Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Videla noslēpums nav "Ikea", Ankipāns par hokeju bez centriem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Videla noslēpums nav "Ikea", Ankipāns par hokeju bez centriem
Līnuss Videls. Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" devies sezonas tālākajā izbraukumā, kura laikā apciemos Šanhaju, Habarovsku un Vladivostoku, turklāt trīs spēles jāaizvada četru dienu laikā. Galvenais treneris Ģirts Ankipāns sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzīmēja pirmo pretinieku raksturīgākās iezīmes, kamēr rezultatīvais Līnuss Videls skaidroja, kur meklējama panākumu atslēga.

Jaunās sezonas sākums Rīgas "Dinamo" nesis labu punktu ražu, un komanda atrodas Rietumu konferences ceturtajā vietā, priekšā palaižot tikai Helsinku "Jokerit", Jaroslavļas "Lokomotiv" un Sanktpēterburgas SKA. Īpaši sekmīga bija mājas spēļu sērija, paņemot piecus no sešiem punktiem, turklāt vienīgais trūkstošais palika pārdesmit centimetru attālumā, jo Kristapa Sotnieka metiens pagarinājumā atdūrās pret vārtu stabu.

Taču tuvākajās dienās rīdziniekiem priekšā sezonas tālākais un fiziski nogurdinošākais ceļojums – svētdienas rītā spēle pret Pekinas "Kunlun Red Star", jau pirmdien duelis ar Habarovskas "Amur", bet punkts izbraukumam tiks pielikts trešdien ar maču pret Vladivostokas "Admiral". Ko vien vērts ir fakts, ka uz Šanhaju, kur mājas spēles aizvada "Kunlun", nav iespējams aizlidot tāpat vien – lidmašīnai būs jānosēžas Novosibirskā, lai uzpildītu degvielu, un tikai tad ceļš varēs turpināties.

"100% somu hokejs – tur nav ko pielikt vai atņemt. Teikšu godīgi, būs ļoti interesanta spēle," pirmo pretinieci "Kunlun" raksturoja Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns. Sāncenšiem tā būs pirmā mājas spēle sezonā, un to vēros arī leģendārais Veins Greckis. "Viņi būs pragmatiski. Ja varēs, ķersies iekšā jau mūsu zonā, ja ne, tad brauks prom un aizsargāsies vidējā zonā. Mums ir ko piedāvāt. Daudz esam pētījuši, bet tas vairāk informācijai – jākoncentrējas uz savu sniegumu. Mēģinām ātri griezt spēli atpakaļ uz pretinieku zonu un strādāt tur jaudīgi. Tas ir galvenais punkts, lai mēs būtu jaudīgi."

Ņemot vērā, ka pēc tāla pārlidojuma būs jāaizvada divas spēles divās dienās, ļoti reāls šķiet scenārijs ar divu vārtsargu izmantošanu, un to apstiprina arī Ankipāns. "Negribu atklāt neko sīkāk, bet vienā mačā būs iespēja," sacīja galvenais treneris. Līdz šim visas piecas spēles no zvana līdz zvanam aizvadījis Kristers Gudļevskis. Otrais numurs ir krievs Timurs Biļalovs. " Tas būs baigais pārbaudījums. Laicīgi lidojam, lai varam izgulēties. Spēle būs nākamajā dienā 10:00 pēc Latvijas laika. Nospēlēsim, tad kādas septiņas stundas vēlāk lidojam uz Habarovsku, kas ir 3,5 stundu lidojums. Paguļam, nākamajā dienā ceļamies un ejam. Tā būs jauna pieredze, bet puikas ir gatavi."

Lielo ceļošanu uz savas ādas ir izjutis rīdzinieku rezultatīvākais spēlētājs Līnuss Videls, kurš pirms divām sezonām pārstāvēja Pekinas "Kunlun Red Star" vienību. Ja Rīgas "Dinamo" visos izbraukumos turpina dzīvot pēc Latvijas laika, lai bioloģiskais pulkstenis nesāktu griezties uz nepareizo pusi, tad, spēlējot Ķīnas komandā, tas gluži vienkārši nebija iespējams – tad nāktos citas spēles aizvadīt divos un trijos naktī.

Videls atsauca atmiņā smagāko izbraucienu, ko piedzīvojis, spēlējot Ķīnā. Pulksten vienos naktī atstāta viesnīca, divas stundas vēlāk komanda sēdusies lidmašīnā, lai mērotu ceļu uz Čeļabinsku. Lidmašīna piezemējusies ap pusdienlaiku, sekojusi sapulce un spēle, kurā izdevies uzvarēt ar 3:1. Uzreiz pēc mača visi sēdušies lidmašīnā, lai dotos mājup. Lidmašīna piezemējusies nākamās dienas pusdienlaikā. Līdz ar to vienas spēles izbraukumam bija vajadzīgas 36 stundas. Bez gulēšanas savā vai viesnīcas gultā. "Pēc tam mums vajadzēja nedēļu, lai no tā visa tiktu atpakaļ normālās sliedēs," teica Videls.

