Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbola federācija pēta nekārtības vakardienas LČ mačā Daugavpilī

Jānis Celmiņš

Volejbola federācija pēta nekārtības vakardienas LČ mačā Daugavpilī
Ozolnieku fanu sektors vienmēr bijis skaļš

Latvijas volejbola čempionāta pusfināla mačs vakar Daugavpilī starp „Daugavpils Universitātes” un „Poliurs / Ozolnieki” komandām izvērtās varen karsts. Vienā no spēles epizodēm laukumā pat lidoja kāds priekšmets, kas Latvijas volejbolā nav ierasta parādība (vismaz atminamā pagātnē).

Jau ziņojām, ka vakar Latvijas volejbola čempionāta pusfināla spēlē Daugavpilī vietējā DU komanda četros setos ar 3:1 apspēlēja "Poliurs/Ozolnieki", sērijā līdz trim uzvarām panākot izlīdzinājumu (1-1).

Viedokļi dalās, taču viens ir skaidrs – ne tiesnešu darbs, ne „Poliurs / Ozolnieki” komandas līdzjutēju darbības spēles laikā nebija profesionālas. Līdzjutējs kā trešā iesaistītā puse jebkurā sporta veidā ir normāla parādība un, lai ko arī laukumā darītu komandas, tiesneši, treneri un komandu apkalpojošais personāls, dažādu priekšmetu mešana laukumā, nekādā gadījumā, nav atbalstāma. Skaidrs, ka vakar visam tam bija savs iemesls – mača tiesneši, kuri dažkārt darbojās neizprotami, tādā veidā izsaucot Ozolnieku komandas un līdzjutēju asu kritiku. Vai laukumā bija jāmet dažādi priekšmeti? Protams, nē.

Latvijas Volejbola federācijas Sacensību direktore Ināra Brokāne sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda, ka vakardienas spēles notikumi tiks izskatīti un oficiāls lēmums paziņots nedaudz vēlāk. „Lietas galīgā izskatīšana plānota nākamās nedēļas sākumā,” pauda Brokāne, piebilstot, ka Tiesnešu komisijas lēmums jau ir viņas rīcībā.

Viens no Latvijas Starptautiskas kategorijas tiesnešiem Kaspars Timermanis portālam Sporatcentrs.com pauda, ka jau šodien LVF Tiesnešu komisijā tika izskatīts jautājums par Unas Tilibas rīcību vakardienas spēlē, kurā viņa kā licencēta LVF 1. kategorijas tiesnese un vienlaicīgi Ozolnieku komandas līdzjutēja karstasinīgi atbalstīja viesu komandu, vienā no spēles epizodēm laukumā metot arī kādu priekšmetu. „Pirmkārt tika izskatīts jautājums par tiesneša ētiku pret kolēģiem, pēc kura tika sagatavots lēmuma projekts par Tilibas atstādināšanu no tiesneša darba pienākumu pildīšanas līdz sezonas beigām. Otrkārt Daugavpilī jau ilgstoši ir problēmas ar līnijtiesnešu sagatavošanu. Tieši līnijtiesnešu darbības vakardienas spēlē radīja lielu daļu konfliktsituāciju ar strīdīgu epizožu traktēšanu, kas ir tieši līnijtiesnešu kompetencē. Pret spēles galveno tiesnesi Nikolajevu Čemodanovu īsti pretenziju pat nevar būt. Bija daudzas epizodes, kurās varēja palīdzēt līnijtiesneši, bet šo palīdzību viņš nesagaidīja,” pauda Timermanis.

Ozolnieku komandai šobrīd ir tiesības iesniegt protestu par neapmierinošu tiesnešu darbu, kas noteikti tiks izskatīts (ja tiks saņemts). Vaicāts kā jārīkojas tiesnesim brīdī, kad laukumā sāk lidot dažādi priekšmeti, Timermanis atbild īsi. „Tiesnešu galvenais uzdevums ir panākt, lai spēle verētu turpināties, bet par drošību atbild mājinieku komanda – konkrētajā gadījumā „Daugavpils Universitāte”,” pauž Timermanis.

Ja 99% gadījumu „Schenker” volejbola līgas regulārajā čempionātā uz Daugavpili dodas tiesneši no Rīgas, tad vakardienas maču tiesāja divu vietējie Daugavpils tiesneši…

Sērijas trešais mačs starp Ozolnieku un Daugavpils komandām jau sestdien Ozolniekos. Būs interesanti!

