Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" kārtējo reizi atņem kapteiņa apsēju – šoreiz sodīts Obamejangs

Agris Suveizda

"Arsenal" kārtējo reizi atņem kapteiņa apsēju – šoreiz sodīts Obamejangs
Pjērs Emeriks Obamejangs. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola klubs Londonas "Arsenal" pavēstījis par kapteiņa statusa atņemšanu Gabonas izlases uzbrucējam Pjēram Emerikam Obamejangam.

Komandas galvenais treneris Mikels Arteta sestdien atstāja Obamejangu ārpus sastāva uzvarā pār "Southampton" (3:0), jo gabonietis novēloti atgriezās no ārzemēm. Tas viņam ne tuvu nebija pirmais disciplīnas pārkāpums, un šoreiz kluba vadības mērs ir pilns – Obamejangs zaudējis kapteiņa apsēju, kuru ieguva no Granitas Džakas, kuram apsējs tika atņemts 2019. gada novembrī. Līdzīgas kapteiņu piespiedu maiņas klubā notikušas arī agrāk.

"Pēc disciplīnas pārkāpuma pagājušajā nedēļā Pjērs Emeriks Obamejangs vairs nebūs mūsu kluba kapteinis un netiks iekļauts sastāvā trešdienas spēlē pret "West Ham United". No visiem mūsu spēlētājiem, īpaši no kapteiņa, sagaidām atbilstību mūsu visu ieviestajiem noteikumiem un standartiem, kuriem visi esam piekrituši," teikts kluba paziņojumā.

Arteta preses konferencē nevēlējās izplūst detaļās par Obamejanga situāciju un bilda, ka nākamā kapteiņa izvēle ir ļoti būtiska, taču viņš jebkurā gadījumā uzticas un ir gandarīts ar pašreizējo līderu grupu. Kapteiņa statusa atņemšana radījusi šaubas par Obamejanga nākotni klubā – gabonietim līgums vēl ir uz pusotru gadu, un janvārī viņam ar Gabonas izlasi gaidāma dalība Āfrikas Nāciju kausā.

Obamejangs šosezon Premjerlīgā 14 spēlēs ir guvis četrus vārtus un izdarījis vienu rezultatīvu piespēli, bet "Arsenal", lai arī iepriekšējos piecos mačos piedzīvoti trīs zaudējumi, atrodas tikai divu punktu attālumā no ceturtajā vietā esošās "West Ham", ko rīt uzņems savā laukumā. "Arsenal" gabonieti 2018. gada janvārī no Dortmundes "Borussia" iegādājās par 63,8 miljoniem eiro. Pirmo divarpus gadu laikā Obamejangs Premjerlīgā 85 spēlēs izcēlās ar 54 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm, bet nākamajā pusotrā gadā 43 spēlēs ticis pie 14 vārtiem un četrām piespēlēm.

Francijā dzimušais un uzaugušais Obamejangs ir spēlējis arī Itālijas "Milan", Francijas "Dijon", "Lille" un "St.-Etienne", bet Gabonas izlasē viņam 71 spēlē ir 29 vārti.

Izmantotie resursi:
https://www.arsenal.com/news/club-u...

  -1 [+] [-]

, 2021-12-14 19:00, pirms 2 gadiem
Es to gejisko sūdu kas bildē nemaz nenēsātu

  +1 [+] [-]

, 2021-12-14 19:33, pirms 2 gadiem
san4ito rakstīja: Es to gejisko sūdu kas bildē nemaz nenēsātu
neviens Tev arī nepiedāvās, tā kā paliec savā gaterī un priecājies.

     [+] [-]

, 2021-12-14 23:01, pirms 2 gadiem
san4ito rakstīja: Es to gejisko sūdu kas bildē nemaz nenēsātu
vareja jau uzreiz uz apseja uzzīmet di..as caurumu, lai viss skaidrs.