus Rīgas "Dinamo" kreklā guva pēc 55 spēlēm. Pēdējā minūtē pretinieki vārtsargu bija nomainījuši pret sesto laukuma spēlētāju. Ališausks ieguva ripu laukuma stūrī un pagriezienā to raidīja pāri visam laukumam. Nosvinēt vārtus gan nebūšot laika – jau otrdien nākamā spēle, 19:00 uzņemot Habarovskas "Amur".

"Protams, bija diezgan grūti, bet vajadzēja kaut kur atrast spēku, lai nosvinētu vārtus. Pēc ilgām nomaiņām tā notiek," nogurdinošās beigas komentēja Ališausks. Viņš visas spēles garumā uz ledus pavadīja 15:15 minūtes, ļoti daudz spēlējot tieši skaitliskajā mazākumā. "Jābūt aktīviem arī mazākumā, lai nedotu pretiniekiem daudz laika izspēlēm. Nūja uz ledus, jānosedz piespēļu līnijas, metienu līnijas. Mazākumā jāstrādā vairāk, divreiz vairāk nekā parasti."

Rīgas "Dinamo" visas spēles garumā mazākumā palika sešas reizes, un lielākais pārbaudījums bija noslēdzošā trešdaļa – Kristers Gudļevskis tika noraidīts par spēles vilcināšanu, Vitālijam Pavlovam pienācās divas minūtes par klupināšanu un Sergejs Gimajevs saņēma sodu par ripas izmešanu ārpus laukuma. Noraidījumu nopelnīja arī Gunārs Skvorcovs, bet tas bija abpusējais sods.

"Viņu aizsargi ļoti daudz meta pa vārtiem. Zinu, ka vienam no viņiem ļoti patīk mest bez piespēles apturēšanas, pa slīdošu ripu. Labi bloķējām metienus mazākumā. Jāizceļ arī Gudijs, kurš aizvadīja labu maču," teica Ališausks. "Sausā spēle ir patīkama gan vārtsargam, gan aizsargiem. Protams, kļūdas bija, bet vajadzīgajos brīžos izglāba Gudijs," teica Ališausks. Viņš Rīgā spēlē otro sezonu un bija otrais lietuvietis līgā, jo pirms desmit gadiem Sanktpēterburgas SKA pārstāvēja Darjus Kasparaitis. Vēlāk viņam pievienojās vārtsargs Mants Armalis, kurš sargāja "Dinamo" vārtus, bet šajā sezonā viņš atgriezies Zviedrijā.

Laika posmā no 2007. līdz 2013. gadam Ališausks spēlēja "Liepājas metalurga" rindās, vienu reizi kļūstot par čempionu, un sešās Latvijā pavadītajās sezonās viņš labi apguva latviešu valodu.

View this post on Instagram

@nerjka_ali ☝🏻 #dinamoriga #khl #drgvsadm #11sezona

A post shared by Dinamo Rīga (@dinamorigaofficial) on Oct 14, 2018 at 9:58am PDT

Slēpts komentārs: rihardilio

  +4 [+] [-]

, 2018-10-15 17:33, pirms 6 gadiem
"...sešās Latvijā pavadītajās sezonās viņš labi apguva latviešu valodu."
Tikmēr daļa Latvijas iedzīvotāju, kuri nodzīvojuši lielāko daļu savas dzīves Latvijā ne vārda nesaprot latviski