Augstāk minētās spēles epizodes:

 +31 [+] [-]

, 2012-03-15 15:54, pirms 12 gadiem
tika sagatavots lēmuma projekts par Tilibas atstādināšanu no tiesneša darba pienākumu pildīšanas līdz sezonas beigām

Varētu atstādināt uz visiem laikiem. Tilibai jāizvēlas - viņa ir tiesnese vai atbalstītāja.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-15 16:07, pirms 12 gadiem
viņa vēl trenē ozolnieku komandu kas spēlē 1. līgā

  +2 [+] [-]

, 2012-03-15 16:28, pirms 12 gadiem
Kaaa tas Komentetajs atbalsta DU komandu kas tas pa komentetaju !!!

     [+] [-]

, 2012-03-15 16:34, pirms 12 gadiem
Tajā spēlē ne Una vainiga ne lidzjuteji ne speletaji, pie vainas ir linijtiesnesis kas nemak vispar tiesat vinam nav ko darit laukuma,federacijai jaizskata ko speles likt tiesat nevis Timermanim gudri runāt un rakstuit, lai paskatās kā tiesneši strādā , jo pats arī ir tiesnesis, nevis uzliek laukuma puišeli kas neko no volejbola nesaprot ta notiesat mak katrs berns, un nevajag vainot Unu pie tā vainīgi volejbola federācija kas nemaknodrosinat speli ar kartigiem tiesnesiem, un ja bus kartiga tiesasana tads bardaks nebus, jo katram ir nervi.

     [+] [-]

, 2012-03-15 16:49, pirms 12 gadiem
Komanda OZO vārdā (Ozoliņš) zaudēja!

     [+] [-]

, 2012-03-15 16:50, pirms 12 gadiem
Ja slikti ar nerviem, Tvaika ielā durvis vienmēr atvērtas!!!
Vai kā trenerim, tiesnesim vienā personā ir attaisnojama šāda rīcība?!
Ja līnijtiesnesim nav attiecīgais līmenis tiesāšanai, tad loģiski, ka labāk ka viņu vispār tur nav, nevis ieliek tikai tāpēc, ka nolikums to prasa!!!
Tāpat bija ar karsējmeitenēm, ja ir līmenis, tad lai dejo, ja uznāk divas duņkas un pagorās, tad nafig! Lieki izdevumi vien sanāk par līnijtiesnešiem un kādreiz arī par karsējmeitenēm!
Interesants fakts, Itālijas A2 līgā spēli tiesā tikai 2 tiesneši, tādi līnijtiesneši nemaz nav, un spēles līmenis tur ir krietni augstāks un bumbas lidojums ātrāks!

  +6 [+] [-]

, 2012-03-15 17:23, pirms 12 gadiem
Tiliba nekad nav izcēlusies ar īpašu gudru rīcību atbalstot savu komandu... Un viņa vell māca jaunatnei spēlēt voleijbolu tas tak ir apkaunojums Latviešu volejbolam....

     [+] [-]

, 2012-03-15 17:47, pirms 12 gadiem
Una-malacis.Īsts patriots.
Mēs ticam,mēs varam-OZĪŠI.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-15 17:59, pirms 12 gadiem
Pareizi jau viens lietotājs teica,kāda vaina līnījtiesnešiem,ja starpā ir 10 punkti? kur ir problēma? pieņemiet to un viss.

Dar ko var,dar ko var Daugavpilij jāuzvar.

     [+] [-]

, 2012-03-15 18:31, pirms 12 gadiem
dzivis rakstīja: viņa vēl trenē ozolnieku komandu kas spēlē 1. līgā
Un viņa labi trenē - esmu šos 1.līgas spēlētājus redzējis spēkē - ceouri nost Unas priekšā!
Patiesībā žēl, ka cilvēkus kam vēl kaut cik volejbols ir krūtīs un taisnīgs volejbols ( ne tāds kā vakardienas tiesnešiem) tagad te nolīdzina līdz ar zemi. Una turies - pareizi darīji, ka lidināji to dēlīti - ar ķieģeli vajadzēja tam idiotam kraut - dēlītis par maigu!

  +2 [+] [-]

, 2012-03-15 18:43, pirms 12 gadiem
Ivulis rakstīja: Un viņa labi trenē - esmu šos 1.līgas spēlētājus redzējis spēkē - ceouri nost Unas priekšā!
Patiesībā žēl, ka cilvēkus kam vēl kaut cik volejbols ir krūtīs un taisnīgs volejbols ( ne tāds kā vakardienas tiesnešiem) tagad te nolīdzina līdz ar zemi. Una turies - pareizi darīji, ka lidināji to dēlīti - ar ķieģeli vajadzēja tam idiotam kraut - dēlītis par maigu!
varbūt kā trenere ir laba,bet uzvedība gan viņai nav laba.

  +6 [+] [-]

, 2012-03-15 19:06, pirms 12 gadiem
Re, Tiliba kļuvusi par galveno spēles varoni! Nez tikai vai labā, vai sliktā ziņā....varjaubūt, ka voleis viņai patīk, tik ar to kultūru un uzvedību tā stipri pašvaki. Piekrītu tam te ko teica, pie kas vainīgs, ja viena komanda ir tik daudzu punktus priekšķā. nezinu, nebiju uz vietas un spēli tik ierakstā redzēju, vismaz šī portāla video nemaz tik daudz jau to kļūdu tiem tiesnešiem nebija,a bet ozolnieku līdzjutēji pārsvarā kur ierodas, ir zināmā skurbulī un nemaz nav tādi, kas forši atbalsta savu komandu, bet ir ļoti naidīgi pret pretinieku un visādi citādi domājošiem, tas jau nu nav nekas jauns un neviens ar viņiem nevar tikt galā - sviests! Un ar šito visu vēl paši lielās - tipa baigie patrioti, bet pa īstam - stipri nožēlojami. Un tagad šim nozēlojumam priekšā izvirzījusies Tiliba! Ar bubgām, sun stulbiem izkliedzienie, bet ja jau pašiem ozīšiem tas patīk - ko padarīsi. Pavisam traki sanāk, ta ka šamējā sāk komentēt spēli Ozolniekos - cik daudz dzirdēts no tuvējiem apriņķiem - KAUNS klausīties1 Bet šiem jau laikam pašiem patīk. Neesmu liels volejbola speciālists, bet laiku pa laikam apmeklējot vietējā mēroga sporta pasākumus Ozolniekos unvollis man patīk, man ir diezgan liels kauns, par to kas notiek un ja vēl šitās cilvēks, cik saprotu kaut kur ir arī treneris un sdies nedod vēl jauniešiem, nu ta nu gan nezinu, ko tas cilvēciņ[š var iemācīt. Jo bērniem un spēlētājiem jau kaut kas normāls ir jāmāca. Cik dzirdēts visur, kur viņa bijusi, jau k;adu laiku ir off. Bet ne par to ir šis stāsts. Domāju, ka DU vinnēja šo spēli pelnīti, jo laikam bija labāki.. Un tagad varēs redzēt vairāk spēļu un cerams, ka interesntu. Un tak tas točnbo ir stulbi, ka cilvēks apzināti met laukumā priekšmetus, tā jau varēja arī kādu spēlētāju savainot un ko tad? Kas tad būtu atbildīgs? Lai interesantas visas pārējās spēles//
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-15 20:22, pirms 12 gadiem
"...lidzjuteju darbibas speles laika nebija profesionalas." !!!???

  +8 [+] [-]

, 2012-03-15 21:22, pirms 12 gadiem
Vai to tiesnesi, kas negodīgi tiesāja arī līdz sezonas beigām apturēja no tiesneša amata?

  +3 [+] [-]

, 2012-03-15 22:23, pirms 12 gadiem
Cilvēki mīļie,paskatieties godīgi uz tiesnešiem,kā viņi spēli notiesāja!Kādā līmenī?Tas nava godīgi!Una izdarija pareizi,vajadzēja ne tikai mest ar dēlīti,bet ar ko smagāku.Kaunējies būtu tas tiesnesis.Daugavpils baidās par zaudējumu Poliurs/Ozolniekiem tapēc bāž savējos,lai tikai kkur tiktu!
Pēc šī izgājiena,nespriediet par cilvēku kuru jūs nemaz nepazīstat.Una ir laba trennere un labs cilvēks!Cilvēkiem kam skauž vnk te jāparāda savas stulbības ar komentāriem.
Ozīši uzvarēs.

Tikai Oži,tikai Poliurs!

Ja Unu atstādinās tad tas būs cūciski,stulbi un gļēvi.Una vismaz parādija to tiesnešu cūcību.Tiem līniju tiesnešiem nav ne kauna ne goda pret saviem kolēģiem!
Ja runājam par profesionalitāti,tad tādas nava DU komandas tiesnešiem!
Kur skatās federācija?Tagad varam paskatīties kādi cilvēki dzīvo Latvija!Pēc federācijas lēmuma varēs redzēt,ja Unu atstādinās tad LV atbalsta cūciskumu,negodīgumu,necieņu...

Mēs ticam,mēs varam Ozīši!