Viņš norādīja, ka bijušas komandas, kuras izbraukuma spēlē Ķīnā bija pilnīgi piekusušas jau otrās trešdaļas laikā un kuras pēc tam varēja vienkārši apskriet, bet citas komandas ceļošana neiespaidoja tik smagi. Kur slēpjas lielais noslēpums – to nezina ne viņš, ne kāds cits.

Savā ziņā noslēpumaina ir arī Videla rezultativitāte – ar piecās spēlēs sakrātajiem septiņiem punktiem viņš ieņem astoto vietu līgā, bet tikai divi no priekšā esošajiem spēlētājiem nav aizvadījuši vairāk maču. Manu versiju, ka zviedra panākuma atslēga meklējama faktā, ka Rīgā nule atvērts Ikea veikals, apgāž pats Videls. "Nemaz nezināju. Būs jāaizbrauc. Prieks dzirdēt, lai gan ar hokeju tam nav sakara. Drīzāk palīdz veiksme un komandas biedri. Cerams, ka spēsim turpināt tādā pat garā."

Videls spēlē vienā virknējumā ar Lauri Dārziņu un Miķeli Rēdlihu, un sadarbība nesa labus rezultātus arī pirms četriem gadiem, kad zviedrs pirmoreiz pievienojās Rīgas "Dinamo". "Miķelis ir ātrs, Lauris izmanto meistarību un meklē brīvās vietas. Divi ļoti labi hokejisti, taču viņi ir dažādi. Visbiežāk nestrādā maiņas, kurās ir salikti trīs labi, taču diezgan vienādi spēlētāji. Ir vajadzīgs savienojums, un mums sanāk," teica Videls.

Viņš guvis četrus vārtus, visus iemetot skaitliskajā vairākumā, tomēr tas neesot pietiekams iemesls, lai būtu apmierināts. "Negribu daudz stāstīt mūsu noslēpumus, bet galvenais – cenšamies izplest viņu aizsardzību. It kā metam iekšā, bet zinām, ka varam vēl labāk. Un gribam labāk. Ar katru maču sanāk, taču vēl jāmācās, kā citi kustās un ko viņi darīs," teica Videls. "Iepriekšējos gados daudz piespēlēju, pat tad, kad varēju mest pats. Bija apņemšanās pašam vairāk uzbrukt, meklēt metienus. To arī daru."

"Videls jau spēlēja "Torpedo", kad tur biju. Labi zinu viņa īpašības – ka viņš var būt arī agresīvāks hokejists. Viņš dara labas lietas ne tikai ar ripu," zviedra sniegumu komentēja Ankipāns. Pirmajās pārbaudes spēlēs Videls tika iespēlēts kā malējais uzbrucējs, tomēr tā bijusi daļa no procesa. "Pārbaudes spēlēs gribam redzēt spēles plānu, kas jāizpilda. Plus skatāmies uz saiknēm – kā notiek reakcija. Loģiski, ka mums galvā visu laiku bija tas, ka Videls ir spēlējis ar viņiem kopā. Daudz ideju bija. Džeriņu ielikām starp diviem jaunajiem, jo viņš ir prātīgs hokejists. Skatījāmies, kā Klārks iederas ar vienu vai otru. Nonācām pie secinājuma, ka viņam vislabāk saskan ar Makmilanu. Daudz skatījāmies un taustījāmies."

"Videls nav centrs, bet manā filozofijā tādu centru vispār nav – ir tikai spēlētājs, kurš cīnās iemetienos, bet pēc tam darbs turpinās pa visu laukumu, un tad jau ir pirmais uzbrucējs, otrais uzbrucējs un trešais uzbrucējs. Pagājušajā gadā Indrašis tieši tādu pašu lomu pildīja. Viņš cīnījās iemetienos, bet centru tajā maiņā nebija," teica Ankipāns. "Džeriņš ir klasiskāks centrs, bet arī sāk adaptēties. Makmilans "Torpedo" tika izmantots pa malu, tāpat kā Videls. Šeit viņi ir centri. Labi, ka ir universāli hokejisti. Mitinens arī oriģināli ir centrs, bet tagad spēlē pa malu. Tas viss ir svarīgi."

