Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Deveikus: "Jutu, ka spēlētāji progresē visas sezonas garumā"

Jānis Celmiņš

Deveikus: "Jutu, ka spēlētāji progresē visas sezonas garumā"
Jurijs Deveikus saņēmis sezonas labākā trenera balvu
Foto: Romualds Vambuts

„Jau kopš sezonas sākuma jutu, ka spēlētāji katrs atsevišķi un komanda kopumā progresē. Cimoška, Pekmanis, Jirgensons – gados ļoti jauni spēlētāji, kuriem viss vēl priekšā. Spītējot savainojumiem, veiksmīgu finālsēriju aizvadīja Rolands Ozoliņš,” pēc komandas pastāvēšanas vēsturē izcīnītā pirmā Latvijas čempionu titula pauda „Biolars” vienības galvenais treneris Jurijs Deveikus.

Jau ziņojām, ka Latvijas volejbola čempionātā uzvaru izcīnījusi "Biolars" komanda. Jelgavnieki sestdienas vakarā savās mājās trīs setos ar 3:0 (25:21, 25:16, 25:18) pieveica "Poliurs/Ozolnieki", finālsērijā triumfējot sērijā ar 3-1.

Pēc zelta godalgu saņemšanas iespaidos par pēdējo spēli un finālsēriju kopumā dalījās „Biolars” galvenais treneris Jurijs Deveikus. „Šodien spēlējām ļoti labi, esmu apmierināts. Labi darbojāmies servju uzņemšanā, ātri spēlējām tīkla vidū, arī malās – otrajā un ceturtajā zonā. Pretiniekiem pie šādās mūsu spēles klājās ļoti grūti. Ja mēs spēlējam tā kā šodien, „Poliurs” uz panākumu varēja cerēt vienīgi ar labu servi un stabilu uzņemšanu. Arī viņiem ir spēlētāji, kas labi spēlē trešajā zonā, tāpat komanda dažkārt rāda brīnumus aizsardzībā. Uzvarējām ļoti tehnisku un labu komandu, kura ne velti bija iekļuvusi čempionāta finālā. Uzvarējām, jo mazāk kļūdījāmies, paldies puišiem,” pauda par labāko sezonas treneri atzītais Deveikus.

Vaicāts vai pēc tik neveiksmīgas sezonas pirmās puses treneris cerējis, ka sezonas beigas būs tik sekmīgas, Deveikus atbildēja apstiprinoši. „Mums ir ļoti jauna komanda. Jau kopš sezonas sākuma jutu, ka spēlētāji katrs atsevišķi un komanda kopumā progresē. Cimoška, Pekmanis, Jirgensons – gados ļoti jauni spēlētāji, kuriem viss vēl priekšā. Spītējot savainojumiem, veiksmīgu finālsēriju aizvadīja Rolands Ozoliņš. Pēdējā laikā viņš bija trenējies ļoti neregulāri, tāpēc prieks par viņa sniegumu ir dubults,” saka treneris.

Jautāts, kas bijis izšķirošais finālsērijā, Deveikus pauž, ka tā bijusi spēle trešajā zonā - pirmā tempa uzbrucēji. „Tiklīdz kā pirmā tempa uzbrucēji sāka spēlēt agresīvāk, arī tīkla malās mums klājās vieglāk, lielu darbu paveica Agris Leitis, kurš saspēli vadīja ļoti daudzveidīgi,” uzskata treneris.

Treneris cer, ka komandas pamatkodolu izdosies saglabāt arī nākamajā sezonā, taču viss atkarīgs no finansiālās situācijas. „Mums ir labs ģenerālsponsors „Biolar”, taču ceru, ka izdosies piesaistīt papildus atbalstītājus, lai komanda varētu kļūt vēl spēcīgāka,” ar cerību pauž Deveikus.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-08 12:55, pirms 12 gadiem
Biolara komandas spēli īpaši pastiprināja pieredzējušo Ē.Baika un A.Leiša atnākšana.Ja jau jaunība(Ozoliņš Girgensons Pekmanis Cimoška Aukmanis u.c) un pieredze(Leitis,Baiks un Jamrovskis)saprātīgi sabalansēti,tad nākotnē komandas spēlei tikai jāpastiprinās.Tikai jāsāk domāt par otra saspēles vadītāja piesaistīšanu.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-08 14:54, pirms 12 gadiem
Kas par meistarību, kas par fantastisku ažiotāžu! Īsts volejbola trilleris