  +9 [+] [-]

, 2012-03-15 22:45, pirms 12 gadiem
Deļ viena dēlīša tāda jezga!
Smiekli nāk.
Netrāpija tak tas dēlīts tam tiesnesim,kaut arī vajadzēja trāpīt!
Liekaties visi mierā!Arī federācija liekat Unu mierā!

Pamējģiniet spēli uztaisīt godīgu un tad paskatieties vai būs nekārtības uz laukuma!Loģiski ka nebūs!Takā liekaties mierā!

 +10 [+] [-]

, 2012-03-15 22:48, pirms 12 gadiem
kāpēc Jelgavā kur Biolars vinnēja Lāsi 3;0 spēle paritēja bez rupjībām, viens otru atbalstot, tāpēc, ka tiesneši savu darbu padarīja perfekti, tāpēc nebija ne saukļu ne domstarpību, tāpēc federācijai jāskatās ko likt laukumā tiesāt vai skolēnis vai profiņus un beidziet vienreiz apcelt to Unu.

  +5 [+] [-]

, 2012-03-15 23:27, pirms 12 gadiem
nikis71 rakstīja: kāpēc Jelgavā kur Biolars vinnēja Lāsi 3;0 spēle paritēja bez rupjībām, viens otru atbalstot, tāpēc, ka tiesneši savu darbu padarīja perfekti, tāpēc nebija ne saukļu ne domstarpību, tāpēc federācijai jāskatās ko likt laukumā tiesāt vai skolēnis vai profiņus un beidziet vienreiz apcelt to Unu.
Unai paldies par to, ka ar savu rīcību piemēram šodien tiesneši strādāja vienkārši perfekti! Ideāli!

  +5 [+] [-]

, 2012-03-15 23:39, pirms 12 gadiem
šausmas, ļaudis.!! Labi , varbūt ka Una neizdarījā pareizi metot ar to figņu! Bet nu nervi jau arī iet čupā, pastieties uz tiesnešiem kā viņi tiesāja, tas bija viņiem APKAUNOJUMS uz visu latviju. servē DU aizskrīt autā , kādā sakarā tad punkts DU? Tad sākumā ļaudis pastamies kā tiesneši uzvedās un kā tiesā un tad skatieties kā uzvedās atbalstītāji! Kauns TIESNEŠIEM.!! FUJ, tādus no darba prom! KAUNS bij skatīties.! Un tagad jau drošvien viņi raud par to ka viņiem kkāds fufels lido virsū., un pat netrāpa., tad iemācieties TIESĀT SPĒLES, godīgi un pareizi.! tad nemetīs jums neviens.!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-15 23:47, pirms 12 gadiem
Ja es butu tajā spēle man arī neizturētu nervi pa tik negodigu tiesnešu tiesāšanu.Una darīja pareizi.pa tādu nieku taisit šitādu skandālu vau dēli uzmeta uz laukuma tagd dēl dēļa šitāds strīds

  -1 [+] [-]

, 2012-03-16 15:51, pirms 12 gadiem
Tatija11 rakstīja: Cilvēki mīļie,paskatieties godīgi uz tiesnešiem,kā viņi spēli notiesāja!Kādā līmenī?Tas nava godīgi!Una izdarija pareizi,vajadzēja ne tikai mest ar dēlīti,bet ar ko smagāku.Kaunējies būtu tas tiesnesis.Daugavpils baidās par zaudējumu Poliurs/Ozolniekiem tapēc bāž savējos,lai tikai kkur tiktu!
Pēc šī izgājiena,nespriediet par cilvēku kuru jūs nemaz nepazīstat.Una ir laba trennere un labs cilvēks!Cilvēkiem kam skauž vnk te jāparāda savas stulbības ar komentāriem.
Ozīši uzvarēs.

Tikai Oži,tikai Poliurs!

Ja Unu atstādinās tad tas būs cūciski,stulbi un gļēvi.Una vismaz parādija to tiesnešu cūcību.Tiem līniju tiesnešiem nav ne kauna ne goda pret saviem kolēģiem!
Ja runājam par profesionalitāti,tad tādas nava DU komandas tiesnešiem!
Kur skatās federācija?Tagad varam paskatīties kādi cilvēki dzīvo Latvija!Pēc federācijas lēmuma varēs redzēt,ja Unu atstādinās tad LV atbalsta cūciskumu,negodīgumu,necieņu...

Mēs ticam,mēs varam Ozīši!
Kurā vietā ir rakstīts, ka tie ir DU komandas tiesneši? Kopš kura laika katrai komandai savi tiesneši?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-18 08:15, pirms 12 gadiem
Команда DU играла замечательно, а то что Oži проиграли это не судьи виноваты, а сами игроки и их болельщики которые устроили балаган на трибунах