Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: Gigsa rekordvārti dod "Manchester United" punktu Lisabonā

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

C grupa: Gigsa rekordvārti dod "Manchester United" punktu Lisabonā
Raiens Gigss
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas C grupā Lisabonas "Benfica" cīnījās 1:1 ar pagājušās sezonas finālisti "Manchester United", kaut arī momentu daudz vairāk bija tieši "Benfica". Mančestras labā vārtus guva Raiens Gigss, kurš laboja spāņa Raula rekordu sezonu skaita ziņā, kurās viens spēlētājs guvis vismaz vienus vārtus Čempionu līgā. Otrā grupas mačā pie uzvaras tika Šveices "Basel".

"United" notur neizšķirtu viesos pret "Benfica"

Pagājušās Čempionu līgas sezonas finālisti "Manchester United" grupu turnīru uzsāka izbraukumā Lisabonā pret "Benfica". Alekss Fergusons, salīdzinot ar iepriekšējo Premjerlīgas maču, bija krasi izmainījis sastāvu, soliņa atstājot gan divus vārtus guvušo Čičarito, gan vārtsargu Davidu de Gea – šoreiz "United" cietoksni sargāja Anderss Lindegārds.

Lindegārdam jau pirmo minūšu laikā nācās pāris reizes iesaistīties spēlē, tomēr uzbruka arī Mančestra – diezgan redzams bija Valensija, kurš izcēlās ar vienu neprecīzu centrējumu Rūnija virzienā, kā arī neprecīzu sitienu no soda laukuma. "Benfica" uzbrukumi bija bīstamāki, no kuriem vienā pa lēkājošu bumbu uzsita Nikolass Gaitans – tikai nedaudz garām. Vienu Oskara Kardozo sitienu ķēra Lindegārds, tomēr puslaika vidū "Benfica" uzbrucējs atklāja rezultātu – saņēmis bumbu pie soda laukuma pēc labas Gaitana piespēles, viņš tika galā ar aizsargu Evansu un sita precīzi, 1:0.

"United" nu bija jāatspēlējas, un viesi sāka uzbrukt asāk, taču bīstamāk tas joprojām izdevās "Benfica". Puslaika beigās rezultāts tomēr kļuva 1:1 – Raiens Gigss pietuvojās soda laukumam un ar lielisku sitienu raidīja bumbu gandrīz pašā vārtu augšējā stūrī. Gigsam līdz ar to šī kļuva par 16. Čempionu līgas sezonu, kurā viņš guvis vārtus (jauns rekords, iepriekšējais (15 sezonas) piederēja Raulam), bet "United" sastāvā kopumā pussargs vismaz reizi bijis rezultatīvs jau 22 sezonās pēc kārtas! Pārtraukums.

Otrā puslaika sākumā "United" bija vairāki labi uzbrukumi, kuros viens no galvenajiem izpildītājiem bija Valensija. Mājinieki atbildēja ar Aimara tālsitienu – nedaudz garām. Brīdi vēlāk jau otrā laukuma galā iespēja gūt savus otros vārtus bija Gigsam, taču šoreiz veiksmīgāks bija vārtsargs Arturs. Viņa kolēģim otros vārtos Lindegārdam, tuvojoties mača izskaņaim darba bija vairāk – viņš tika galā ar bīstamiem Nolino un Gaitana sitieniem. "United" pārsvarā atbildēja ar pretuzbrukumiem, taču līdz sitieniem tikt neizdevās. Nolito pašās beigās tika pie vēl vienas iespējas, sitot no tuvas distances, taču kļūdījās. Tā bija "Benfica" pēdējā iespēja – mačs noslēdzās ar 1:1.

"Basel" grūtā mačā uzvar "Otelul"

Grupas otrajā mačā "Basel" uzņēma rumāņu "Otelul". Lai arī tieši viesiem jau otrajā minūtē bija pirmā iespēja gūt vārtus, kopumā daudz vairāk uzbruka Bāzele, tiesa – ļoti ilgu laiku bez reāliem momentiem. Tikai pēc gandrīz pusstundas mājiniekiem beidzot bija iespēja, taču vārtsargs Branko Grahovačs atvairīja Aleksandra Fraja sitienu. Vēlāk gan "Basel" izdevās atklāt rezultātu, kad pēc Štrellera piespēles bumbu vārtu stūrī ar galvu sita pussargs Fabians Frajs. Puslaiks arī beidzās ar 1:0 mājinieku labā.

Visai drīz pēc pārtraukuma "Otelul" pārbaudīja Bāzeles vārtsarga Sommera meistarību, bet brīdi vēlāk viesiem patiešām izdevās rezultātu izlīdzināt – Liviu Antala sitienu Sommers vēl spēja atvairīt, taču pie atlēkušās bumbas tika Mariuss Pena, kurš bija precīzs, panākot 1:1. Nu Bāzelei atkal bija jāiegūst vadība un pašās spēles beigās tas arī izdevās – Aleksandrs Frajs realizēja 11 metru soda sitienu. Noteikumus pārkāpušais Salageanu tika noraidīts, bet tikai pāris minūtes vēlāk 10 vīru sastāvā palika arī mājinieki. Tiesa, uzvaru "Basel" noturēja.

UEFA Čempionu līga, C grupa

Lisabonas "Benfica" – "Manchester United" 1:1 (1:1) (Kardozo 24' – Gigss 42')
"Basel" – "Otelul" 2:1 (1:0) (F.Frajs 39'; A.Frajs 84'(11m) – Pena 58')

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-09-14 23:43, pirms 13 gadiem
Benfica

     [+] [-]

, 2011-09-14 23:43, pirms 13 gadiem
Gigss bija vienigais,kurs iepriecinaja.Japriecajas par to pasu punktu,jo Benfica momentu tomer bija vairak
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-09-14 23:50, pirms 13 gadiem
Prieks par Gigsa vārtiem,bet spēle tā ne visai...vienīgais kam neko pārmest bij Lindegārds.Kaut kas šodien nebij kārtībā ar vidējo līniju,nepatika šovakar MU....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-09-15 01:08, pirms 13 gadiem
Saskanjaa ar autora, teikto Basel-Otelul machu abas komandas pabeigushas mazaakumaa... Interesanti, kaa tas iespeejams?

  -1 [+] [-]

, 2011-09-15 01:49, pirms 13 gadiem
Savas majas MAN UTD uzvares parliecinosaK!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-09-15 07:45, pirms 13 gadiem
Es vienkārši mīlu Džoniju Evansu!

  +3 [+] [-]

, 2011-09-15 07:52, pirms 13 gadiem
MU FANIEM eiforija galā welcome to real world.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-15 09:10, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Es vienkārši mīlu Džoniju Evansu!
Njā, tā ir, tāda pati situācija bija pirms 2 gadiem, tika čalis vairākās spēlēs pēc kārtas pamatsastāvā un sāka kakas taisīt...

  +1 [+] [-]

, 2011-09-15 15:58, pirms 13 gadiem
arčč rakstīja: MU FANIEM eiforija galā welcome to real world.
pss,lol. svēdien bus īstā spēle, uz kuru Manchestera gatavojas, tad redzēsim, ko teiksi kad zilos pensionārus saliksim

     [+] [-]

, 2011-09-16 04:03, pirms 13 gadiem
karstgalvis rakstīja: ka iespejams tik stulbu komentu uzrakstit?
Aciimredzot Tu esi tik stulbs, ka nesaproti par ko runa. Autors gan apkjeeries un tekstu izmainiijis. Kas arii bija mana komentaara meerkjis....