Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Dāmām var kļūt zināmas čempiones, vīriem pusfinālu turpinājums

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Dāmām var kļūt zināmas čempiones, vīriem pusfinālu turpinājums
RSU/MVS komanda jau šodien var kļūt par Latvijas čempioni
Foto: RSU/MVS, facebook

Latvijas volejbola čempionātā sievietēm svētdien var kļūt zināmas šīs sezonas čempiones. Finālsērijas otro spēli Rīgā aizvadīs RSU/MVS un "Babītes" komandas. Ingūnas Mīnusas trenētājai komandai līdz titula izcīnīšanai ir atlicis tikt pie vienas uzvaras, savukārt "Babītes" panākuma gadījumā titula liktenis izšķirsies trešajā mačā pēc nedēļas. Savukārt vīru konkurencē tiks aizvadītas pusfināla sēriju otrās spēles.

Latvijas čempionātā sievietēm RSU/MVS volejbolistes finālsērijas pirmajā spēlē viesos ar 3-0 (25:17, 25:16, 25:20) pārspēja „Babīti”, sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0. Panākuma gadījumā rīdzinieces jau šodien izcīnīs zelta godalgas, bet ja uzvarēs „Babīte”, tad jaunās valsts čempiones kļūs zināmas nākamsvētdien, kad Babītē notiks finālsērijas trešā spēle.

Abu komandas, iekļūstot čempionāta finālā, jau parūpējās par nelielu pārsteigumu. RSU/MVS vienība dramatiskā pusfināla sērijā ar 2-1 pārspēja „Jelgava”/LU vienību. Savu augstāko punktu dramatisms sasniedza trešajā mačā, kad RSU/MVS izdevās atspēlēties no 0-2, uzvarot trīs setus pēc kārtas un panākot uzvaru mačā ar 3-2 un sērijā ar 2-1.

Arī „Babītes” ceļš pretī finālam bija grūts Sērijā pret Daugavpils VK „miLATss” vienību „Babīte” bija pārāka pirmajā mačā (3-1), bet atbildes spēlē arī izdevās uzvarēt trīs setus pēc kārtas un atspēlēties no 0-2, svinot uzvaru spēlē (3-2) un sērijā (2-0).

Mājinieki par otrām uzvarām, viesi par izlīdzinājumu

Vīriešu turnīrā šodien notiks pusfināla sēriju otrās spēles. Pulksten 16 Mārupē cīņu uzsāks „Biolars/Jelgava” un RTU/”Robežsardze” vienības. Sestdien sērijas pirmajā spēlē uzvarētāja noskaidrošanai bija neieciešami pieci seti un uzvaru ar 3-2 svinēja jelgavnieki. Jurija Deveikus trenētie jelgavnieki, kuri šosezon neiekļuva Baltijas līgas izslēgšanas spēļu turnīrā, prāta lauzt neveiksmīgi ritošā mača gaitu (tikai zaudēts pirmais un trešais cēliens) un tikt pie smagas uzvaras, sērijā panākot 1-0.

Baltijas līgas čempionātā pretinieki šosezon divās savstarpējās spēlēs uzvaras dalīja uz pusēm: abos mačos ar 3-1 pārāki bija viesi.

Savukārt pulksten 18 Ozolnieku sporta namā sāksies spēle starp „Poliurs/Ozolnieki” un Jēkabpils „Lūši” vienībām. Sērija pirmajā mačā sestdien Jēkabpilī uzvaru ar 3-0 svinēja ozīši, kuru sastāvā plosījās 21 punktu guvušais Armands Āboliņš. Jēkabpilieši nespēja noturēt uzvaru pirmajā setā, kura gaitā viņi ilgi bija iedzinējos, bet galotnē izvirzījās vadībā ar divu punktu pārsvaru. Otrajā un trešajā cēlienā viesu pārsvars izšķirošajos brīžos šaubas nerādīja un Ozolnieku vienībai izdevās sēriju sākt ar sauso uzvaru izbraukumā.

Baltijas līgas ietvaros abās savstarpējās spēlēs uzvaru šosezon svinēja „Lūši”, viesos uzvarot ar 3-1, savukārt savā laukumā jēkabpiliešiem izdevās lauzt atspēlēties no 0-2 un svinēt panākumu ar 3-2.

Latvijas čempionāts sievietēm.

Fināls par 1. vietu

DuelisDatums/LaiksSērijā
RSU/MVS - Babīte02.04/15:001-0

Latvijas čempionāts vīriešiem.

Pusfināls

DuelisDatums/LaiksSērijā
Biolars/Jelgava - RTU/Robežardze02.04/16:001-0
Poliurs/Ozolnieki - Lūši02.04/18:001-0

Izmantotie resursi:
volejbols.lv