Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Sāksies "Mettas"/LU un "Gulbenes" kauja par Virslīgu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Sāksies "Mettas"/LU un "Gulbenes" kauja par Virslīgu
Kadrs no komandu savstarpējās spēles pagājušajā gadā
Foto: Einārs Freimanis, Kārlis Zariņš, fsmetta.lv

Šodien plkst.19:00 sāksies "Mettas"/LU un "Gulbenes" pirmā spēle cīņā par dalību nākamā gada Virslīgā.

Atgādinām, ka Virslīgā piedalās 10 komandas, un nule nolemts, ka tā tas būs vēl vismaz nākamos trīs gadus (un būs četru apļu sistēma). Šī gada sacensību reglaments paredzēja, ka Virslīgas 10. komanda izkrīt uz 1. līgu, bet 9. komanda piedalās divās pārspēlēs ar 1. līgas 2. vietas ieguvēju. Par šīm komandām kļuvušas "Metta"/LU un "Gulbene".

"Metta"/LU reāli draudus par 10. vietu iznīcināja 23. (no 27) kārtā, kad viesos pārspēja "Ilūksti" ar 2:1. Andra Riherta padotie gandrīz līdz pēdējam cīnījās par 8. vietu, taču "Jelgavas" izcilais finiša spurts to liedza. "Metta"/LU pēcc 8. vietas pagājušajā debijas sezonā šogad nācies samierināties ar 9. vietu un nāksies aizstāvēt savu Virslīgas pierakstu pārspēlēs.

Tikmēr "Gulbene" pagājušajā gadā no Virslīgas izkrita, un komanda spēlējošā trenera Igora Korabļova vadībā cerēja ar pirmo piegājienu tikt atpakaļ. 1. vietu 1. līgā izcīnīja Daugavpils BFC "Daugava", tomēr arī gulbenieši sapni par atgriešanos Virslīgā nav atmetuši, jo ieguva 2. vietu un tiesības piedalīties pārspēlēs.

Reizēs, kad sacenšas dažādu līgu pārstāves (un tas notiek reti), spēku samērus novērtēt ir ļoti grūti. Protams, loģiski būtu, ka par favorīti tiktu uzskatīta komanda no augstākās līgas (un bukmeikeri pārliecinoši sliecas klāt šim viedoklim), tomēr ir vairāki "bet", kas liecina, ka šīs pārspēles varētu padoties itin spraigas.

Pirmkārt, spēles notiks vēlā rudenī, iespējams, ne tajos labākajos laika apstākļos, kas allaž spēku samērus izlīdzina. Otrkārt, "Mettai"/LU nav vārtu gūšanas garšas - Virslīgā pret spēcīgajiem pretiniekiem 27 spēles tikai 15 gūti vārti (tikai četrās no 27 spēlēm gūti vairāk nekā vieni vārti - visos šajos gadījumos divi), kamēr "Gulbene" 1. līgā izpriecājās pēc sirds patikas (30 spēlēs 87 vārti). Treškārt, Latvijas kausa izcīņā "Metta"/LU šogad ar 0:1 piekāpās citai 1. līgas komandai "Rīgas Futbola skola" (gulbenieši 1. līgā ar to nospēlēja 4:0 un 0:0). Cerurtkārt, "Gulbenes" sastāvā ir vairāki ļoti labi zināmi vārdi - protams, "Euro2004" finālturnīra dalībnieks Vīts Rimkus, kuram 1. līgā 20 precīzi raidījumi (vairāk nekā "Mettai" Virslīgā kopā...), cits "Euro2004" finālturnīra dalībnieks, Korabļovs, tāpat vārtsargs Marks Bogdanovs, aizsargi Dmitrijs Šiļuks, Kirils Jeļkins, pussargs/uzbrucējs Aleksejs Bespalovs - visiem lielāka vai mazāka Virslīgas pieredze.

Un tomēr, neskatoties uz šiem piemeklētajiem faktiem, visdrīzāk par favorīti jāuzskata "Mettu"/LU. Nopietnāka spēļu prakse (Virslīga), regulārāks treniņdarbs, tāpat, domājams, aizvien progresējoši jaunie spēlētāji. Papildus "Mettai"/LU par labu liecina mājas spēļu faktors (abas pārspēles notiks mettiešu ierastajās mājās - Hanzas vidusskolas laukumā), kā arī tas, ka "Gulbenei" ir plāns sastāvs. Kas zina, varbūt šodien svarīgajā spēlē "Gulbenes" protokols būs pēkšņi pilnāks, taču pēdējās divās 1. līgas spēlēs kopumā novācās 12 spēlētāji - tātad bija tikai viens rezervists. Un vienu no šiem mačiem "Gulbene" zaudēja ar 3:6 (Rēzeknē)... Šādos spiedīgos apstākļos vēl viens zaudējums - diskvalificēts Mareks Kozlovskis. Diskvalifikācija arī mettiešu nometnē (Artis Jaudzems diskvalificēts uz abām pārspēlēm), tomēr studentu komandai rezervistu soliņš ir dziļāks.

"Mettas"/LU treneris kluba mājaslapā fsmetta.lv rada pārliecību, ka pretinieks ir labi zināms: "Sezonas gaitā esmu redzējis praktiski visas komandas no 1.līgas, sekojot līdzi mūsu dublieru komandai. Gulbenes rezultātiem un spēlei arī ir sekots līdzi. Gulbenē ir pieredzējuši spēlētāji, kuri ir joprojām ir ļoti kvalificēti. Pieredze un lielā spēļu prakse ir viņi trumpji, bet tie noteikti nav spēcīgāki par mūsējiem."

Pērn Virslīgā, kā jau minēts, "Metta"/LU ieņēma 8. vietu, bet "Gulbene" palika pēdējā, no Virslīgas izkrītot. Savā ziņā var teikt, ka studenti daļēji nokārtoja gulbeniešu izkrišanu. Savstarpējos mačos "Metta" un "Gulbene" punktus pērn dalīja uz pusēm (0:0, 1:5, 1:1, 3:0), tomēr izšķirošā brīdī, pēdējā aplī, mettieši uzvarēja Gulbenē ar 3:0. Jāmin gan, ka, kamēr studentu sastāvs lielā mērā saglabājies, "Gulbenei" tas ir gandrīz pilnībā cits - no pērnās sezonas regulāriem spēlētājiem pieteikumā ir tikai tas pats komandas sastāva saturētājs Korabļovs, Jeļkins un Jānis Lapss.

Sportacentrs.com tiešraidē translēs arī šo spēli, bet tiem, kas vēlas vērot cīņu mākslīgā apgaismoja klātbūtnē, jāierodas Hanzas vidusskolas laukumā. Spēles sākums - plkst.19:00. Ieeja ar "Mettas" atribūtiku - bezmaksas, bez atribūtikas - viens lats.

Kurš izcīnīs tiesības nākamgad spēlēt Virslīgā?

  • 103

  • 79


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-11-14 09:45, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: 30 un 20, ja vien pēkšņi Gulbenē neierodas visādi Gavrjušas rokaspuiši
Joprojām mokies ar kuņģa problēmām?

 +22 [+] [-]

, 2013-11-14 10:03, pirms 11 gadiem
par stipru Mettu!!! Neskatoties uz šizīgi aprobežoto treneri, Latvijas futbolam kopumā būtu labāk (DAUDZ labāk), ja Metta saglabā vietu Virslīgā. Metta salīdzinot ar Gulbeni ir ilggadīgs projekts, kurš tiek attīstīts un ir izveidota tiešām ļoti cienījama futbola piramīda, kas ap sevi audzē arī veselīgu futbola sabiedrību, tai pat laikā Gulbene ir viens kārtīgs Lajuka toto kantoris, bez normālas komandas, trenera, piramīdas, bāzes utt. utjp. Veiksmi Mettai pārspēlēs!!!

 +15 [+] [-]

, 2013-11-14 10:22, pirms 11 gadiem
Jebkurš, kas kaut cik ciena un saprot futbolu, neatkarīgi no tautības, ādas krāsas un reliģijas, šodien būs par FS Metta. Jau peitiekoši toto mēslu Virslīgā!!!

  +8 [+] [-]

, 2013-11-14 10:30, pirms 11 gadiem
OPTIBETĀ -> FS Metta/LU - FB Gulbene 1.33 3.74 16.70!!

  +6 [+] [-]

, 2013-11-14 10:40, pirms 11 gadiem
Tad jau Gulbenes spelētāji var uzlikt 100Ls uz savu uzvaru, plēsties un uzvarēt UN nopelnīt sev 3 mēnešalgas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2013-11-14 11:29, pirms 11 gadiem
Soncha rakstīja: Tad jau Gulbenes spelētāji var uzlikt 100Ls uz savu uzvaru, plēsties un uzvarēt UN nopelnīt sev 3 mēnešalgas...
var arī pārliecinoši zaudēt pirmo spēli un pēc tam ar vienu vārtu starpību uzvarēt otro!

  +2 [+] [-]

, 2013-11-14 11:36, pirms 11 gadiem
METTA > GŪLBENE
Slēpts komentārs: Barkāns

  +3 [+] [-]

, 2013-11-14 11:49, pirms 11 gadiem
Barkāns rakstīja: Es par Gulbeni, jo viņi rūpējas par skatītājiem, izlaiž krāsainas programmiņas. Šogad biju uz kādām 5 Mettas spēlēm, un no programmiņām ne ziņas, ne miņas. Tirgoja kaut kādus belašus ar kompotu, blūzes u.c nekam nevajadzīgus hlamus.
Te ir kāds programmiņu izdošanas čempionāts, vai? Izklausās, ka tas tev ir galvenais.

  +6 [+] [-]

, 2013-11-14 11:50, pirms 11 gadiem
vantinieks rakstīja: par stipru Mettu!!! Neskatoties uz šizīgi aprobežoto treneri, Latvijas futbolam kopumā būtu labāk (DAUDZ labāk), ja Metta saglabā vietu Virslīgā. Metta salīdzinot ar Gulbeni ir ilggadīgs projekts, kurš tiek attīstīts un ir izveidota tiešām ļoti cienījama futbola piramīda, kas ap sevi audzē arī veselīgu futbola sabiedrību, tai pat laikā Gulbene ir viens kārtīgs Lajuka toto kantoris, bez normālas komandas, trenera, piramīdas, bāzes utt. utjp. Veiksmi Mettai pārspēlēs!!!
Kāpēc tad skonta sistēma(lasi - Valsts izlase) spiež sev pie sāniem šo šizīgi aprobežoto treneri?Tāpēc ka ir šī jauniešu sistēmas piramīda!
Tā kā neredzu nekādu variantu gulbenei!
Protams par Mettu!

  +4 [+] [-]

, 2013-11-14 11:54, pirms 11 gadiem
Ieeja ar FS METTA un Latvijas Universitātes atribūtiku bez maksas, bez 1 Ls.
METTA

  +3 [+] [-]

, 2013-11-14 12:02, pirms 11 gadiem
Nav variantu, PAR STUDENTIEM.

  +5 [+] [-]

, 2013-11-14 12:03, pirms 11 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: var arī pārliecinoši zaudēt pirmo spēli un pēc tam ar vienu vārtu starpību uzvarēt otro!
1:6 vai 1:7
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-11-14 14:29, pirms 11 gadiem
Par Mettu. Latvijas futbolam tas nāks tikai par labu.

  +3 [+] [-]

, 2013-11-14 16:31, pirms 11 gadiem
Barkāns rakstīja: Es par Gulbeni, jo viņi rūpējas par skatītājiem, izlaiž krāsainas programmiņas. Šogad biju uz kādām 5 Mettas spēlēm, un no programmiņām ne ziņas, ne miņas. Tirgoja kaut kādus belašus ar kompotu, blūzes u.c nekam nevajadzīgus hlamus.
Jā, jā, labi rūpējas par saviem skatītājiem, 6 mājas spēles šajā sezonā aizvadot Rīgā (ieskaitot 17.11) un vienu - Jelgavā.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-14 16:41, pirms 11 gadiem
Daugavpils turku leģions par Mettu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-11-14 17:25, pirms 11 gadiem
Mettai beidzot vajadzētu piesasitīt kvalificētu treneri, ja nē puikiņas drīz vien aizies uz citiem kantoriem, jo cik tad ilgi sitīsies pa virslīgas beigām ar pustukšu vēderu .....!!! gan jau katram reiz pienāks brīdis kad būs vēlme ģimeni veidot , uzturēt, utt.
visu cieņu Rihertam par to koviņš dara un ko MĒĢINA tiekties, be liekas ka viņš sevi ir izsmēlis!!! viņš ir labs bērnu un jauniešu treneris, bet ne kas vairāk!!!!
un tieši tāpēc ka viņš un Miķelsons ir izveidojuši METTu viņus ar visu sistēmu pamazām pie sevis velk Indriksons, iedodot trenera vietu izlasē....))
idejas vārdā par latviskumu vēderu nepiebāzīsi!!!
nebūs kārtīga sponsora, laba trenera, ši sistēma ir un arī paliks vienīgi sistēma ar skaļiem saukļiem....

  -3 [+] [-]

, 2013-11-14 18:13, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Te ir kāds programmiņu izdošanas čempionāts, vai? Izklausās, ka tas tev ir galvenais.
Tas ir rakstīts virslīgas nolikumā. Nesaprotu, kāpēc LFF disc. kom. nesoda klubus par nolikuma ignorēšanu. Un, ja nezini, tad pēc būtības uz futbola spēli ir jābūt programmiņai. Civilizētās valstīs tā ir norma. Tāpat, par tādu nicinošu komentāru, kā tu uzraksīji, jebkurš tevi uzskatītu par provinciālu dunduku, kurš neko nerubī no futbola un futbola kluba būtības. Bet šeit ir Latvija. Ēdīsim belašus, zināsim tikai savas komandas spēlētājus un būsim laimīgi!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-11-14 19:10, pirms 11 gadiem
vantinieks rakstīja: par stipru Mettu!!! Neskatoties uz šizīgi aprobežoto treneri, Latvijas futbolam kopumā būtu labāk (DAUDZ labāk), ja Metta saglabā vietu Virslīgā. Metta salīdzinot ar Gulbeni ir ilggadīgs projekts, kurš tiek attīstīts un ir izveidota tiešām ļoti cienījama futbola piramīda, kas ap sevi audzē arī veselīgu futbola sabiedrību, tai pat laikā Gulbene ir viens kārtīgs Lajuka toto kantoris, bez normālas komandas, trenera, piramīdas, bāzes utt. utjp. Veiksmi Mettai pārspēlēs!!!
ja loti veseliga sabiedriba, McDonald's piemeram

  +4 [+] [-]

, 2013-11-14 19:15, pirms 11 gadiem
Barkāns rakstīja: Tas ir rakstīts virslīgas nolikumā. Nesaprotu, kāpēc LFF disc. kom. nesoda klubus par nolikuma ignorēšanu. Un, ja nezini, tad pēc būtības uz futbola spēli ir jābūt programmiņai. Civilizētās valstīs tā ir norma. Tāpat, par tādu nicinošu komentāru, kā tu uzraksīji, jebkurš tevi uzskatītu par provinciālu dunduku, kurš neko nerubī no futbola un futbola kluba būtības. Bet šeit ir Latvija. Ēdīsim belašus, zināsim tikai savas komandas spēlētājus un būsim laimīgi!!!
Tu piesējies tikai programmiņām, bet kāpēc neņem vērā tādus faktorus kā futbola kluba jaunatnes sistēma un kopējās aktivitātes fanu piesaistīšanai?

  +2 [+] [-]

, 2013-11-14 20:02, pirms 11 gadiem
Par Mettu viennozīmīgi! Komanda, kas domā par attīstību un dara daudz laba Latvijas futbolam. Būtu žēl viņus neredzēt Virslīgā nākamgad.

  -2 [+] [-]

, 2013-11-14 21:00, pirms 11 gadiem
GULBENEEEEEEEE!!!!

     [+] [-]

, 2013-11-14 22:34, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Tu piesējies tikai programmiņām, bet kāpēc neņem vērā tādus faktorus kā futbola kluba jaunatnes sistēma un kopējās aktivitātes fanu piesaistīšanai?
fanus piesaista komandas vesture.
komandas pasas ''apaug'' ar atbalstitajiem ar laiku, kas no sirds pardzivo par komandu, jo ar to saista patikamas atminas, pas paliek par dalu no tevis.
isto fanu motto - viena dzive=viena komanda.
braukt lidzi uz izbraukumiem par savu naudu, neko neprasot klubam.
vienu vardu sakot, darit to no sirds!
piem. rigas daugavas majaslapa tiek pasludinats ka vini mekle komandai fanus, tas piesaista tadus individus ka Karlis(kam vajag tas zin) kurs ir pabijis ASK, VEF, Dinamo Riga un sazin velns kuros vel fanu klubos.
pat tadu cilveku uzticamibu spriediet pasi.
pa lielam Latvijas futbola ISTI fani ir SKO, VEN, LM.
devindesmitajos ultras bija ari Dinaburgai - Dvinskiy Front (saskatijas no S.Petterburgas Nevskiy Front)