Ja hokejistiem ilgais lidojums ir iespēja noskatīties kādu filmu, lasīt grāmatu vai pagulēt, tad treneru uzdevumi lidmašīnā atšķiras. "Filmas man nav bijušas pēdējos gadus četrus, kopš "Torpedo" sāku strādāt. Vairāk vai mazāk skatāmies hokeju, brīvajā laikā parunājam savā starpā," par treneru nodarbēm teica Ankipāns.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2018-09-15 11:44, pirms 6 gadiem
Vēlētos daudz biežāk lasīt intervijas ar DR treneriem un spēlētājiem. Nevis tās īsās pirms vai pēc spēles, bet garākas par dzīvi, hokeju, taktiku, stiprām un vājām pusēm utt. ļoti interesē treneru skatījums uz hokejistu spējām, saiknēm savā starpā utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-09-15 12:37, pirms 6 gadiem
Par Fērčaildu nevarēja pajautāt treneriem?

  +5 [+] [-]

, 2018-09-15 12:40, pirms 6 gadiem
SC pilnīgii dalbajobii ir ,ka nedzēš tā kreditoru komentus ārā un vēl pie tam viņš var spamot būdams bloķēts lietotājs. Visi raksti ir sad@rsti dēļ viņa

     [+] [-]

, 2018-09-15 13:43, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Vēlētos daudz biežāk lasīt intervijas ar DR treneriem un spēlētājiem. Nevis tās īsās pirms vai pēc spēles, bet garākas par dzīvi, hokeju, taktiku, stiprām un vājām pusēm utt. ļoti interesē treneru skatījums uz hokejistu spējām, saiknēm savā starpā utt.
Jūsu cienījamā tomēr negodājamā mazohististiskā augstība Svētā Čekas Jura un Ģinama_Riga galvenais noslēpumu glabātājs un DR fankluba orators biedri FUNA kungs!

Kā komentēsit šo Videla tekstu, kurš parāda kontinentālās kolxoza līgas klubu ģeogrāfijas un tās spēļu grafika idiotisko absurdu?!

"Videls atsauca atmiņā smagāko izbraucienu, ko piedzīvojis, spēlējot Ķīnā. Pulksten vienos naktī atstāta viesnīca, divas stundas vēlāk komanda sēdusies lidmašīnā, lai mērotu ceļu uz Čeļabinsku. Lidmašīna piezemējusies ap pusdienlaiku, sekojusi sapulce un spēle, kurā izdevies uzvarēt ar 3:1. Uzreiz pēc mača visi sēdušies lidmašīnā, lai dotos mājup. Lidmašīna piezemējusies nākamās dienas pusdienlaikā. Līdz ar to vienas spēles izbraukumam bija vajadzīgas 36 stundas. Bez gulēšanas savā vai viesnīcas gultā. "Pēc tam mums vajadzēja nedēļu, lai no tā visa tiktu atpakaļ normālās sliedēs," teica Videls."

     [+] [-]

, 2018-09-15 14:26, pirms 6 gadiem
Atbilde Argonauta kungam Krievija ir viens liels bardaks. Īpaši organizatoriskā ziņā. KHL lielais pluss ir meistarība laukumā. Par NHL arī esmu lasījis līdzīgus stāstus. Ir cēlušies naktī lidojuši utt. Tikai NHL Krieviju bardaka veidošanā nepārspēs.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-15 14:29, pirms 6 gadiem
Par spēļu grafiku gan nevaru piekrist. NHL ir aptuveni tāpat. Pagājušā sezonā piefiksēju pat 6 spēļu starpību NHL komandām skaita ziņā

     [+] [-]

, 2018-09-15 14:53, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Par spēļu grafiku gan nevaru piekrist. NHL ir aptuveni tāpat.
vai tiešām Tu domā, ka, piemēram, starp Vladivostoku vai Pekinu - un - Rīgu vai Bratislavu KXL-ā, salīdzinājumā ar Monreālu un Losandželosu vai Vankūveru un Floridu NHL-ā ir vienāds attālums un līdzīgs lidojumu ilgums un drošība??!

     [+] [-]

, 2018-09-15 15:00, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Atbilde Argonauta kungam Krievija ir viens liels bardaks. Īpaši organizatoriskā ziņā. KHL lielais pluss ir meistarība laukumā. Par NHL arī esmu lasījis līdzīgus stāstus. Ir cēlušies naktī lidojuši utt. Tikai NHL Krieviju bardaka veidošanā nepārspēs.
nu ja Kun Lun spēlētāji nevar 7 dienu laikā atiet no negulētām 36 stundām, kuru vidū ir spēle negulēta (un vrb bija vēl 1- 2 spēles to 7 reaklimatizācijas dienu, diskomforta un sliktas pašsajūtas pilno dienu laikā?!),
tad to nevar salīdzināt ar to, kad NHL un KHL Eiropas un rietumkrievijas klubiem 7 dienās jāaizvada 3 - 4 spēles, salīdzinājumā pārlidojot 5- 8 reizes īsākus attālumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja